tomekkor Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Kolega @MaxFeniks już wrzucił, @Migotka, dzięki serdecznie.A co do wedlinydomowe.pl to naprawdę klasa portal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekmisiak Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 To i ja wrzucę moją wczorajszą produkcję: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Świerzy schabik ala parmeński teraz jeszcze do świąt dojrzeje w lodówce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Wyglada pierwszorzednie. Ta ciemna otoczka to efekt wiekszego podsuszenia czy przezarcia sola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 To od przypraw i od wysuszenia czym dłużej wisi tym robi się ciemniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 To i ja coś dołożę na stół.Hand made z Podlasia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Dzik+sarna Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Raffaello 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Sezon na Bożonarodzeniową wędzonke uważam za otwarty. 100% natura bez klejenia + nieeuropejska szynka bo w naturalnym dymie z buka, dębu, jabłoni, śliwki i wiśni .W środę kiełbaska, w piątek % ... I oby do plasterki Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 No dobry salceson czy kaszanke dostać to jest prawie mission impossible ale może to lepiej - zdrowiej ...Friko, jak byś był na południu - Bieszczady - koniecznie daj mi znać. Dam Ci namiar na człowieka który raz w tygodniu robi metodami sprzed 30 lat salceson , kaszankę , suchą , suszone kabanosy itp. Robię u niego zakupy co 2 tygodnie i już nie pamiętam kiedy jakaś padline kupiłem w zwykłym sklepie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Wędzę ale mam nad tunelem suszarnie do grzybów przykrytą płytą żeliwną. I podkusiło mnie dzisiaj rano przed wyjazdem na działkę kupić policzki wołowe . Na 60dkg obsmażonych policzków (obtoczonych w mące) wrzuciłem kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu , kilka liści laurowych, 3 duże ząbki czosnku, po sporej dawce lubczyku i tymianku, dużej marchewce, połówce sporego selera i 2 duże cebule zeszklone na oleju i łyżeczka cukru. Całość podlałem połową butelki wytrawnego wina i postawiłem na płytę żeliwną w żeliwnym garnku. Piszą w necie że policzki to tak 3-3,5h, dałem im 4,5 bo żeliwna płyta nad kanałem wędzarniczym to raczej nie piekarnik albo gaz. Wyszło coś takiego że spokojnie w 3* Michelina można by podawać . Mięso samo się rozpływa w ustach a sos ....... aż mnie samemu trudno uwierzyć . Wpadł sąsiad który generalnie odżywia się : schabowy, mielony i kurczak i stwierdził że czegoś tak doskonałego nigdy nie jadł . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Baleron obróbka Sous Vide Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 @sacha a możesz zdjęcia tej wędzarnio-suszarni wrzucić? Pomysł bardzo mi się spodobał i może sam bym coś takiego spróbował zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 @sacha a możesz zdjęcia tej wędzarnio-suszarni wrzucić? Pomysł bardzo mi się spodobał i może sam bym coś takiego spróbował zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Friko, jak byś był na południu - Bieszczady - koniecznie daj mi znać. Dam Ci namiar na człowieka który raz w tygodniu robi metodami sprzed 30 lat salceson , kaszankę , suchą , suszone kabanosy itp. Robię u niego zakupy co 2 tygodnie i już nie pamiętam kiedy jakaś padline kupiłem w zwykłym sklepie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Poproszę ten namiar, jeżdżę po kraju trochę to i w Bieszczady zajrzę bo na kaszankę elegancką mam smaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Poproszę ten namiar, jeżdżę po kraju trochę to i w Bieszczady zajrzę bo na kaszankę elegancką mam smaka Luksusów się zachciewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi