szpiegu Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 witam poszukuje takiej końcówki do pompki dziś moja uległa zniszczeniu chodzi o końcówkę która się wkłada w zawór obraca się w prawo i klinuje za wszelkie namiary będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paweł O Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Starsze Kolibri miały końcówkę wkręcaną, obecnie produkowane nie wiem. Koniecznie wstawić poprzeczkę widoczna na drugim zdjęciu !!! P9023007.JPG IMG_20190830_154237.jpgJa mam wkręcaną więc to chyba inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Ja mam wkręcaną więc to chyba innaJak to inną skoro ta na zdjęciach jest wkręcana ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paweł O Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Ok taka sama. Ja spojrzałem na zdjęcie: P9023007.JPG i myślałem że chodzi o tą białą...Jak w takim razie przystosowałeś tą czarną do węża z pompki elektrycznej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paweł O Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Pontony pompuje się do powiedzmy 0,2 bar, natomiast pompka samochodowa może wytworzyć ciśnienie wielokrotnie większe, nie ryzykowałbym uszkodzenia pontonu. Najtaniej chyba kupić elektryczną dmuchawę stosowaną do ścieżek gimnastycznych - airtrack, albo taką zwykłą do basenów i materacy, a końcowe dopompowanie zrobić nożną.Tak ale po co wydawać kasę jak i tak taką pomknę wożę od lat w aucie, a ma ona samo wyłączenie po określonej wartości ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 (edytowane) Pontony pompuje się do powiedzmy 0,2 bar, natomiast pompka samochodowa może wytworzyć ciśnienie wielokrotnie większe, nie ryzykowałbym uszkodzenia pontonu. Najtaniej chyba kupić elektryczną dmuchawę stosowaną do ścieżek gimnastycznych - airtrack, albo taką zwykłą do basenów i materacy, a końcowe dopompowanie zrobić nożną.Myślę że zanim pompka samochodowa wtłoczy tyle powietrza ile potrzeba na wypełnienie tuby to jej tłok stanie na sztywno.Pompki do pontonów pierwszą faze pracują na turbinach a dopiero samo dobijanie przechodzą w tryb pracy na tłoku.Ja do kolibri dobrałem końcówkę z kompletu który dostałem z pompką dołożyłem oring na kołnierz końcówki i nie używam oryginalnej co prawda muszę trzymać wąż podczas pompowania ale to nie wielkie utrudnienie Edytowane 24 Października 2020 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paweł O Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Myślę że zanim pompka samochodowa wtłoczy tyle powietrza ile potrzeba na wypełnienie tuby to jej tłok stanie na sztywno.O widzisz... Dzięki.To chyba jednak wydam kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 W nowych A powiedz czy to ty o samo co do kolibri? W nowych Kolibri są zawory Brovo i końcówka węża ma ten haczykowaty zaczep jak Bush. Co do wymiarów to są dłuższe i krótsze, na długą można założyć dodatkową uszczelkę by skrócić, ja tak mam.Zamówiłem dziś pompowaną ścieżkę gimnastyczną (airtrack) a do niej pompkę wirnikową 500W na sieć za 174 zł z końcówką wyglądającą jak do nowego Kolibri, Busch, do 0,5 bar. Niestety bez ciśnieniomierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paweł O Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Koniecznie wstawić poprzeczkę widoczna na drugim zdjęciu !!! Planuje zakupić pompkę dwuetapową (sprężarka i tłok)Jeżeli wstawię tą poprzeczkę aby otworzyła zawór do pierwszej fazy pompowania to czy przy tak otwartym zaworze, pompka napompuje balony do końca, (przełączy się pod koniec na tłok) czy będę musiał dopompowywać na koniec nożną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Algeroth82 Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 (edytowane) Planuje zakupić pompkę dwuetapową (sprężarka i tłok)Jeżeli wstawię tą poprzeczkę aby otworzyła zawór do pierwszej fazy pompowania to czy przy tak otwartym zaworze, pompka napompuje balony do końca, (przełączy się pod koniec na tłok) czy będę musiał dopompowywać na koniec nożną?Ja mam zawór ten https://anmur.eu/Koncowka-wezyka-wkrecana-w-zawor-pontonu-21-mm-szara-p46517 W środku jest bolec otwierający zawór i wszystko u mnie śmiga jak należy. Pompka przełącza się i dobija do zadanego ciśnienia. Używam pompki Bravo bts 300 Edytowane 27 Października 2020 przez algeroth82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Planuje zakupić pompkę dwuetapową (sprężarka i tłok)Jeżeli wstawię tą poprzeczkę aby otworzyła zawór do pierwszej fazy pompowania to czy przy tak otwartym zaworze, pompka napompuje balony do końca, (przełączy się pod koniec na tłok) czy będę musiał dopompowywać na koniec nożną?Napompuje, bez poprzeczki możesz spalić pompkę tak jak ja to zrobiłem lata temu. Pompujemy na otwartym zaworze, jest nawet o tym w instrukcji pompki bravo ale kto by tam czytał instrukcję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Algeroth82 Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Napompuje, bez poprzeczki możesz spalić pompkę tak jak ja to zrobiłem lata temu. Pompujemy na otwartym zaworze, jest nawet o tym w instrukcji pompki bravo ale kto by tam czytał instrukcję.Prawdziwy mężczyzna czyta instrukcję dopiero jak coś się zepsuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Podobno od czytania instrukcji odpada pitol niby nie wierzę, ale jednak wolę nie ryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paweł O Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Pontony pompuje się do powiedzmy 0,2 bar,Ale to chyba 0,2 powyżej ciśnienia atmosferycznego. Bo w sumie zaraz po otworzeniu zaworów ciśnienie wewnątrz i na zewnątrz pontonu powinno się wyrównać i przy otwartych zaworach bez pompowania powinno wynosić około 1 bar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Jeśli ponton nie jest napompowany, czyli flak, to nawet nie musisz otwierać zaworu i jest wewnątrz ciśnienie atmosfery. Tak więc masz rację, pompuje się około 0,2 bar powyżej atmosferycznego.Jeśli ważę razem z butami i spodniami i ewentualnie koszulką coś koło 75kg a powierzchnia na którą cisnę jest powiedzmy 375cm kwadratowych, to jestem w stanie wcisnąć max 0,2 bara pod warunkiem stania na pompce nożnej bez podpórki.Mamy już airtrack z pompą na sieć, wyłącznie turbina bez żadnych tłoków, jest w stanie napompować matę do twardości "deski" tak że dzieci schodzą po niej z sofy na podłogę i ugina się ale nie załamuje. Można na tym pływać jak na desce sup, ale głównie skakać, w razie kwarantanny mają co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Odkopię trochę temat. Ja mam w swoim zawory do których pasują końcówki o oznaczeniu 7HH400452. Znalazłem tylko takie końcówki na ali. Jakieś inne lokalnie nie pasują. Do tego Mam w domu kompresor 230V więc nie chce mi się dygać pompkami. Najpierw kupiłem pompkę szybkiego pompowania i dobijałem nożną. No ale po co ?. Pompki dedykowane co dobijają na raz po kilka stówek odpuszczam. Dla mnie przerost formy nad treścią. Kupiłem więc u chińczyka trzy takie końcówki do zaworów i dorobiłem jedną z nich typowo pod kompresor. U chińczyków są takie gotowe, ale nie będę 30 razy kupował zanim trafię na właściwą dodatkowo z poprzeczką. W domu pompowanie z kompresora 230V trwa chwilę dosłownie. Nad wodę wykorzystuję taką pompkę którą wożę zawsze w bagażniku do kół 12V. Moja nazywa Carsun C1399. Ustawia się tam ile ma napompować i pompuje po czym wyłącza. Coś koło 9 dyszek na allegro. Do dopompowania idealna sprawa. I takim sposobem temat pompowania jest ogarnięty na wszystkie możliwe sposoby za parę groszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakersik Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Odkopię trochę temat. Ja mam w swoim zawory do których pasują końcówki o oznaczeniu 7HH400452. Znalazłem tylko takie końcówki na ali. Jakieś inne lokalnie nie pasują. Do tego Mam w domu kompresor 230V więc nie chce mi się dygać pompkami. Najpierw kupiłem pompkę szybkiego pompowania i dobijałem nożną. No ale po co ?. Pompki dedykowane co dobijają na raz po kilka stówek odpuszczam. Dla mnie przerost formy nad treścią. Kupiłem więc u chińczyka trzy takie końcówki do zaworów i dorobiłem jedną z nich typowo pod kompresor. Zawor.jpg U chińczyków są takie gotowe, ale nie będę 30 razy kupował zanim trafię na właściwą dodatkowo z poprzeczką. W domu pompowanie z kompresora 230V trwa chwilę dosłownie. Nad wodę wykorzystuję taką pompkę którą wożę zawsze w bagażniku do kół 12V. Moja nazywa Carsun C1399. Ustawia się tam ile ma napompować i pompuje po czym wyłącza. Coś koło 9 dyszek na allegro. Do dopompowania idealna sprawa. kompresor.jpg I takim sposobem temat pompowania jest ogarnięty na wszystkie możliwe sposoby za parę groszy. czy już pompowałeś tą pompką na 12V? jestem ciekaw ile czasu to zajmuje i czy jak ktoś wcześniej napisał zanim nabije powietrza czy nie stanie tłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Ja napisałem wyżej - przeczytaj cytat : Do dopompowania idealna sprawa. Dopompowanie jest bezproblemowe. Po co mam od zera pompować ?. Do tego mam kompresor 230V. Ja wożę na przyczepie. To temat na awaryjną sytuację nad wodą jeśli chodzi o 12V i wystarczającą w zupełności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października Pompka dedykowana do mojego pontonu właśnie się zepsuła, czy może mi ktoś polecić coś sprawdzonego napędzanego siłą mięśni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek_M Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października Ja mam i polecam Decathlonowa. Pozniej podeślę link 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października (edytowane) Pompka dedykowana do mojego pontonu właśnie się zepsuła, czy może mi ktoś polecić coś sprawdzonego napędzanego siłą mięśni? W Decathlonie masz elektryczną która dobija do pełna . Raz kupisz i spokój.Do deski Sup też się przyda może kiedyś. Edytowane 7 Października przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października W Decathlonie masz elektryczną która dobija do pełna . Raz kupisz i spokój.Do deski Sup też się przyda może kiedyś.Bardzo dobry pomysł, lecz w tym momencie potrzebuję zwykłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek_M Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października Ja mam i polecam Decathlonowa. Pozniej podeślę linkhttps://allegro.pl/oferta/pompka-reczna-quechua-ultimcomfort-7psi-11798637715 Pompka jest bardzo wydajna i ma precyzyjny manometr. Szczerze polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SID Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października https://allegro.pl/oferta/pompka-reczna-quechua-ultimcomfort-7psi-11798637715 Tak się zastanawiam, czy miejsce mocowania węza w tej pompce nie będzie powodowało obluzowanie się końcówki w zaworze i ogólnie w kwestii wydajności, uzyskania pożądanego ciśnienia i trwałości pompki ręcznej, a nożnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Polecam nabija lepiej jak nożna bravo.czasami wyskoczy ta końcówka ale chwila się montuje i jest git.ja kupiłem używana na OLX za pół ceny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek_M Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Tak się zastanawiam, czy miejsce mocowania węza w tej pompce nie będzie powodowało obluzowanie się końcówki w zaworze i ogólnie w kwestii wydajności, uzyskania pożądanego ciśnienia i trwałości pompki ręcznej, a nożnej. O wydajność się nie bój. Ja wężyk montuje tak że jest minimalnie skręcony tak że końcówka jest dociskana do zaworu. Mam ponton 4,2m i pompowanie 1z3 komór odbywa się szybko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szpiegu
witam
poszukuje takiej końcówki do pompki dziś moja uległa zniszczeniu chodzi o końcówkę która się wkłada w zawór obraca się w prawo i klinuje
za wszelkie namiary będę bardzo wdzięczny
Top użytkownicy dla tego pytania
13
7
5
4
Popularne dni
24 Paź
11
5 Gru
7
13 Kwi
6
7 Paź
5
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 13 odpowiedzi
Paweł O 7 odpowiedzi
Sławomir 5 odpowiedzi
SID 4 odpowiedzi
Popularne dni
24 Paź 2020
11 odpowiedzi
5 Gru 2009
7 odpowiedzi
13 Kwi 2020
6 odpowiedzi
7 Paź 2025
5 odpowiedzi
Popularne posty
tasiek321
@tornado będzie ze dwa lata(albo i lepiej) jak szpiegu ponton sprzedał Po ponad 5 latach temat odświeżył kol. Gobio Gobio
godski
Kupione, pasuje nawet bardzo do Bush Crab. Polecam, dwie gumowe uszczelki o różnej grubości w cenie i jest poprzeczka która otwiera zawór. Życie stało się prostsze
Algeroth82
Prawdziwy mężczyzna czyta instrukcję dopiero jak coś się zepsuje
Opublikowane grafiki
76 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi