szpiegu Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 witam poszukuje takiej końcówki do pompki dziś moja uległa zniszczeniu chodzi o końcówkę która się wkłada w zawór obraca się w prawo i klinuje za wszelkie namiary będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zulus Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 witam poszukuje takiej końcówki do pompki dziś moja uległa zniszczeniu chodzi o końcówkę która się wkłada w zawór obraca się w prawo i klinuje za wszelkie namiary będę bardzo wdzięczny Zapytaj Ryszarda A. gdzie kupil bo ma taki zestaw koncowek do pontonu przy swojej pompce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 to raczej nie te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 filip Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 spróbuj w tokarexie,www.pontony.net.pl,zadzwoń może będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Komar Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Witam,niedawno też złamałem taką końcówkę.Jest to adapter do zaworów Halkey-Roberts. W jakimś internetowym sklepie żeglarskim kupiłem za ok. 15 zł. Jak bedzie potrzeba to rano mogę podac linka do tego sklepu(mam zapisany na swoim kompie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Komar Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Już znalazłem :http://www.boatshop.pl/?d=produkt&id=1546&k_m=44, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artech Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 W Tokarexie 10 PLN + Wysyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 dzieki chlopaki za namiary właśnie o taką końcówkę mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Witam, odgrzwam temat potrzebuje dwie takie koncówki do pompki nożnej brawo-dosc gruba rura, oraz do pompki samochodowej. W tokarex'ie nie widziałem! Jakby ktos wiedział gdzie mozna to kupic prosze o pomoc .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patryk1125 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Tu masz taka:http://www.odplyniesz.pl/pl/p/KONCOWKA-DO-POMPKI-/153 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Ta też powinna pasować:http://raksa.com.pl/koncowka-do-zaworu-powietrznego-29091.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Dzieki panowie, w raksa towar niedostępny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Dzieki panowie, w raksa towar niedostępny! Troszkę drożej, ale towar dostępny http://allegro.pl/koncowka-do-pompki-pontonu-na-zawor-2-01510-i5179571680.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) pomyłka Edytowane 30 Marca 2015 przez Sołtys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Polecam zwrócić uwagę na kompatybilność koncówek, mimo, że wyglądają podobnie nie wszystki pasują do zaworów spotykanych na rynku,honda, bush, chinczyki maja lekko inne zawory, chińczykli (proscan, infomedia, maweric i inne to jest to samo). Druga kwestia: nalezy sprawdzić czy końcówka ma poprzeczkę czy też głowny korpus lekko dłuższy - obie cechy otwierają zawór podczas wkręcania, bez tego elektryczna pompka się zepsuje, dla noznej nie ma znaczenia (z tego co pamiętam nożna busha nie ma ani przdłużonego korpsu, ani poprzeczki więc nie otwiera zaworu, przełozenie do elektrycznej pompki takiej koncówki wykończy pompkę). W sklepie żegalrskim w Augustowie mieli koncówki kompatybilne z chinczykami i hondą (odpwoiednią wysokosć reguluje się poprzez zdejmowanie lub dokąłdanie podkładek przy mocowaniu końcówki (jak kupowałem były chyba 2 w komplecie nałożone na końcówkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Polecam zwrócić uwagę na kompatybilność koncówek, mimo, że wyglądają podobnie nie wszystki pasują do zaworów spotykanych na rynku,honda, bush, chinczyki maja lekko inne zawory, chińczykli (proscan, infomedia, maweric i inne to jest to samo). Druga kwestia: nalezy sprawdzić czy końcówka ma poprzeczkę czy też głowny korpus lekko dłuższy - obie cechy otwierają zawór podczas wkręcania, bez tego elektryczna pompka się zepsuje, dla noznej nie ma znaczenia (z tego co pamiętam nożna busha nie ma ani przdłużonego korpsu, ani poprzeczki więc nie otwiera zaworu, przełozenie do elektrycznej pompki takiej koncówki wykończy pompkę). W sklepie żegalrskim w Augustowie mieli koncówki kompatybilne z chinczykami i hondą (odpwoiednią wysokosć reguluje się poprzez zdejmowanie lub dokąłdanie podkładek przy mocowaniu końcówki (jak kupowałem były chyba 2 w komplecie nałożone na końcówkę)Własnie w ten sposób załatwiłem pompke Bravo za kilka stówek. Kto by tam czytał instrukcję.Ale podobnych do mnie nieszczęśników pewnie dużo było i będzie. Gość w serwisie momentalnie postawił diagnozę.Powinni wyraźniej o tym, informować. Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Szpiegu pytasz i masz http://www.pontonik.pl/catalog/asortyment/akcesoria-do-lodzi-i-pontonow/akcesoria-do-pontonow.html zapytasz a dostaniesz bo mają różne końcówki Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Szpiegu pytasz i masz http://www.pontonik.pl/catalog/asortyment/akcesoria-do-lodzi-i-pontonow/akcesoria-do-pontonow.html zapytasz a dostaniesz bo mają różne końcówki@tornado będzie ze dwa lata(albo i lepiej) jak szpiegu ponton sprzedał Po ponad 5 latach temat odświeżył kol. Gobio Gobio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Kolejna pytanie jaką końcówkę ma suzumar AL 380?Zawór ma taki http://allegro.pl/zawor-powietrza-do-pontonu-szary-01160-i5165942394.html Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 nie czytalem wszystkich wypowiedzi napisze tylko jedno od siebie - uwazaj! zwaszcza jak masz pompke elektryczna.Dlaczego?Oryginalna koncowka do mojego pontonu (honda 38 ie2) ma lekki luz i powietrze ucieka spod niej (musze ja dociskac na koncu pompowania kazdego zaworu). Jak kupowalem pompke elektryczna to nie znalem triku z laczeniem wezy i obcialem oryginalna koncowke z weza od pompki elektrycznej i zalozylem nowo zakupiona koncowke (na oko identyczna jak ta oryginalna) efekt: pompka nie przetrwala 2go pompowania (a prawdopodobnie juz padla przy pierwszym) bo koncowka nie otwierala zaworow. Za to pompka kolegi pompuje ok. Wniosek, ze sa rozne rodzaje (mimo, ze na oko identyczne roznica pewnie w grubosci gumy na uszczelce) wiec sugeruje do pierwszego pompowania nowa koncowka uzyc pompki recznej/noznej i jak juz bedzie napompowana komora wkrecic w nia koncowke (bez mocowania weza do pompki jakiejkolwiek) jak powietrze z komory zacznie schodzic to wszystko jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 calvuss Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) A w mojej końcówce do craba jest jakaś śrubka na poprzeczce do czego ona służy?No mniej więcej zajazyłem że jest to jakiś ogranicznik albo własnie ta śrubka naciska zawór i go otwiera,po pierwszej próbie wszystko ok napompowałem i odessałem wiatr. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez calvuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Tak może być, dzwoniłem do Tokarexu i teraz mają końcówki otwierające zawór, chwała im za to choć szkoda, że tak długo to trwało i wielu użytkowników przypłaciło to awarią dość drogich pompek. Dla spokoju sprawdź to pompując jedną komorę nożną wkręć w zawór tą końcówkę z poprzeczką, jak schodzi powietrze, zawór jest otwarty, można podpinać elektryczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Tokarex powinien beknąć za te pommpki. Zasłaniają się instrukcją obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gregor76 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Witam. Ktoś wymieniał ta końcówkę ? Mam nową ale nie wiem czy wystarczy to podgrzać opalarką ,czy do montażu potrzebny jakiś klej czy uszczelniacz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gorywoda M Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 witam poszukuje takiej końcówki do pompki dziś moja uległa zniszczeniu chodzi o końcówkę która się wkłada w zawór obraca się w prawo i klinuje za wszelkie namiary będę bardzo wdzięczny Mam taki sam problem sprawdzałem w paru sklepach i na allegro ale w zasadzie żaden sprzedawca nie jest na 100%pewien czy bedzie taka pasować koncówka , na zdjeciu jest ten zawór podobno jest to "zawór bostonski " Ponizej wklejam linki do sprzedawców i mam pytanie który bedzie pasował ? http://www.pontonik.pl/pompki-do-pontonow/pompki-elektryczne/koncowka-adapter-do-pompki.html http://allegro.pl/koncowka-do-pompki-pontonu-na-zawor-pontonu-i5297731797.html?source=mlt http://allegro.pl/koncowka-do-pompki-pontonu-na-zawor-2-01510-i5365743300.html?source=mlt http://raksa.com.pl/koncowka-do-zaworu-powietrznego-29091.html http://www.odplyniesz.pl/pl/p/KONCOWKA-DO-POMPKI-/153 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 @Gregor wymiana końcówki to nie jest problem, jak Ci się uda wyciągnąć starą wkładasz nową, jak za luźno po prostu wklejasz klejem do plastiku , Jeśli masz luz ucinasz kawałek węża . Jak słabo wchodzi możesz podgrzać wąż np opalarką i wcisnąć końcówkę w ciepły wąż.Taka końcówka u mnie 10 zł +PP ,Zawory bostońskie mają wkręcaną końcówkę pompki, (gwint) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szpiegu
witam
poszukuje takiej końcówki do pompki dziś moja uległa zniszczeniu chodzi o końcówkę która się wkłada w zawór obraca się w prawo i klinuje
za wszelkie namiary będę bardzo wdzięczny
Top użytkownicy dla tego pytania
13
7
5
4
Popularne dni
24 Paź
11
5 Gru
7
13 Kwi
6
7 Paź
5
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 13 odpowiedzi
Paweł O 7 odpowiedzi
Sławomir 5 odpowiedzi
SID 4 odpowiedzi
Popularne dni
24 Paź 2020
11 odpowiedzi
5 Gru 2009
7 odpowiedzi
13 Kwi 2020
6 odpowiedzi
7 Paź 2025
5 odpowiedzi
Popularne posty
tasiek321
@tornado będzie ze dwa lata(albo i lepiej) jak szpiegu ponton sprzedał Po ponad 5 latach temat odświeżył kol. Gobio Gobio
godski
Kupione, pasuje nawet bardzo do Bush Crab. Polecam, dwie gumowe uszczelki o różnej grubości w cenie i jest poprzeczka która otwiera zawór. Życie stało się prostsze
Algeroth82
Prawdziwy mężczyzna czyta instrukcję dopiero jak coś się zepsuje
Opublikowane grafiki
76 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi