fryzjer Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Witajcie. W zwiazku ze sprzedalem moj jedyny i ostatni kij spiningowy musze na dniach zakupic cos nowego. Kij ktorym lowilem to diaflex light spin. kij swietny pod kazdym wzwgledem ale jedyne co mi zawadzalo i co doprowadzilo do rozstania to zbyt poddajacy sie szczyt mimo opisu super fast. Kij ktory chce zakupic to tak jak w temacie seryjna produkcja o akcji x-fast. Przeznaczenie gumy+jigi do 15 gram lacznie. Nie stac mnie i nie lubie wozic 3 wedek wiec po prostu chcialbym zeby ogarnal od biedy kazdy sredni rozmiar drapieznika. Wole kije szybki i szczytowe bardziej okon,sredni sandacz niz szczupak. Jezeli ktos ma zalegajacy spelniajacy kryteria chetnie przygarne lub moze ktos podpowie co sie sprawdzi. Kij ma nie byc wklejka przede wszystkim. Prosze o nie komentowanie w sporob zlosliwy. Nie oczekuje odpowiedzi ze jest jeden idealny kij ale zawsze zawezy to krag poszukiwan. Podjade do sklepu i konkretna propozycje obejrze. Lowie tylko z brzegu dlugosc minimum 2.40 m maksymalnie 2.60m Pozdrawiam Edytowane 13 Marca 2015 przez Frozer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba81 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 warto wspomnieć o środkach na ten szczytny cel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 jak na sklepowy kij to mysle ze do 300 zl w zupelnosci wystarczy. No chyba ze ktos ma jakas fajna uzywke w dobrym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Dragon Milenium Super Fast powinien spełnić twoje oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensu Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Mam na sprzedaż Abu Garcia Vendetta 6'3"" do 30g jednoskład. Używałem go do łowienia sandaczy i powiem że świetnie się sprawdził. Jeśli jesteś zainteresowany to pisz na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Kijek spoko tylko dlugosc chyba jakby nie taka jak temacie. Dziekuje za propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Polecam Dragon Guide Select Fanatic, mam z pierszej serii 2,7 do 25. Mój rzeczny uniwersał, daje rade z małymi wobkami, a w górnej granicy wieszałem 20g plus kopyto 7cm delikatniejszy wymach i podbić też dawał radę. Edytowane 13 Marca 2015 przez Pavko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 a czym sie rozni pierwsza seria od tej nowej? A powiedz jak ten GS ze sztywnoscia? Nie ma spadow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Mój jest opisany 5-25 teraz c.w. podają 7-28. Jest sztywny, ale nawet z plecionką nie traciłem 20 cm kleni czy przypadkowych okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Mam, ale nie na sprzedaż, Okuma black rock 198cm do 18g - akcja x-fast, fajne czucie, do gum i solidnego podbijania.Wg mnie, jak za takie pieniądze - rewelka. Popatrz na serie Black Rock, są tam kije o akcjach fast i xfast w zalezności od gramatury.Może cos dobierzesz pod siebie z długością i cw.Nowe ok 220zł chyba, a i używki się trafiają za dobre pieniądze.Tylko nie natnij się z tą akcją kija przy 'szybkich zakupach' - żebyś zwykłego fasta sobie nie sprawił przez pomyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 powiedzcie moze ktos mial porownanie czy seria diaflex spin jest szybsza i sztywniejsza niz light spin?czy ewentualnie ten DIAFLEX SPIN 8-32 GRAMY sprawdzi sie do w/w celow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Diaflex 2,45m, 8-32g - miałem i bardzo dobrze wspominam kija. Z tej wędki nie spadały mi ryby, ale bez przesady z ciężarem przynęt. Myślę, że górna granica to tak 20-22g+guma. To nie jest wg mnie szybki kij, zwłaszcza w porównaniu do Phenixów, ale one są dość specyficzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 no wiec wlasnie a mi zalezy zeby byl mocno szczytowy wiec diaflexy odpadaja niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebowski12 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Może któraś Inazuma, lub NIHONTO TT ZANDER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Nihonto 2,6 do 22g jak dla mnie zbyt spolegliwy na sandacza. No chyba ze do 10g glowek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obcy Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Dragon Milenium Super Fast powinien spełnić twoje oczekiwania.To nie jest wędka o naprawdę szczytowej akcji. Łowiłem nią długo. Ma bardzo spolegliwą szczytówkę, nazwa w żaden sposób nie oddaje stanu faktycznego. Jeśli już Dragon i ma mieć najwyżej 2.6m to TD 2.6m 7-21g. Mówię o starych TD, tego nowego nie znam (znam nowy 2.7m do 25g i jest bardziej miękki niż jego poprzednik, którego mam i na niego łowię).Uważam, że to najlepszy kij z całej serii TD (ze szczupakowych) [egzekwo] z z TD 2.4m , 18-42g. Jak nie polecam Dragonów - a przerzuciłem ich trochę - tak te dwa są wyjątkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Może któraś Inazuma, lub NIHONTO TT ZANDER.Z tej pary to Inazuma. Nihonto tak, ale pod gumiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachamut Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 mikado x-plode zander polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Od miesiąca mam TT Zander 220 cm do 18 g w jednoskładzie.Za 160 zł zaj....ta szpada .Zauber 3000 plus plecka 0,12 wymiata z wody okonie i uwieżcie mi szczuple.Tylko największy miał jedyne 82 cm-cóż taka woda.Czuć na niej dosłownie każde pierdnięcie.Tylko akcja x fast jaka jest opisana to tylko przy główce 5-6g plus 3 cale guma.Szczyt jest za bardzo spolegliwy.Moc w dolniku jest duża-z racji jednoskładu.Jutro wypróbuję ją na smokach,ale chyba do tego nie jest przeznaczona mimo nazwy.Myślę o obcięciu ok.10 cm.szcztytówki.Co na to spece od budowy wędek.Wodom Cześć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Sorry za zupełny offtopic, ale jakie k....a wodom cześć, jak Ty jutro zamierzasz sandacze łowić? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Wydaje mi się że Zbynio63 to typowy prowokator. 3 posty z czego w dwóch zapewnia że ma za nic okres ochronny sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Masz racje, dokarmiłem trola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziek Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Wracając do tematu Polecam Team Dragona 10-28 gram x-fast, bodaj 2,75m.Szybciutki, mam go już chyba 4 sezon i nadal swoje wyciąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Jak ktoś chce super fasta dragona to mam nówkę z gwarancją za 130 zeta z przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Mikado inazuma najlepiej kupować w sklepach stacjonarnych bo podobno trafiają się niedopracowane, w sklepie można dokładnie obejrzeć .Za taką kasę godna uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi