szpiegu Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 witam poszukuje takiej końcówki do pompki dziś moja uległa zniszczeniu chodzi o końcówkę która się wkłada w zawór obraca się w prawo i klinuje za wszelkie namiary będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gorywoda M Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Czy ta koncówka będzie pasować do rego zawozu z mojego zdjecia. @Gregor wymiana końcówki to nie jest problem, jak Ci się uda wyciągnąć starą wkładasz nową, jak za luźno po prostu wklejasz klejem do plastiku , Jeśli masz luz ucinasz kawałek węża . Jak słabo wchodzi możesz podgrzać wąż np opalarką i wcisnąć końcówkę w ciepły wąż.Taka końcówka u mnie 10 zł +PP ,Zawory bostońskie mają wkręcaną końcówkę pompki, (gwint) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gregor76 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 @Gregor wymiana końcówki to nie jest problem, jak Ci się uda wyciągnąć starą wkładasz nową, jak za luźno po prostu wklejasz klejem do plastiku , Jeśli masz luz ucinasz kawałek węża . Jak słabo wchodzi możesz podgrzać wąż np opalarką i wcisnąć końcówkę w ciepły wąż.Taka końcówka u mnie 10 zł +PP ,Zawory bostońskie mają wkręcaną końcówkę pompki, (gwint) Końcówka wymieniona. Okazało się że potrzebne było podgrzanie opalarka bo była niewielka ilość jakiegoś elastycznego kleju, nowa miała luz wiec tez poszła na klej na gorąco .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gregor76 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Czy ta koncówka będzie pasować do rego zawozu z mojego zdjęcia. Mam taki sam problem sprawdzałem w paru sklepach i na allegro ale w zasadzie żaden sprzedawca nie jest na 100%pewien czy bedzie taka pasować koncówka , na zdjeciu jest ten zawór podobno jest to "zawór bostonski " Ponizej wklejam linki do sprzedawców i mam pytanie który bedzie pasował ? http://www.pontonik.pl/pompki-do-pontonow/pompki-elektryczne/koncowka-adapter-do-pompki.html http://allegro.pl/koncowka-do-pompki-pontonu-na-zawor-pontonu-i5297731797.html?source=mlt http://allegro.pl/koncowka-do-pompki-pontonu-na-zawor-2-01510-i5365743300.html?source=mlt http://raksa.com.pl/koncowka-do-zaworu-powietrznego-29091.html http://www.odplyniesz.pl/pl/p/KONCOWKA-DO-POMPKI-/153 Końcówka z ostatniego linku pasuje do Pro Marine, sprawdzone na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Traq Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Odświeżę temat. Jako, że czasu na wyprawy wędkarskie mi permanentnie brakuje staram się go ostatnio optymalizować poprzez skracanie czasu wodowania pontonu. Walczę o każdą minutę Pływam pontonem Bush Crab 330-R, który pompuję pompką elektryczną Bravo. Końcówka pompki, którą obecnie stosuję to jedna z kilku dołączonych do tej właśnie pompki. Taka prosta biała z poprzeczką otwierającą zawór w moim pontonie. Ponton pompuję sprawnie, ale chciałbym jeszcze szybciej. Chce mieć taką końcówkę, która sama się trzyma w zaworze i zapewnia szczelność w trakcie pompowania. Obecnie muszę dociskać końcówkę do zaworu, bo sama się nijak na wcisk nie trzyma, niezależnie od ciśnienia. Ostatnio u kolegi podpatrzyłem taką właśnie końcówkę w jego pompce nożnej, którą dopompowywaliśmy jego ponton na wodzie po drobnej awarii. Potem naszła mnie niepokojąca myśl, że sam jestem na awarie na wodzie nieprzygotowany i pobiegłem zaraz do sklepu gdzie nabyłem zestaw naprawczy Hercules taki jak w poniższym linku. http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-do-pontonu-raksa-29110-i5573338275.html Ucieszyło mnie, że przy okazji stałem się posiadaczem wchodzącej w skład zestawu końcówki do pompki. Wydawało mi się że dokładnie jest to to, czego mi potrzeba, ale niestety pierwsze testy wypadły negatywnie. Tą końcówkę mogę zapiąć na zawór, ale niestety pompowanie nadal wymaga dociskania, czyli kolejnej minuty nie oszczędzę (chcę w trakcie pompowania równolegle np. wkładać ławkę, przypinać wiosła itp.) . Wygląda na to, że średnica jest niewłaściwa. Powietrze wylatuje od strony zaworu. Jaką końcówkę do Busha i pompki Bravo powinienem zatem kupić? Widzę w necie, że są dostępne różne średnice... Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez Traq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tymon Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 A czy pytałeś u źródła, tj. w Tokarexie. Raczej mają końcówki do pompek Bravo nożnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz18538 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Witam. Koledzy szukam adapter złącze pompki do pontonów. Czy ktoś może mi pomóc gdzie tą część można zakupić? Edytowane 8 Grudnia 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) https://m.olx.pl/oferta/ponton-kolibri-km-330-oryginal-gratisy-na-120-zl-fv-gwarancja-8-lat-CID767-IDnx2TA.html#position=9&page=4 Zadzwoń mają dużo części do pontonów, dostępne od ręki w większości Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Grudnia 2019 przez MARIUSZ 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zobacz na aliexpress Keyword: inflatable boat valve Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Podajcie linka do sklepu w PL z końcówkami pompki pasującymi do pontonu Bush Crab, Favorit. Najlepiej z poprzeczną belką aby otworzyć zawór. Czy taka pasuje? https://allegro.pl/oferta/koncowka-pompki-zaworu-ponton-promarine-eval-bart-8370288233?reco_id=d68a7783-7d91-11ea-921b-246e9680c9a8&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco& Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 A w mojej końcówce do craba jest jakaś śrubka na poprzeczce do czego ona służy?No mniej więcej zajazyłem że jest to jakiś ogranicznik albo własnie ta śrubka naciska zawór i go otwiera,po pierwszej próbie wszystko ok napompowałem i odessałem wiatr. Wiem że temat stary ale czy możesz zrobić zdjęcie tej koncówki jak to u Ciebie wygląda , no chyba że już nie posiadasz tej końcówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 W linku wyżej do Allegro masz zdjęcie końcówki z poprzeczką. W poprzednim Kolibri gdzie końcówka była wkręcana poprzeczkę robiłem z kawałka gwoździa, podgrzewałem i wchodził w plastik jak w masło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Dzięki Ci panie , obejżałem dokładnie te zdjęcia i trzreba szukać takich . Ostatnio zamawiałem w RAKSIE ( to znaczy w zeszłym roku ) i tłumaczyłem o co mi chodzi to i tak przysłali mi nie to co chciałem . Mało tego to przysłali mi za duże i musiałem dorabiac podkładki , pompowanie na otwartym zaworze , szybkie zamykanie i jeszcze dopompować trzeba było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Dzięki Ci panie , obejżałem dokładnie te zdjęcia i trzreba szukać takich . Ostatnio zamawiałem w RAKSIE ( to znaczy w zeszłym roku ) i tłumaczyłem o co mi chodzi to i tak przysłali mi nie to co chciałem . Mało tego to przysłali mi za duże i musiałem dorabiac podkładki , pompowanie na otwartym zaworze , szybkie zamykanie i jeszcze dopompować trzeba byłoSzukasz do Busha tak jak ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Tak , trochę kiepska sprawa. Jutro będę dzwonił do TOkarexu zobaczymy co powiedzą. Jakby co to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Ja zamawiam te z Allegro, jak będą nie takie to darmowy zwrocik jest.Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 W Tokarexsie porażka , tylko zwykłe . Końcówki o których mowa z tego co mi powiedziano były dostarczane z Włoch a tam sytuacja jest jaka jest i tzeba czekać do dwóch miesięcy i to jeszcze nie wiadomo czy będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Dodzwoniłem się do Firmy ANMUR , i tam coś mają . Jeszcze zmierzę starą pękniętą i skłdam zamówienie https://anmur.eu/Koncowka-wezyka-wkrecana-w-zawor-pontonu-21-mm-szara-p46517 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Dodzwoniłem się do Firmy ANMUR , i tam coś mają . Jeszcze zmierzę starą pękniętą i skłdam zamówienie https://anmur.eu/Koncowka-wezyka-wkrecana-w-zawor-pontonu-21-mm-szara-p46517Zamówiłem te z Allegro. Dam znać czy pasują. Czy ktoś wie gdzie kupić sam wąż 20 mm do pompki ? Najlepiej wyższej jakości taki gumowy w dotyku jak żółty w pompkach Bravo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 https://www.ibsparts.co.uk/product-category/bravo-pumps-spares/bravo-hoses-pump-spares/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 https://www.ibsparts.co.uk/product-category/bravo-pumps-spares/bravo-hoses-pump-spares/Dzięki ale cena jak całej pompki prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) Podajcie linka do sklepu w PL z końcówkami pompki pasującymi do pontonu Bush Crab, Favorit. Najlepiej z poprzeczną belką aby otworzyć zawór. Czy taka pasuje? https://allegro.pl/oferta/koncowka-pompki-zaworu-ponton-promarine-eval-bart-8370288233?reco_id=d68a7783-7d91-11ea-921b-246e9680c9a8&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco&Kupione, pasuje nawet bardzo do Bush Crab.Polecam, dwie gumowe uszczelki o różnej grubości w cenie i jest poprzeczka która otwiera zawór.Życie stało się prostsze Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez godski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paweł O Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Witam,Orientujecie się czy jest jakiś gotowy adapter za pomocą którego można napompować kolibri km 330 dsl pomkną samochodową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Kupione, pasuje nawet bardzo do Bush Crab.Polecam, dwie gumowe uszczelki o różnej grubości w cenie i jest poprzeczka która otwiera zawór.Życie stało się prostsze IMG_20200415_151748.jpg IMG_20200415_151802.jpg IMG_20200415_151815.jpgA powiedz czy to ty o samo co do kolibri? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Witam,Orientujecie się czy jest jakiś gotowy adapter za pomocą którego można napompować kolibri km 330 dsl pomkną samochodową ?Pontony pompuje się do powiedzmy 0,2 bar, natomiast pompka samochodowa może wytworzyć ciśnienie wielokrotnie większe, nie ryzykowałbym uszkodzenia pontonu. Najtaniej chyba kupić elektryczną dmuchawę stosowaną do ścieżek gimnastycznych - airtrack, albo taką zwykłą do basenów i materacy, a końcowe dopompowanie zrobić nożną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 A powiedz czy to ty o samo co do kolibri? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaStarsze Kolibri miały końcówkę wkręcaną, obecnie produkowane nie wiem. Koniecznie wstawić poprzeczkę widoczna na drugim zdjęciu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szpiegu
witam
poszukuje takiej końcówki do pompki dziś moja uległa zniszczeniu chodzi o końcówkę która się wkłada w zawór obraca się w prawo i klinuje
za wszelkie namiary będę bardzo wdzięczny
Top użytkownicy dla tego pytania
13
7
5
4
Popularne dni
24 Paź
11
5 Gru
7
13 Kwi
6
7 Paź
5
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 13 odpowiedzi
Paweł O 7 odpowiedzi
Sławomir 5 odpowiedzi
SID 4 odpowiedzi
Popularne dni
24 Paź 2020
11 odpowiedzi
5 Gru 2009
7 odpowiedzi
13 Kwi 2020
6 odpowiedzi
7 Paź 2025
5 odpowiedzi
Popularne posty
tasiek321
@tornado będzie ze dwa lata(albo i lepiej) jak szpiegu ponton sprzedał Po ponad 5 latach temat odświeżył kol. Gobio Gobio
godski
Kupione, pasuje nawet bardzo do Bush Crab. Polecam, dwie gumowe uszczelki o różnej grubości w cenie i jest poprzeczka która otwiera zawór. Życie stało się prostsze
Algeroth82
Prawdziwy mężczyzna czyta instrukcję dopiero jak coś się zepsuje
Opublikowane grafiki
76 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi