Kuballa44 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Koledzy, tak myślę. Czy słowa na nagrobku człowieka, brzmiące "Jeśli nie możesz się ze mną skomunikować w żaden sposób, nie martw się. Zapewne stoje nad ulubioną rzeką i holuję piękną rybę." Opisują go najlepiej. *chochlikKtóry z nas mógłby powiedzieć żę wędkarstwo to było TO dla niego, czego inni ludzie szukają całe życie? I dlaczego uważa ze To jest najważniejsze? Edytowane 14 Marca 2015 przez Kuballa44 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) takie refleksje miewam koło... 1 listopada -jeśli chodzi o ten nagrobek Edytowane 14 Marca 2015 przez grzegorz197503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Refleksja powiedzmy, atakuje u mnie z nieco opóźnionym zapłonem (zbyt wczesnym? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 A ja powiem tak, nie ma co zamulac i wspominac. Trzeba zyc tym co jest teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirania Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 To prawda, kiedyś ten film się skończy a głównych aktorów zabraknie...Dużo uśmiechu dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 crizz100, on 14 Mar 2015 - 23:58, said:A ja powiem tak, nie ma co zamulac i wspominac. Trzeba zyc tym co jest terazeee tam czasem trzeba i zamulić -to czysta fizjologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Nie ma sensu siedziec i plakac, dobrej muzyki posluchac i odrazu sie polepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Taki nastrój wprowadziliście, że teraz myślę komu mój sprzęt zostawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Wędkarstwo jest bardzo niebezpieczne i może przysłonić rzeczy naprawdę ważne ,powinno byc odskocznia od trosk życia a staje sie obsesja i niemal religia.Nie jest najważniejsze i nigdy nie bedzie ,jak można uczynić sens życia ze znęcania sie nad zwierzętami i cala ta gonitwa o centymetry ,ile mial 50,60 a moze 100 ,dla mnie to chore.Liczy sie obcowanie z przyroda i uciecha z kazdej chwili zycia,ktore jak caly swiat jest bardzo kruche .Temat wcale nie dołujący a raczej przyjemny i refleksyjny .Mozna przezyc zycie smiejac sie ze wszystkiego jak pusta blondynka i szukajac coraz to nowych odskoczni i uciech ,ale czy o to chodzi? Sam cytat na nagrobku dla mnie jest niezrozumiały i idiotyczny ,ze niby po smierci ktos lowi ryby? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Wędkarstwo jest bardzo niebezpieczne i może przysłonić rzeczy naprawdę ważne ,powinno byc odskocznia od trosk życia a staje sie obsesja i niemal religia.Nie jest najważniejsze i nigdy nie bedzie ,jak można uczynić sens życia ze znęcania sie nad zwierzętami i cala ta gonitwa o centymetry ,ile mial 50,60 a moze 100 ,dla mnie to chore.Liczy sie obcowanie z przyroda i uciecha z kazdej chwili zycia,ktore jak caly swiat jest bardzo kruche .Temat wcale nie dołujący a raczej przyjemny i refleksyjny .Mozna przezyc zycie smiejac sie ze wszystkiego jak pusta blondynka i szukajac coraz to nowych odskoczni i uciech ,ale czy o to chodzi? Sam cytat na nagrobku dla mnie jest niezrozumiały i idiotyczny ,ze niby po smierci ktos lowi ryby?Zaraz, zaraz!... A niby co mam robić w Krainie Wiecznych Łowów?... Na lutni grać? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 A ja mylślę tak - Twoja pamięć i sława dotrwają do momentu kiedy inni ludzie/wędkarze będą o tobie pamiętać. Jeśli nie jesteś wybitnym zawodnikiem/twórcą/odkrywcą/człowiekiem, to po jakimś czasie, gdy wymrą Twoi znajomi/przyjaciele/wyznawcy zostaniesz zapomniany. No chyba, że jako "zwykły" człowiek doprowadzisz do np. całkowite "No kill" na rzekach najjaśniejszej RP Moim zdaniem, nie ma się co nastawiać na jakieś "wiekopomne" odkrycia, myśli/stwierdzenia. Tylko żyć jak Pan Bóg przykazał, nie robiąc krzywdy sobie, najbliższym, i przyrodzie..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Zaraz, zaraz!... A niby co mam robić w Krainie Wiecznych Łowów?... Na lutni grać? Dobre pytanie ...Zawsze sie zastanawiałem skąd się wzięło pojecie krainy wiecznych łowów ?!Byłbym wdzięczny jakby ktoś to wyjaśnił,ale rzeczowo nie lakonicznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Zasadniczo .....to mi się bardziej widzi tak napis : " umarł, bo taka jest kolej rzeczy,nic więcej" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terier Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Zasadniczo .....to mi się bardziej widzi tak napis : " umarł, bo taka jest kolej rzeczy,nic więcej"Podpisałbym się pod tym postem,aby nie rozwijać nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_92 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Pewnie wymysł jakiegoś wędkarza poety moim drugim hobby są motocykle i tu również mówi się o niebiańskich autostradach..myślę,że w każdym hobby można do nieba nawiązywać Edytowane 14 Marca 2015 przez Wojtek_92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 No cóż, jednym z powodów, z jakiego się rozwiodłem, jest wędkarstwo. Po czasie zrozumiałem. Kocham wędkarstwo, ale ponad wszystko kocham wolność. I to już raczej w moim życiu się nie zmieni. Nie zamierzam na ten temat z nikim dyskutować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) zrobiło się smętnie więc:jeśli chodzi o kwestię niezapomnienia, jak miałem ok. 15 lat wpadłem na genialny pomysł,zastanawiałem się chwilę czy się nim podzielić bo jeszcze ktoś mnie ubiegnie ... ale Jerkbait prawie jak rodzina więc nie będę taki...mianowicie stwierdziłem że najłatwiej i najskuteczniej będzie zamieścić pokaźny ładunek wybuchowy na mount everes by go skrócić... był bym we wszystkich gazetach, wiadomościach i pewnie przez wieeeele lat w podręcznikach to był by rozmach Edytowane 14 Marca 2015 przez Panek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Niestety, nic nie zostanie. I tak naprawdę to dla Nas nie będzie różnicy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Dobre pytanie ...Zawsze sie zastanawiałem skąd się wzięło pojecie krainy wiecznych łowów ?!Byłbym wdzięczny jakby ktoś to wyjaśnił,ale rzeczowo nie lakonicznie . Przeczytaj Winnetou i sprawy się wyjaśnią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1988 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 zrobiło się smętnie więc:jeśli chodzi o kwestię niezapomnienia, jak miałem ok. 15 lat wpadłem na genialny pomysł,zastanawiałem się chwilę czy się nim podzielić bo jeszcze ktoś mnie ubiegnie ... ale Jerkbait prawie jak rodzina więc nie będę taki...mianowicie stwierdziłem że najłatwiej i najskuteczniej będzie zamieścić pokaźny ładunek wybuchowy na mount everes by go skrócić... był bym we wszystkich gazetach, wiadomościach i pewnie przez wieeeele lat w podręcznikach to był by rozmach był już jeden, który wpadł na taki pomysł. Herostrates się nazywał, pamiętamy o nim już ponad 2500 lat. http://pl.wikipedia.org/wiki/Herostrates. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Zaraz, zaraz!... A niby co mam robić w Krainie Wiecznych Łowów?... Na lutni grać? Nie chcę Cię straszyć, ale to niekoniecznie musi być lutnia... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leadrock Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 A ja też bym się nie przejmował. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że po śmierci skończy się strumień naszej świadomości. Pozostanie pustka (w tym pozytywnym sensie) i to, czy coś po nas zostanie, czy nie, nie będzie miało najmniejszego znaczenia. Miło zaczął się ten dzień! Wchodzę na Jerkbaita, a tu takie rozkminy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 a próbowałem zmienić tor dyskusji .... żeby was tylko depresja nie dopadła jeśli któryś siedzi już w fotelu kręcąc z sentymentem stellą z myślą ,,nie martw się maleńka, tatuś zadba żebyś trafiła w dobre ręce"to pół drogi do białego fartucha już za wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Który z nas mógłby powiedzieć żę wędkarstwo to było TO dla niego, czego inni ludzie szukają całe życie? I dlaczego uważa ze To jest najważniejsze? Byłby to niemały dramat gdyby do człowieka w chwili śmierci dotarło że wędkarstwo to było TO, za czym gonił w życiu. O ile będzie taką chwilę refleksji w ogóle miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Tak sobie mysle ze i tak na kazdego kiedys przyjdzie kolej ...ale jak juz to najlepiej na rybach....np po wyholowaniu pb w ulubionym gatunku... Tak odszedł moj znajomy niestety po wyholowaniu sporego amura zle sie poczul zasłabł zanim karetka przyjechala juz byl nie przytomny w wszpitalu probowali go jescze ratowac nietety zawal byl na tyle rozlegly ze nie przezył... Inny znany przypadek znajomego, swietnego wędkarza swiezo upieczonego Mistrza Polski w spinningu z 2006 wracał z ryb po wieczornym sandaczowaniu niestety zginał tragicznie... Abo ostatni Sandacz Turawy ,kolega na zawodach zasłabł i wpadł do wody...wielka tragedia Wiec jak miałby mnie szlag trafic to najlepiej w podobnych okolicznosciach...wtedy kiedy robie to co kocham Edytowane 15 Marca 2015 przez Greg1407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi