salmon1977 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 http://ykra24.com/index.php/produkt/kombinezon-polarowy/dobre tylko nogawki o 10 cm za krótkie...jesli ktos sie decyduje to-mam 170 cm kombinezon L jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 (edytowane) Witam. Z góry przepraszam za "prywatne" pytanie ale co zakładanie pod wodery? Rozumiem, że nie jeansy bo w nich się kiepsko chodzi zwłaszcza jak w tyłek cisną. W chłodniejsze dni pewnie: bielizna + jakieś spodnie + wodery. No właśnie o te spodnie mi chodzi. Bawełniana dresy też odpadają. Moro? Chodzi mi o wodery przypinane do paska. Mam nadzieję że temat się nie dubluje. Jeśli tak to można śmiało przenieść. Edytowane 18 Lutego 2018 przez ASAPfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LFF Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Ostatnio zupełnie przypadkiem odkryłem rewelacyjną rzecz na ten problem.Kupiłem kiedyś niemieckie spodnie wojskowe goretex, spodnie były w komplecie z ocieplaczem, Spodnie sczochrałem, a ocieplacz sobie gdzieś tam zapomniany na dnie szafy leżał. Kiedy robiłem porządki miałem już go wyrzucić, ale zapaliła się lampka aby to założyć pod śpiochy. No i wypad w grudniu pokazał że jest on idealny do tego celu. dodatkowo miałem jeszcze kalesony polarowe i brodzenie było wręcz komfortowe. Ocieplacz jest pikowany i wypełniony jakimś włuknem, ale najlepsze jest to że jest bardzo przepuszczalny, kalesony miałem zupełnie suche a cała para skondensował się na jego zewnętrznej stronie. Woda miał wtedy ok 2-3stopni a ja czułem tylko lekki chłód, żadnego łupania w kościach, bólu itd, nawet po 20 minutach stania prawie nie ruchomo w jednym miejscu.Najlepsze na koniec, czyli cena Jak ktoś dobrze poszuka to kupi sam ocieplacz do spodni za 12-15zł. Szukać w sklepach militarnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 http://ykra24.com/index.php/produkt/kombinezon-polarowy/Ale to fajnie wygląda ( zwłaszcza w promocji ) . Jakieś wrażenia z użytkowania ? Wersja w gramaturze 300 czy 600 ? I czy to w ogóle aktualne , bo oferta ze strony mocno uboga , telefonu jak widzę brak ... Może ktoś z Lublina podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_ar Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Ale to fajnie wygląda ( zwłaszcza w promocji ) . Jakieś wrażenia z użytkowania ? Wersja w gramaturze 300 czy 600 ? I czy to w ogóle aktualne , bo oferta ze strony mocno uboga , telefonu jak widzę brak ... Może ktoś z Lublina podpowie ?Wygląda fajnie i w użytkowaniu też fajnie. W moim przypadku to 300. W zupełności wystarczy. 600 to dwa razy materiał 300. Ja kupiłem w promocji :-) Kiedy kupowałem kontakt z właścicielem firmy był super. Przy zamówieniu zapomniałem zapytać kiedy dostawa. Jak po paru dniach załapałem zadzwoniłem. Nikt nie odebrał. A godzinę później przyszedł listonosz :-) właściciel firmy oczywiście oddzwonił i obaj się uśmialiśmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Oki , dzięki . Spróbuję się z nimi skontaktować . Rozumiem , że wykonanie ( jakość szwów i materiału ) i funkcjonalność ( krój , możliwość rozpięcia zamka w celach oczywistych ) oraz izolacja termiczna satysfakcjonuje Cię w pełni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_ar Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Oki , dzięki . Spróbuję się z nimi skontaktować . Rozumiem , że wykonanie ( jakość szwów i materiału ) i funkcjonalność ( krój , możliwość rozpięcia zamka w celach oczywistych ) oraz izolacja termiczna satysfakcjonuje Cię w pełni ?Tak. Brakuje im tylko metki orvis ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Dzięki - będę próbował w takim razie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 (edytowane) Daj znać jak , to z nimi jest na obecną chwilę .Obecnie używa ocieplacza SCIERRY i pod spód zakładam bieliznę termo . Edytowane 21 Marca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycha23 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Wybór odzieży tak ogromny, ale najlepsza bielizna z wełny merynosa oraz dobry polar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 ja laze/raczej plywam w plywadelku w neoprenach 5mm. pod spod zakladam kalesony + dres (jak woda ma ponizej 5C) i na nogi procz skarpet takie "stopki" z filcu. jest ok na jakies 3-4h pozniej brak czucia w stopach. /uzywal ktos wkladek elektrycznych? (znalalzkem w sklepie mysliwskim za 120pln 2 sztuki na 2xAA (jest terz wersja na 2xD z 4 poziomami grzania za 400) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycha23 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 ja laze/raczej plywam w plywadelku w neoprenach 5mm. pod spod zakladam kalesony + dres (jak woda ma ponizej 5C) i na nogi procz skarpet takie "stopki" z filcu. jest ok na jakies 3-4h pozniej brak czucia w stopach. /uzywal ktos wkladek elektrycznych? (znalalzkem w sklepie mysliwskim za 120pln 2 sztuki na 2xAA (jest terz wersja na 2xD z 4 poziomami grzania za 400)Szkoda pieniędzy na te wynalazki. Miałem i to był mój błąd .Potem dopiero poczytałem w internecie jakie maja wkładki opinie. To samo z grzejacymi skarpetami. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaja911 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Lemigo w ofercie ma Ocieplacz polarowy do spodniobutów/woderów model 981. Późną jesienią sam używam pod spodniobuty czy też w chłodniejsze jesienne dni na łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 W tym roku testowałem przez tydzień w marcu w Danii zestaw pod oddychacze: kalesony termoaktywne+spodnie narciarskie (też jakieś texo-texy).Zdało to egzamin i przy długim brodzeniu w morzu i kilometrach "z buta" nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Witam. Co zakładacie pod śpiochy oddychające latem ? Większość z Was pewnie nic , ale... Dosysc mocno się pocę iimi oddychalnosci będę miał mokrą nogę . Jakaś ultra cienka bielizna termoaktywna ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Ja zakladam spodnie termoaktywne brubecka z serii cooler Naprawde fajna opcja na cieple pory roku pod wodery. Polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Zawsze zakładam bieliznę termo, w samych śpiochach mega niewygodnie jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Widać, że wełna merynos dominuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Poleci ktoś jakieś ciepłe skarpety do buta na zimę? Ma lód, do brodzenia itp. Jakoś nie potrafię znaleźć dedykowanego wątku dot. skarpet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Ja od paru lat używam czegoś takiego.https://armyworld.pl/product-pol-1550-Skarpety-Armii-Norweskiej-Olive-Zimowe-Helikon-Tex.html Mam dwie pary jedna ma już chyba z 6 lat druga ze 3. Niestety w tej młodszej parze właściwości termiczne mimo, że bardzo dobre to gorsze i tak od tych starszych. Jak jest obecnie z jakością to nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Poleci ktoś jakieś ciepłe skarpety do buta na zimę? Ma lód, do brodzenia itp. Jakoś nie potrafię znaleźć dedykowanego wątku dot. skarpet.Zerknij na mój post #19 w tym temacie. Zdanie podtrzymuję. Ponadto do tego doszły skarpety z oferty muchowej trapera. Bardzo ciepłe, jakość wykonania na najwyższym poziomie i cena przystępna. Polecam z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zerknij na mój post #19 w tym temacie. Zdanie podtrzymuję. Ponadto do tego doszły skarpety z oferty muchowej trapera. Bardzo ciepłe, jakość wykonania na najwyższym poziomie i cena przystępna. Polecam z czystym sumieniem.Który konkretnie model Trapera? Znalazlem trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Traper extreme i alaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander79 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Jakieś opinie na temat tego ocieplacza?https://allegro.pl/oferta/ocieplacz-do-spodniobutow-dlugie-polskie-43-7534182301?fromVariant=7321631361 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Ja jutro testuje połączenie:- kalesony brubeck,- Nord2 od Norfina, spodnie polarowe- Traper Oregon LKDam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi