godski Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Śrucina!?Idźcie na stoisko muchowe i kupcie lamete ołowianą. Co Ciebie dziwi? Próbowałem z lametą i wolę śrucinę. Szybciej się montuje. Efekt końcowy podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Nawet za brzuch się nie podczepiają jeśli nie ma profesjonalnej lamety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Z moich obserwacji kolory Sliderów - GS, ABL, PA, ale rozmaitość świadczy, że ważniejsze jest namierzenie ryb, a w razie żerowania biorą bez względu na kolor. Wczesną wiosną podstawa to mierzenie temperatury wody. Przypony długie, nawet 60 cm. W zielsku i trzcinach obowiązkowo spoon Rapali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Śrucina!?Idźcie na stoisko muchowe i kupcie lamete ołowianą. Co Ciebie dziwi? Próbowałem z lametą i wolę śrucinę. Szybciej się montuje. Efekt końcowy podobny.A możesz wrzucić zdjęcie?Moje wyobrażenie o śrucinach wywodzi się ze spławika i jakoś nie wyobrażam sobie zaciskania jej na "trzonku" kotwiczki bo musiałaby być potężnych rozmiarów i w specyficzny sposób nacięta. Stąd ciekawość i prośba o fotkę.Montowanie lamety wyglada mniej wiecej tak:dlatego wydaje mi sie to dobrym rozwiazaniem. W ten sposób nawijam lametę również na hakach ofsetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 A możesz wrzucić zdjęcie?Moje wyobrażenie o śrucinach wywodzi się ze spławika i jakoś nie wyobrażam sobie zaciskania jej na "trzonku" kotwiczki bo musiałaby być potężnych rozmiarów i w specyficzny sposób nacięta. Stąd ciekawość i prośba o fotkę.Montowanie lamety wyglada mniej wiecej tak:dlatego wydaje mi sie to dobrym rozwiazaniem. W ten sposób nawijam lametę również na hakach ofsetowych.Nie napisałem, że to złe rozwiązanie. Ze śruciną szybciej. Do offsetów też zakładam śrucinę. Później wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Dziękuję za info o dragonie. Nie znalazłem w tamtym wątku informacji o alternatywnych produktach. Zależy mi na produkcie z tytanu tak jak pisałem. Jak jesteś początkujący to na początek polecam minimum 30 Lb do jerków. Nawet jako średnio zaawansowany używam minimum 30 lb.Jeśli chodzi o Jerki to jestem totalnie początkujący. Skorzystam z rady i wyposażę się w plecionkę około 0,28mmZaczynałem od 40LB i też odstrzeliłem co nie co. 30LB to minimum. Co do przyponów Dragona mają bardzo ciekawe agrafki, w ubiegłym roku straciłem 4 bustery przez odpinające się przy dynamicznych rzutach agrafki. Zdziwienie było ogromne.... szkoda, że aż 4-krotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obcy Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Nie bawiłbym się na takich wodach w Slidera10. Łowię głównie w polskich, niewielkich i zauważyłem, że Slider12 nawet na takich i gdy chodzi o ledwo wymiarowe szczupaki jest zdecydowanie łowniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) Zaczynałem od 40LB i też odstrzeliłem co nie co. 30LB to minimum. Co do przyponów Dragona mają bardzo ciekawe agrafki, w ubiegłym roku straciłem 4 bustery przez odpinające się przy dynamicznych rzutach agrafki. Zdziwienie było ogromne.... szkoda, że aż 4-krotnie. Święte słowa w obydwu kwestiach. Rok temu zaczynałem na szkierach swoją przygodę z jerkami i castem. Nie oszczędzałbym na plecionce. na PP 30 lb nie odstrzeliłem nic. niestety trochę jej straciłem na brodach i zamieniłem na zapas - SG 28 lb. Tutaj już poszło kilka jerków. Co do przyponów Dragona - odpinały mi się w locie lub w wodzie. kumpel wyciągnął kilkakrotnie goły przypon z rozpiętą agrafką. jerk tonący....wiadomo. w tym roku mam duży problem z odpowiednim doborem przyponów (odrębnie pod jerki, odrębnie pod gumy). Edytowane 19 Marca 2015 przez croock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Zacznij robić samemu przyponikiTestowanie sliderków - 3 szt.Dobre hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtulson Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Zacznij robić samemu przyponikiTestowanie sliderków - 3 szt.Dobre hihi Z chęcią. Możesz polecić sprawdzone komponenty? Druta/plecionkę chciałbym tytanową. A krętliki i agrafki po prostu pancerne. Testowanie sliderków - 3 szt.Dobre hihi Rozwiń myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Drut tytanowy min. 45lb (choć ten pękł mi dwa razy w różnych miejscach). Staram się go używać do max. 70gr, później już tylko 55lb i ten jest pancerny. Polecam zajrzeć do BRC. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Z chęcią. Możesz polecić sprawdzone komponenty? Druta/plecionkę chciałbym tytanową. A krętliki i agrafki po prostu pancerne. jak chcesz, to podesle ci 2-3 przypony z tytanu, o roznych mocach i sam sprawdzisz, co i jak ... jezeli jestes zainteresowany, to daj znac na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Ja od jakiegos czasu uzywam fluorokarbonu.Trilene Big Game 0.91 wystarczy w zupelnosci i agrafki BFT "Chciałbym w tym roku przetestować łowienie na jerki i ale kupię dosłownie ze 2-3 sztuki"Co tu rozwijac ? Jak chcesz cos testowac to wachlarz musi byc pokazniejszy.To bedzie nie test ,a proba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi