Skocz do zawartości

sklepowy x-fast do 25 gram

fryzjer

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. W zwiazku ze sprzedalem moj jedyny i ostatni kij spiningowy musze na dniach zakupic cos nowego. Kij ktorym lowilem to diaflex light spin. kij swietny pod kazdym wzwgledem ale jedyne co mi zawadzalo i co doprowadzilo do rozstania to zbyt poddajacy sie szczyt mimo opisu super fast. Kij ktory chce zakupic to tak jak w temacie seryjna produkcja o akcji x-fast. Przeznaczenie gumy+jigi do 15 gram lacznie. Nie stac mnie i nie lubie wozic 3 wedek wiec po prostu chcialbym zeby ogarnal od biedy kazdy sredni rozmiar drapieznika. Wole kije szybki i szczytowe bardziej okon,sredni sandacz niz szczupak. Jezeli ktos ma zalegajacy spelniajacy kryteria chetnie przygarne lub moze ktos podpowie co sie sprawdzi. Kij ma nie byc wklejka przede wszystkim. Prosze o nie komentowanie w sporob zlosliwy. Nie oczekuje odpowiedzi ze jest jeden idealny kij ale zawsze zawezy to krag poszukiwan. Podjade do sklepu i konkretna propozycje obejrze. Lowie tylko z brzegu dlugosc minimum 2.40 m maksymalnie 2.60m Pozdrawiam

Edytowane przez Frozer

Mam, ale nie na sprzedaż, Okuma black rock 198cm do 18g - akcja x-fast, fajne czucie, do gum i solidnego podbijania.

Wg mnie, jak za takie pieniądze - rewelka. 

Popatrz na serie Black Rock, są tam kije o akcjach fast i xfast w zalezności od gramatury.

Może cos dobierzesz pod siebie z długością i cw.

Nowe ok 220zł chyba, a i używki się trafiają za dobre pieniądze.

Tylko nie natnij się z tą akcją kija przy 'szybkich zakupach' - żebyś zwykłego fasta sobie nie sprawił przez pomyłkę :)

Diaflex 2,45m, 8-32g - miałem i bardzo dobrze wspominam kija. Z tej wędki nie spadały mi ryby, ale bez przesady z ciężarem przynęt. Myślę, że górna granica to tak 20-22g+guma. To nie jest wg mnie szybki kij, zwłaszcza w porównaniu do Phenixów, ale one są dość specyficzne.

Dragon Milenium Super Fast  powinien spełnić twoje oczekiwania.

To nie jest wędka o naprawdę szczytowej akcji. Łowiłem nią długo. Ma bardzo spolegliwą szczytówkę, nazwa w żaden sposób nie oddaje stanu faktycznego. Jeśli już Dragon i ma mieć najwyżej 2.6m to TD 2.6m 7-21g. Mówię o starych TD, tego nowego nie znam (znam nowy 2.7m do 25g i jest bardziej miękki niż jego poprzednik, którego mam i na niego łowię).

Uważam, że to najlepszy kij z całej serii TD (ze szczupakowych) [egzekwo] z z TD 2.4m , 18-42g. Jak nie polecam Dragonów - a przerzuciłem ich trochę - tak te dwa są wyjątkami.

• 2 miesiące temu...

Od miesiąca mam TT Zander 220 cm do 18 g w jednoskładzie.Za 160 zł zaj....ta szpada .Zauber 3000 plus plecka 0,12 wymiata z wody okonie i uwieżcie mi szczuple.Tylko największy miał jedyne 82 cm-cóż taka woda.Czuć na niej dosłownie każde pierdnięcie.Tylko akcja x fast jaka jest opisana to tylko przy główce 5-6g plus 3 cale guma.Szczyt jest za bardzo spolegliwy.Moc w dolniku jest duża-z racji jednoskładu.Jutro wypróbuję ją na smokach,ale chyba do tego nie jest przeznaczona mimo nazwy.Myślę o obcięciu ok.10 cm.szcztytówki.Co na to spece od budowy wędek.Wodom Cześć!

• 3 tygodnie później...