Skocz do zawartości

Zakup kołowrotka cena 400 +- 900 zł

lysyterrorysta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów po kiju.
Nosze się z zamiarem kupna kołowrotka spinningowego w cenie od 400zł do mocno naciągniętemu 1000zł
Kołowrotek do powiedzmy średniego spinningu głównie będzie pracował przy gumach poniżej 15cm z główką max 15gram i obrotówkami w rozmiarze 4-5
Mam parę koncepcji a to kilka z nich:

1. OKUMA RAW II FD 30 cena około 500zł
  2. DAIWA CALDIA 3000 cena około 900zł
  3. SHIMANO RARENIUM CI4 4000 FA cena około 900zł

Z chęcią poznam wasze zdanie, co do tych kręciołów jak i przyjże się waszym propozycja z góry dzięki
P.S Tylko bez Zuberów :unsure:

Witam kolegów po kiju.

Nosze się z zamiarem kupna kołowrotka spinningowego w cenie od 400zł do mocno naciągniętemu 1000zł

Kołowrotek do powiedzmy średniego spinningu głównie będzie pracował przy gumach poniżej 15cm z główką max 15gram i obrotówkami w rozmiarze 4-5

Mam parę koncepcji a to kilka z nich:

1. OKUMA RAW II FD 30 cena około 500zł
  2. DAIWA CALDIA 3000 cena około 900zł
  3. SHIMANO RARENIUM CI4 4000 FA cena około 900zł

Z chęcią poznam wasze zdanie, co do tych kręciołów jak i przyjże się waszym propozycja z góry dzięki

P.S Tylko bez Zuberów :unsure: 

Między 400 a 900 zł z nowych młynków kupisz między innymi kupisz:

Stradic 4000 FJ - 550,00 zł

Rarenium Ci4+ 4000FB - około 600,00 zł

Stradic Ci4+ 4000FA - około 600 zł

Biomaster 4000FB  - 800-900 zł

Aero Ci4+ 4000FA - 800-900 zł

• Like 1

Rarenium Ci4+ 4000FB

Nad Biomaster 4000FB sie zastanawiałem tylko ze  one chodzą ponad 1000zl  

Rarenium Ci4+ 4000FB dosc  Fajny tylko ze Made in Malaysia 

Koloego Caldie 3500x w stanie sklepowym oddam ci za 500+PP z nawinięta pletką , nic lepszego chyba nie znajdziesz w tej cenie.

Fajna oferta ale za ciężki ten krecia jak dla mnie, ja bardzo długo potrafię wędkować i reka by mi odpadła po calym dniu wędkowania

Rarenium Ci4+ 4000FB - około 600,00 zł

Kolego  a mógł bym wiedzieć skąd wziąłeś te ceny bo jakoś nie mogę znaleźć  w takiej cenie tych młynków.

Eeeeetam...

Ja też potrafię "jedną rzecz" robić baaaardzo długo (Żona świadkiem) i nic mi jeszcze nie odpadło...

I zostaw do w zaciszu domowym. To jest forum wędkarskie i niech takie zostanie. Przez takie osoby jak ty nic nie można  wartościowego znaleźć na forum bo  wszędzie sa jakieś durnowate wcinki zamiast rzeczowych odpowiedzi. Jesli nie masz nic do powiedzenia w temacie to nie paplaj jak baba. pozdrawiam

• Like 1

Przez takie osoby jak ty nic nie można  wartościowego znaleźć na forum bo  wszędzie sa jakieś durnowate wcinki zamiast rzeczowych odpowiedzi.

Rozbrajający jest poziom Twojego spostrzeżenia :D .

Gdybyś rzeczywiście czytał to forum wiedziałbyś kto i jaki wkład pracy włożył by, nadać mu kształt i wypełnić wartościową treścią.

No ale, w jakim celu czytać i wnioskować...wystarczy "temat założyć"..."cza się tylko trochę skupić żeby sie tytuł nieco różnił bo, sie bedom czepiać. A przecież ja wiem co chcem..." ;) .

• Like 5

Nie, no trochę racji Chłop ma... Bo faktem jest, że trochę mnie szatan opętuje przy "podobnych do podobnych" wątkach, a diabelska moc się potęguje przy rzeczowych wpisach typu: za ciężkie, a ile to waży, a nie wyważę se kija itp...

Ale z drugiej strony jak się kto nie chce przemęczać, to niech nie szuka kołowrotka tylko zainwestuje se w hamak...

• Like 10

Rozbrajający jest poziom Twojego spostrzeżenia :D .

Gdybyś rzeczywiście czytał to forum wiedziałbyś kto i jaki wkład pracy włożył by, nadać mu kształt i wypełnić wartościową treścią.

No ale, w jakim celu czytać i wnioskować...wystarczy "temat założyć"..."cza się tylko trochę skupić żeby sie tytuł nieco różnił bo, sie bedom czepiać. A przecież ja wiem co chcem..." ;) .

Spędziłem wczoraj  kilka godzin przeglądając forum ii mnóstwo jest  wcinek takich jak twoja czy  kolegi Zorro. Nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi na swoje pytanie wiec założyłem  temat. A jak cos ci sie nie podoba to napisz do moda a nie spamujesz.

Nie masz nic do powiedzenia  na  temat, nie udzielaj sie. 

Moim zdaniem możesz spędzić nawet kilka dni non stop. Nie wiele to zmieni widząc dylemat z jakim się zmagasz ;) .

Moim zdaniem możesz czytać 1000 razy zdanie "Nie masz nic do powiedzenia  na  temat, nie udzielaj sie" A i tak nie zrozumiesz przesłania 

• Like 2

Oj tam Lysy, zluzuj bokserki, nie ma co się napinać. Ja tam z kolei lubię jak kolega zorro się wcina, bo przynajmniej się pośmieję, a ponoć śmiech to zdrowie.

A tak całkiem "poważnie" to polecam Caldię 3000, mam i złego słowa nie mogę powiedzieć. Wyczesana półroczna z papierami na OLX praktycznie nówka za pół ceny, także wystarczy pogrzebać i coś ciekawego można wykopać. Powodzenia.

Nie, no trochę racji Chłop ma... Bo faktem jest, że trochę mnie szatan opętuje przy "podobnych do podobnych" wątkach, a diabelska moc się potęguje przy rzeczowych wpisach typu: za ciężkie, a ile to waży, a nie wyważę se kija itp...

Ale z drugiej strony jak się kto nie chce przemęczać, to niech nie szuka kołowrotka tylko zainwestuje se w hamak...

Ewentualnie niemęczące fizycznie hobby.... szachy lub krzyżówki :) .

To ja polecę Ci Twin Powera xtr 4000 lub 3000.

U mnie śmiga od 15-tu lat, chodzi lekko jak Vanquish, super nawój, niezły hamulec, szpule pasują od "czarnuchów" lub Stradiców GT i GTM.

Na OLX widziałem nówkę za 1200 i używkę za 750...brać, wyczyścić, wysmarować, dekadę polata :P

jeśli lubisz trochę starsze modele to na alledrogo masz nową ultegrę 4000 za 470zł.taką perłę to już ciężko trafić.

po części racja, ale tak z ciekawości poszukałem, oferta ciekawa tylko ktoś już w nim grzebał, dołożył 2 łożyska i nasmarował, to już nie jest nówka - teoretycznie wszystko git tylko zależy kto tam grzebał, jak grzebał itp

--------

ja ze swojej strony polecam Ci twin powera sw4000 (jakie przełożenie sam musisz zdecydować), ja mam 6.2 XG tutaj PG nówka 15-ka

http://www.ebay.pl/itm/NEW-Shimano-15-Twinpower-4000PG-Saltwater-Spinning-Reel-033741-/331503045967?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d2f1f0d4f- jak doliczysz cło i podatek to wyjdzie koło 1700zł :P (wiem przegiąłem Twój budżet), a jak nie taki to może starszy model TP 4000 XT (DH lub zwykły), używany w dobrym stanie koło 600-700zł japan (ale waży chyba 350g tutaj niezły http://www.ebay.com/itm/Shimano-TwinPower-3000DH-Twin-Power-Spinning-Reel-Excellent-/271780179432?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f475c6de8

sam polowałem na tego 3000/4000 TP XT ale trafiłem na nówkę biomastera 3000 - stary dobry model

to są oferty, które warto polecić. jak szukasz daiwy caldia 3000 mam na sprzedaż z 2014 nieużywaną

edit: caldią kręciłem na sucho, chodzi lekko, rarenium miałem w rękach - ten już chodził ciężej ale nie tak że nie dało się kręcić czy coś - inna praca, powyższej okumy nie znam, z okumy miałem kiedyś stary pancerny model epix - ciężko to było zakatować :P jak na kwotę zakupu

Edytowane przez ROOS
  • Like 1