Skocz do zawartości

Slider od Salmo > Szkiery > Topowy kolor

Wojtulson

Rekomendowane odpowiedzi

Z moich obserwacji kolory Sliderów - GS, ABL, PA, ale rozmaitość świadczy, że ważniejsze jest namierzenie ryb, a w razie żerowania biorą bez względu na kolor. Wczesną wiosną podstawa to mierzenie temperatury wody. Przypony długie, nawet 60 cm. W zielsku i trzcinach obowiązkowo spoon Rapali.

Śrucina!?

Idźcie na stoisko muchowe i kupcie lamete ołowianą. 

Co Ciebie dziwi? Próbowałem z lametą i wolę śrucinę. Szybciej się montuje. Efekt końcowy podobny.

A możesz wrzucić zdjęcie?

Moje wyobrażenie o śrucinach wywodzi się ze spławika i jakoś nie wyobrażam sobie zaciskania jej na "trzonku" kotwiczki bo musiałaby być potężnych rozmiarów i w specyficzny sposób nacięta. Stąd ciekawość i prośba o fotkę.

Montowanie lamety wyglada mniej wiecej tak:

f201c7e07949f82c0f1877a4f86d2806.jpg

dlatego wydaje mi sie to dobrym rozwiazaniem. W ten sposób nawijam lametę również na hakach ofsetowych.

A możesz wrzucić zdjęcie?

Moje wyobrażenie o śrucinach wywodzi się ze spławika i jakoś nie wyobrażam sobie zaciskania jej na "trzonku" kotwiczki bo musiałaby być potężnych rozmiarów i w specyficzny sposób nacięta. Stąd ciekawość i prośba o fotkę.

Montowanie lamety wyglada mniej wiecej tak:

f201c7e07949f82c0f1877a4f86d2806.jpg

dlatego wydaje mi sie to dobrym rozwiazaniem. W ten sposób nawijam lametę również na hakach ofsetowych.

Nie napisałem, że to złe rozwiązanie. Ze śruciną szybciej. Do offsetów też zakładam śrucinę. Później wrzucę fotki.

Dziękuję za info o dragonie. Nie znalazłem w tamtym wątku informacji o alternatywnych produktach. Zależy mi na produkcie z tytanu tak jak pisałem.

Jak jesteś początkujący to na początek polecam minimum 30 Lb do jerków. Nawet jako średnio zaawansowany  :ph34r:  używam minimum 30 lb.

Jeśli chodzi o Jerki to jestem totalnie początkujący. Skorzystam z rady i wyposażę się w plecionkę około 0,28mm

Zaczynałem od 40LB i też odstrzeliłem co nie co. 30LB to minimum.

Co do przyponów Dragona mają bardzo ciekawe agrafki, w ubiegłym roku straciłem 4 bustery przez odpinające się przy dynamicznych rzutach agrafki. Zdziwienie było ogromne.... szkoda, że aż 4-krotnie.

Zaczynałem od 40LB i też odstrzeliłem co nie co. 30LB to minimum.

Co do przyponów Dragona mają bardzo ciekawe agrafki, w ubiegłym roku straciłem 4 bustery przez odpinające się przy dynamicznych rzutach agrafki. Zdziwienie było ogromne.... szkoda, że aż 4-krotnie.

Święte słowa w obydwu kwestiach.

Rok temu zaczynałem na szkierach swoją przygodę z jerkami i castem. Nie oszczędzałbym na plecionce. na PP 30 lb nie odstrzeliłem nic. niestety trochę jej straciłem na brodach i zamieniłem na zapas - SG 28 lb. Tutaj już poszło kilka jerków.

Co  do przyponów Dragona - odpinały mi się w locie lub w wodzie. kumpel wyciągnął kilkakrotnie goły przypon z rozpiętą agrafką. jerk tonący....wiadomo.

w tym roku mam duży problem z odpowiednim doborem przyponów (odrębnie pod jerki, odrębnie pod gumy).

Edytowane przez croock

Zacznij robić samemu przyponiki

Testowanie sliderków - 3 szt.

Dobre hihi

Z chęcią. Możesz polecić sprawdzone komponenty? Druta/plecionkę chciałbym tytanową. A krętliki i agrafki po prostu pancerne.

Testowanie sliderków - 3 szt.

Dobre hihi

Rozwiń myśl.

Ja od jakiegos czasu uzywam fluorokarbonu.

Trilene Big Game 0.91   wystarczy w zupelnosci i agrafki BFT 

"Chciałbym w tym roku przetestować łowienie na jerki i ale kupię dosłownie ze 2-3 sztuki"

Co tu rozwijac ? Jak chcesz cos testowac to wachlarz musi byc pokazniejszy.

To bedzie nie test ,a proba