Elton Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Dzięki, czyli dobrze skojarzyłem charakterystyczne końce szczęk Krążą właśnie opinie o jego dożywotności niemalże. Z reszta prosta, sprawdzona konstrukcja=bezawaryjność, kwestia materiału.Co do Danvise to kłopot jest z brakiem miejsca na materiał np. przy długich streamerach, dlatego wymaga odpowiedniej pozycji. Zdjęcie znajomego, Który katuje już lata takie m.in. imadło, a muchy robi w dużych ilościach https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/11014706_898765213507169_7242027219391145603_n.jpg?oh=64d241802392929f6d7c2e0106e89053&oe=578236A9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 nie pisze że się nie da. sam uzywałem danvise bardzo długo i dużo much na nim wykonałem. jednakże ergonomia w tym imadle w mojej opinii nie jest najlepsza. na pewno bym do niego nie wrócił.pozdrówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Ja używam Renzetti Traveler 2200 Base Rh ukręcisz wszystko ( no prawie ) i do tego co dla mnie ważne , jest nie wielkich rozmiarów co w przypadku podróżowania dość istotną sprawą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Guzu, porozmawiaj z "WM". Władcą Much. Na Fb znajdziesz. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Guzu, porozmawiaj z "WM". Władcą Much. Na Fb znajdziesz. Pozdrawiam AlekKto to taki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Żeby zamieszać jeszcze w głowie to jest rodzime rzemiosło jak od Koziela i Michała Migasa (miał nawet w stylu LAW Vise). Nie mam ale wyglądają całkiem sensownie i ceny też dobre(szczególnie jak na full rotary). http://kozielfishing.com/pl/imadlo.html http://www.flyt.webd.pl/viewtopic.php?t=16439 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 http://bogdangawlik.pl/product-pol-3696-Imadlo-Royal.html I w tym kierunku skierowalem kroki swoje. Dziekuje wszystkim za pomoc i wskazowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 I w tym kierunku skierowalem kroki swoje. Dziekuje wszystkim za pomoc i wskazowki. Szybko będziesz je poprawiał i ulepszał. Najsłabsze elementy?- Ośka trzymająca obrotową głowicę w zawiasku ramienia.- Mimośród rozpierający szczęki.- Szczęki (kruchość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Szybko będziesz je poprawiał i ulepszał. Najsłabsze elementy?- Ośka trzymająca obrotową głowicę w zawiasku ramienia.- Mimośród rozpierający szczęki.- Szczęki (kruchość). No to jak to ? Liczylem na podpowiedzi gotowych produktow tego typu.Wzialem co znalazlem .A teraz mi mowisz, ze to bubel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Jedno takie imadło użytkowałem 15 lat!!! Zważywszy, że robiłem muchy aby sobie dorobić przerobiło nie naście a dziesiąt tysięcy. Nie było śladu zużycia i zapewne działałoby dłużej gdyby nie zostało ukradzione wraz z całym gromadzonym przez dwadzieścia lat sprzętem. Drugie miałem trzy lata i oddałem w prezencie znajomemu z Rosji. Trzecie użytkuję od dwóch lat. Wielu znajomych je użytkuje i nie słyszałem aby ktoś narzekał na kruchość szczęk czy "rozpierak". Choć wiadomo, zawsze pewnie można trafić na jakiś felerny egzemplarz. Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez thymalus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Jedno takie imadło użytkowałem 15 lat!!! Zważywszy, że robiłem muchy aby sobie dorobić przerobiło nie naście a dziesiąt tysięcy. Nie było śladu zużycia i zapewne działałoby dłużej gdyby nie zostało ukradzione wraz z całym gromadzonym przez dwadzieścia lat sprzętem. Drugie miałem trzy lata i oddałem w prezencie znajomemu z Rosji. Trzecie użytkuję od dwóch lat.Dziekuje za slowa otuchy.Robie pojedyncze sztuki.Tylko dla siebie.Tylko na duzych hakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Jest wiele podróbek regala, też mam jedno z nich i też przerobiło kilkanaście tysięcy much, dalej jest w pełni funkcjonalne. Możliwe, że będzie trzeba lekko wybić szczęki skoro masz zamiar kręcić jedynie duże muchy.Moje teraz robi jako zapas, kręcę na Danvisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Jest wiele podróbek regala, też mam jedno z nich i też przerobiło kilkanaście tysięcy much, dalej jest w pełni funkcjonalne. Możliwe, że będzie trzeba lekko wybić szczęki skoro masz zamiar kręcić jedynie duże muchy.Moje teraz robi jako zapas, kręcę na Danvisie. Szczeki to zdarzylo mi sie wybijac na dyskotekach na koloniach.Ale we wlasnym imadle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Potwierdzam opinie o Davisie , sam go używam około roku , nie jest oczywiście perfekcyjne , ale daje radę - a kręcę praktycznie tylko streamery pomiędzy 12-30 cm , nastepne będzie już wypasione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Szczęki są ciasno pasowane w korpusie, zdarza się że są zbyt mocno wbite i siła ściskająca jest zbyt duża, a to powoduje osłabianie haczyków (pękają na zaczepach, czasem nawet na rybach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Szczęki są ciasno pasowane w korpusie, zdarza się że są zbyt mocno wbite i siła ściskająca jest zbyt duża, a to powoduje osłabianie haczyków (pękają na zaczepach, czasem nawet na rybach). OkZwroce na to uwage.Dzieki za wskazowke.Imadlo ma byc pod koniec tygodnia. Takze podziele sie wrazeniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Szczęki są ciasno pasowane w korpusie, zdarza się że są zbyt mocno wbite i siła ściskająca jest zbyt duża, a to powoduje osłabianie haczyków (pękają na zaczepach, czasem nawet na rybach).Kacper. Najgorsze w tych imadłami jest to że głowica w ktorej są zamontowane szczęki jest zrobiona z jakiegoś odlewu (jak większość chińskich zabawek). Poźniej w razie wyrobienia się "ośki" mocującej głowice w przegubie nie jesteś w stanie jej wymienić, przyspawać czy zrobic jakiegoś innego zabiegu. Wybijanie szczęk do przodu (nie tych z kolonii letnich!!!!) to świetny pomysł do dużych haków nie tylko przy tym imadle. Boję się jednak że kolega Guzu może "wybić" je aż "za dokładnie" i nie obrobi tych -naście (lat, tysi) o których piszą koledzy wyzej. Oby przy tym zabiegu nie zniszczył sobie nowego imadełka choć jest on zdecydowanie wskazany do haków ktore na celownik wziął sobie Guzu. Szkoda że nie zdecydował się na te imadła-samoróbki od Michała czy tego drugiego bo wyglądają na dobre. Nie miałem ich i nie naprawiałem więc nie mogę nic napisać co do trwałości. Pozdrówka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Przy dużych hakach nie powinno być problemów bo szczęki mają fazkę pod duży łuk kolankowy i nawet gruby drut będzie miał "luźniej" niż malutki, złapany samymi końcami. Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Odkopalem watek, zamowilem imadlo...i dzis w koncu je zobaczylem.Wprawdzie wyglada jak lekko uzywane, albo w najlepszym razie "powystawowe"...ale kto by tam sie czepial.W koncu to imadlo Wyglada, ze powinno dawac rade. A to glownie o to chodzilo.Jak wykonam na nim cokolwiek wartego uwagi, nie omieszkam pokazac pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za wskazowki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 @Guzu Pochwal się na razie choć imadłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 @Guzu Pochwal się na razie choć imadłem. Zabaweczka wygladala mnie wiecej tak, przed pierwszym motaniem : Potem bylo tak : A pierwszym skutkiem zabaw jest taki cudaczek : 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 To jadnak ta "słabizna" od .... Najsłabsze punkty tego imadła to mocowanie głowicy z wysięgnikiem. Cały ten zawiasek i ośka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 To jadnak ta "słabizna" od .... Najsłabsze punkty tego imadła to mocowanie głowicy z wysięgnikiem. Cały ten zawiasek i ośka. No to mnie pocieszyles.Postaram sie nie majstrowac przy tych najslabszych punktach.Moze posluzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Nikt nie polecił Snowbee Fly-Mate...więc ja to zrobię.Bardzo proste a zarazem trwałe imadełko,wykonanie super...posiadam je od 3 lat i swobodnie kręciłem na nim od sucharków na 16,poprzez koguty na 15g główkach do much szczupakowych na offsetach 5/0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Jedno z tych przekombinowanych ustrojstw. Na pewno nie ma obrotowych szczęk czy choćby głowicy jak Regal a o takie Guzu pytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi