Skocz do zawartości

Usuwanie opisów z wędki

Żbiku

Rekomendowane odpowiedzi

Spejson. Zapalniczki już kiedyś używałem do ściągnięcia zgniecionej przelotki w okoniowej wklejce... Nie muszę chyba pisać z jakim efektem? ;D

Domyslam się ,ale i ja kiedyś używalem zapalniczki - jesli zrobisz to ostroznie i trzymasz palucha nad blankiem (tak żeby nie parzyło ) to też się uda. Suszarką jest po prostu bezpieczniej  :)

Powodzenia  :)

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Temat ponownie zawitał w mojej głowie po ogłoszeniu znalezionym na giełdzie i reakcji ( potencjalnych ) nabywców.

Czy po takim "zabiegu" nie pozostają swego rodzaju ślady ?

Czy każdy blank reaguje podobnie ?

Jak ewentualnie "zamaskować" miejsce po takim "zabiegu"

Chętnie poczytam i dowiem się od bardziej doświadczonych kolegów w tej materii.

Pozdrawiam

Mariusz

• Like 1

Mnie się spodobał pomysł z taśmą izolacyjną  :lol: 

Każdy napis można zdjąć co za problem? To jak oskrobać kij z kory, jak zdejmiesz z lakierem to można położyć nowy lakier, zrobić wyplatankę, omotki i inne cuda wianki. Dużej technologii przy tym nie ma, chociaż temat można rozwijać...

• Like 1

Temat nie jest skomplikowany. Głównym narzędziem jest papier ścierny wodny o gradacji 2000. Trzeba szlifować z umiarem. Jak juz zacznie sie moment, w którym opis zaczyna sie ścierać to można spróbować zmyć go acetonem czy innym zmywaczem.

Po całkowitym usunięciu napisu trzeba miejsce na nowo zalakierowac.

Nie wiem jak jest z lakierem na Blu rapidach ,ale na XLS śladu po acetonie nie było nawet minimalnego. Starlem napis ,natomiast lakier został na blanku nie tknięty. Trzeba to zrobić z umiarem i delikatnie ..bynajmniej mi się udało bez problemu

• 3 lata później...