witoldn Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Witam serdecznie, Pytanie to dokładnie raczej nie o to jak, ale od jakich modeli można by próbować podpasować taką krótką "boleniową" korbkę. Może jakaś DH?Kluczem wydaje się rozmiar trzpienia od SW, czyli 4,5 mm rowek w korbie potrzebny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Opisywalem co i jAkjeRsey ma taka.zapytaj jerseya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Opisywalem co i jAkjeRsey ma taka.zapytaj jerseyaPisałem mu już o @Yerseyu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Pisałem mu już o @Yerseyu.yerseya nie znalazłem, ale popytam jerseya dzięki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 w moim 09tpsw4000 wymieniłem jedynie ramię na 55mm, nie całą korbkę. miało być ekonomicznie i działać. ramię pochodzi od modelu biomaster (chyba rozmiar 4000), ale nie mam pojęcia od której generacji. specjaliści od schematów jp podpowiedzą bez pudła. z tego co pamiętam pasowały również od innych modeli, ale w moim przypadku moneta wzięła górę. konieczny jest również pasujący knob, w moim przypadku od stelli 4000. do tego podkładka i dwa łożyska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 w moim 09tpsw4000 wymieniłem jedynie ramię na 55mm, nie całą korbkę. miało być ekonomicznie i działać. ramię pochodzi od modelu biomaster (chyba rozmiar 4000), ale nie mam pojęcia od której generacji. specjaliści od schematów jp podpowiedzą bez pudła. z tego co pamiętam pasowały również od innych modeli, ale w moim przypadku moneta wzięła górę. konieczny jest również pasujący knob, w moim przypadku od stelli 4000. do tego podkładka i dwa łożyska. WP_20140927_001.jpgWP_20140927_003.jpgWP_20140928_001.jpgWP_20140928_002.jpgWP_20140928_010.jpgWP_20140928_011.jpgIle na wadze stracił? Też zamierzam coś takiego zdziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 nie wiem, nie ważyłem. zależało mi na konkretnej długości ramienia, bo przyzwyczaiłem się do tej w stelli 3000. myślę, że max kilka - kilkanaście gramów. przy tym kalibrze wielkość raczej nieodczuwalna w warunkach łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Dziękuję @jersey za foty. Też myślałem o Biomistrzu bo cena części rozsądna, ale te 55 mm od 4000 to o 5 mm za dużo :-) Koledzy, a czy mógłby ktoś kto posiada TP, Biomastera albo Stellę rozmiaru 2500 sprawdzić i podać długość korby i szerokość rowka?Nie ukrywam, że zależy mi jednak na 50 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Ile na wadze stracił? Też zamierzam coś takiego zdziałać.Myślę, że jeszcze kilka gramów dałoby się urwać, gdyby dorobić z aluminium tą długaśną tuleję dystansową, co to na trzpieniu siedzi i stalowa jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Dziękuję @jersey za foty. Też myślałem o Biomistrzu bo cena części rozsądna, ale te 55 mm od 4000 to o 5 mm za dużo :-) Koledzy, a czy mógłby ktoś kto posiada TP, Biomastera albo Stellę rozmiaru 2500 sprawdzić i podać długość korby i szerokość rowka?Nie ukrywam, że zależy mi jednak na 50 mm. Stella odpada. Jak chcesz 50 mm to siegnij po korbke od 2011 Biomaster C3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 A może ktoś mógłby od Rarenium Ci4+ 4000 przymierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Zmajstrowałem wreszcie tę korbę - wg wzoru kolegi @jersey-a, tylko tulejka zamiast złota, to koloru grafitowego od stelki SW PG 08. Jednak stanęło na 55 mm od "biomiszcza" 4000 2011. Wszystko razem do kupy waży 335 gramów, więc całkiem całkiem. Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez witoldn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Ja na dniach też coś będę miał. Robiłem rozeznanie i wszystkie od Biomasterów, TP i Rarenium najnowszych modeli pasują. I od starszych niektórych też. Ważne, aby korbka była przykręcana mała śrubką do elementu wkręcanego w przekładnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Co prawda nie TP SW ale korba praktycznie identyczna. Oryginalne ramię od 08 Stelli SW 4000 PG podmieniłem na krótsze od 07 Stelli 4000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertouno Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Korba od stradica 4000 FJ pasuje idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Wiem że pasuje. Ale ma również tego wielkiego T-knoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 U mnie zagościła od TP 2011 XG. Jest krótsza i trochę lżejsza. Ramię jest inaczej wyprofilowane i nie odchodzi tak na bok jak oryginał.Jeszcze zastanawiam się czy nie dać mniejszego knoba takiego jak w zwykłym TP2011 czy Biomku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi