elpojo Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) * druga warstwa, góra i dół: http://www.norfin.info/product/norfin-nord/ Byłbyś w stanie oszacować grubość polaru w standardowo wykorzystywanej nomenklaturze g/m2? Edytowane 1 Lutego 2021 przez elpojo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 To mi dałeś zagwostke:) jutro popatrze j da znać. Ale ciepłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek66 Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 (edytowane) Temat morze,kolega na Borholmie zakładał nawet robocze wacioki:), Ja osobiście od wielu sezonów uzywam bieliznę termo austriackiej firmy Lofller lub Odlo tą samą co na narty zakładam jako pierwszą warstwępod kombinezon i spodniobuty, są różne light transtex,base transtex,extra worm transtex, merino,(różnią się grubością-ciepłotą itd) ale kazda doskonale odżuca wilgoć i zakładam własnie takąjaka danego dnia jest potrzebna lub czasem dwie dostepna była w narciarskim W-wa Pańska 57 Edytowane 10 Lipca 2021 przez Janek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Trochę odświeżę temat bo jestem przed zakupami Używa ktoś takiego kompletu ? Męska bielizna termoaktywna BRUBECK RANGER XL - LS14200 + LE12410 - 12571482194 - Allegro.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Ja mam brubecka. W sumie 3 różne komplety. Kupowane z myślą o nartowaniu Kupiłem dość dawno temu, przed największym wałem dwutysiąclecia jak ceny nie były zawrotne. Wtedy napisałbym, że biorąc pod uwagę cenę jakość rewelacyjna i zdaje się, że tak właśnie gdzieś pisałem. Dziś napiszę tak. Biorąc pod uwagę cenę producent zapewne oferuje to samo co większość producentów w tych widełkach cenowych. Jeśli jesteś zdecydowany akurat na tę markę nie powinieneś być zawiedziony.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Marka to akurat nie problem mogę kupić inną tylko żeby właściwości cieplne były podobne do tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 (edytowane) Taki cieplejszy zestaw mam tylko jeden, więc więcej nie pomogę.Może inni koledzy używają i częściej oraz różnych zestawów i zechcą się podzielić opiniami. Edytowane 29 Października 2023 przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Polecam coś tańszego, a więcej zainwestować w drugą cieplejszą warstwę (primaloft lub inne odpowiedniki o ile są takie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Moim zdaniem ugotujesz się w tym.Lepiej wziąć coś cieńszego na pierwszą warstwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Myślisz że jak będę stał kilka godzin w górskiej wodzie po uda która ma 1 stopień będzie mi gorąco ?? jeśli tak kupuję to w ciemno ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Ja mam 3 komety, jakiś Lekki, Medium i ten Renger. I każdy stosuje w zależności od temperatury oraz od tego gdzie i jak będę lowil. Jak z brzegu to mogę sobie pozwolić na więcej cieńszych warstw. Jak brodzę to mniej za to grubsze. Używam renagera i chwałę sobie. Plusem jest to że ta bluzka ma ta stójkę na szyji i ejst ciepłej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 No właśnie cieńsze to ja też mam i są ok ale jak woda ma przynajmniej 6-8 stopni. Na zimna woda w miesiącach luty-kwiecień gdzie często woda ma 1-5 stopni używałem neoprenow ale po kilku sezonach powoli się kończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Myślisz że jak będę stał kilka godzin w górskiej wodzie po uda która ma 1 stopień będzie mi gorąco ?? jeśli tak kupuję to w ciemno ????Ten styl łowienia, troche zmienia podejście do termo bielizny ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krasina Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Mam podlinkowany komplet, jakościowo jest genialny, używam 2 lata - dosyć często i pojedyncze zmechacenia jedynie występują. Do statycznych zajęć się nadaje, ale nie do intensywnej aktywności gdy się pocimy, bo wełna jednak dłużej schnie niż syntetyki. Co do ciepłoty, to uważam, że komfortu nie zapewni. Dużo lepiej w tej kwestii sprawdziłaby się puchowa kurtka, nawet ze słabszą jakościowo bielizną. Opisywałem już w jakimś poście na forum, że za izolację termiczną odpowiada przede wszystkim zgromadzone powietrze, już na pierwszy rzut oka widać, że w wełnie (nawet gramaturze z RangerWool) nie zmieści się tyle powietrza ile w puchu/primalofcie. Dopiero po dobrej kurtce/spodniach lepiej byłoby się skupić na bieliźnie. Ale to tylko moja opinia i moje obserwacje - głównie z pływania belly o każdej porze roku i pstrągowych rzeczkach w zimowych porach roku Aktualnie będę testować kombinezon dedykowany pod spodniobuty/śpiochy z decathlonu ( https://www.decathlon.pl/p/bielizna-wedkarska-caperlan-fu-thermo-ciepla/_/R-p-328863?mc=8797270&&cd=10575854825&ad=110225023371&kd=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwqP2pBhDMARIsAJQ0CzqlRgichjn_LKuSUsPZw6VlVlSVltCsjh27ECoqcdQ1y7B_UoxnlxwaAvN9EALw_wcB&gclsrc=aw.ds ) dam znać jak wrażenia od 15.11 testowanie na plażach Bałtyku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Aktualnie będę testować kombinezon dedykowany pod spodniobuty/śpiochy z decathlonu ( https://www.decathlon.pl/p/bielizna-wedkarska-caperlan-fu-thermo-ciepla/_/R-p-328863?mc=8797270&&cd=10575854825&ad=110225023371&kd=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwqP2pBhDMARIsAJQ0CzqlRgichjn_LKuSUsPZw6VlVlSVltCsjh27ECoqcdQ1y7B_UoxnlxwaAvN9EALw_wcB&gclsrc=aw.ds ) dam znać jak wrażenia od 15.11 testowanie na plażach Bałtyku.Jak coś to od 16-go, jeżeli chodzi o troć oczywiście ???? Jeżeli wybierasz się w okolice Rozewia daj znać ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krasina Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 Fakt, chodziło mi o 16, dzięki Mieszkam w okolicach Słupska, także póki co będę atakować lokalne plaże, ale okolice Rozewia też planuję zaliczyć, także na pewno wcześniej będę się odzywać na priv, bo fajnie byłoby się spotkać na żywo i pogadać Dostałem pytania o zamówiony ocieplacz, który podlinkowałem wyżej. Póki co mogę podzielić się pierwszym wrażeniem, testy w terenie będą później, ale jeśli ktoś się waha nad zamówieniem to może te informacje okażą się przydatne. Co do rozmiaru - mam 178cm, ~72kg wagi, zwykle noszę S/M, tutaj najmniejszy rozmiar - M pasuje dobrze, delikatnie za długie nogawki, ale pod kątem użytkowym może to być nawet na plus. W pasie, brzuchu i klatce pasuje dobrze - to cieszy najbardziej, bo często ubrania wędkarskie są szyte na tęższe sylwetki Z plusów:1. Jakość wykonania zdecydowanie na plus, uszyte równo, wykończenia bez luźnych nitek, w dotyku naprawdę w porządku. 2. Dwa suwaki - można się łatwo wysikać.3. Zgodnie z zapisem producenta - do pasa materiał o wyższej gramaturze, powyżej cieńszy; myślę, że to jest optymalne rozwiązanie bo wiadomo, że w nogi najzimniej. Z minusów:1. Beznadziejne dojście do kieszeni na piersi - zamek od góry przy tak głębokiej kieszeni powoduje, że ciężko się do niej sięga. Lepsze byłoby dojście od boku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Tak jak pisali poprzednicy, warstwy bielizny w ciepłe dni i takiej wodzie nie stanowią problemu - mają oddychać czyli dobra sportowa bielizna i spodnie do brodzenia np. goretex.Częściej jednak łażę po górskich rzekach w zimnej wodzie i to zmienia wszystko. Od lat mam warstwy ocieplające różnych grubości w większości Simms'a i nie narzekam, ale podzielę się odkryciem, które zmieniło komfort wędkarskiego życia . Patagonia Capilene jako pierwsza warstwa na skórę i cud, o którym piszę - spodnie Patagonia Nano - Air ! Ciepłe, oddychają, nic nie ważą i mają świetny krój. Nie spotkałem się z niczym lepszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Od wielu już lat brodze w raczej zimnej wodzie. Miałem różne "kalesony" różnych producentów. Od 4 lat zasadniczo używam jednych spodni patagoni:https://www.patagonia.ca/product/mens-shelled-insulator-fishing-pants/25668.html?dwvar_25668_color=NGRY&cgid=mens-pants-jeans-fishing#Noszę je zasadniczo bez niczego pod spodem. Nigdy nie zmarzłem. Są lekkie i bardzo wygodne również do noszenia na co dzień w chłodne dni.Polecam! Sent from my Pixel 6a using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Ja kupiłem komplet Brubecka zobaczymy w luty co to warte kupiłem jeszcze Thermal BIP 300g Trapera, dam znać czy było warto 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 Pytanie czy ktoś ma porównanie tego w.w. ocieplacza z decathlon do scierra insualated body suit?Przymierzam się do zakupu i nie wiem co wybrać..A coś kupić muszę bo sezon pstrągowy tuż tuż ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 Pytanie czy ktoś ma porównanie tego w.w. ocieplacza z decathlon do scierra insualated body suit?Przymierzam się do zakupu i nie wiem co wybrać..A coś kupić muszę bo sezon pstrągowy tuż tuż ????Nie posiadam żadnego, ale wnioskuje, ze będziesz nad wodą robił kilometry, wiec zastanowiłbym się mocno, czy ten ocieplacz z Decathlona to dobry wybór. Patrząc na materiał mam obawy, ze będziesz się w nim pocił będąc w ruchu: „Materiał główny 93% Politereftalan etylenu (PET), 7% Elastan”. Szukałbym czegoś z wełny…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 Warto zapoznać się z branżową ofertą dla profesjonalistów(nie wędkarskich ). Ceny tych samych albo gorszych produktów, wyłącznie z racji przeznaczenia hobbistycznego, idą automatycznie, bardzo skromnie min. 100% w górę. Kupuję do firmy różnego rodzaju odzież roboczą więc raz sobie zamówiłem przy okazji bieliznę. Porównanie np. do bielizny Graff jest zdecydowanie na plus. Porównuję wyłącznie najcieplejsze modele. https://www.engelbert-ętrauss.pl/kalesony-spodnie-termoaktywne/e-s-legginsy-funkcyjne-thermo-stretch-x-warm-3410840-87942-1.html?ItemOrigin=REORDER 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 2 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2024 Ja kupiłem komplet Brubecka zobaczymy w luty co to warte kupiłem jeszcze Thermal BIP 300g Trapera, dam znać czy było warto Napisz czy wypróbowałeś. Przetestowałem rożnego rodzaju bieliznę Brubeck, również z wełną i nie ma ona porównania z tego rodzaju, który podałem wyżej. Brubeck i podobne to bielizna dla sportów aktywnych ale nie dla wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolti Opublikowano 2 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2024 link się nie otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 (edytowane) link się nie otwiera Bo w link wkradł się błąd, ale da się znaleźć https://www.engelbert-strauss.pl/kalesony-spodnie-termoaktywne/ I wygląda na ten konkretny model wskazany przez przedmówcę https://www.engelbert-strauss.pl/kalesony-spodnie-termoaktywne/e-s-legginsy-funkcyjne-thermo-stretch-x-warm-3410840-87942-1.html Edytowane 3 Stycznia 2024 przez Dano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi