markir Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Opis wędki to często naklejka umieszczona pod grubą warstwą lakieru. Usuwa się ją stosunkowo łatwo ale później miejsce ingerencji trzeba zamaskować np. omotką i lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 tylko nie zapomnij przed usunieciem lakieru podgrzac go suszarką do wlosów np. Dużo Łatwiej wtedy go usuniesz ... NIe zapalniczką , bo chwila nie uwagi i spieprzysz blank ... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 I jak juz skonczysz, to pochwal sie efektami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Spejson. Zapalniczki już kiedyś używałem do ściągnięcia zgniecionej przelotki w okoniowej wklejce... Nie muszę chyba pisać z jakim efektem? ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Spejson. Zapalniczki już kiedyś używałem do ściągnięcia zgniecionej przelotki w okoniowej wklejce... Nie muszę chyba pisać z jakim efektem? ;DDomyslam się ,ale i ja kiedyś używalem zapalniczki - jesli zrobisz to ostroznie i trzymasz palucha nad blankiem (tak żeby nie parzyło ) to też się uda. Suszarką jest po prostu bezpieczniej Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 A co do usuwania napisu - wystarczy zajumać zonie zmywacz do paznokci Ja dziś pięknie ,bez uszkodzenia lakieru doczyściłem nadruk oryginalny z XLs-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Temat ponownie zawitał w mojej głowie po ogłoszeniu znalezionym na giełdzie i reakcji ( potencjalnych ) nabywców. Czy po takim "zabiegu" nie pozostają swego rodzaju ślady ?Czy każdy blank reaguje podobnie ?Jak ewentualnie "zamaskować" miejsce po takim "zabiegu" Chętnie poczytam i dowiem się od bardziej doświadczonych kolegów w tej materii. PozdrawiamMariusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Mnie się spodobał pomysł z taśmą izolacyjną Każdy napis można zdjąć co za problem? To jak oskrobać kij z kory, jak zdejmiesz z lakierem to można położyć nowy lakier, zrobić wyplatankę, omotki i inne cuda wianki. Dużej technologii przy tym nie ma, chociaż temat można rozwijać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Temat nie jest skomplikowany. Głównym narzędziem jest papier ścierny wodny o gradacji 2000. Trzeba szlifować z umiarem. Jak juz zacznie sie moment, w którym opis zaczyna sie ścierać to można spróbować zmyć go acetonem czy innym zmywaczem. Po całkowitym usunięciu napisu trzeba miejsce na nowo zalakierowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Taśma to ostateczność Można tak jak piszesz wrzucić wyplatankę,ale co w sytuacji jak ktoś nie chce ?Jeżeli ktoś chce zostawić burgund na Talonie,albo błękit na Rapidzie to co wtedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Nie wiem jak jest z lakierem na Blu rapidach ,ale na XLS śladu po acetonie nie było nawet minimalnego. Starlem napis ,natomiast lakier został na blanku nie tknięty. Trzeba to zrobić z umiarem i delikatnie ..bynajmniej mi się udało bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Brzmi dobrze, bo w dwoch pracowniach pytałem o taki zabieg i dostalem info, że ślady na blanku np. BLR pozostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Mariusz w pracowni za takie duperele się nie chcą brać i dlatego tak twierdzą, roboty z tym troche jest odpowiedzialność spora i wolą nie psuć sobie opinii jakby coś nie teges. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Macie może sposób na usunięcie opisu z Gawasa z oplotem? Nadruk (chyba, bo na naklejke to nie wyglada)jest pod lakierem. Oplot nie wygląda na wypukły- podejrzewam, że jest na gładko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Blank w wiertarkę, papier na mokro i polerujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi