Kuballa44 Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Alejkum salam, @Ezehiel, tylko dobre rzeczy. Tak myślałem że dyskusja rozwinie się ciekawie. Doszło do wiary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Ryzykant Czy nie bezpieczniej założyć, że jest coś więcej niż to co ogarniamy zmysłami?Mi byłoby przykro, gdybym uważał, że wszystko kończy się 'tu'. To byłoby takie bezsensowne.......A "tam" czeka 40 dziewic pachnących wonnościami, można palić nargile, objadać się hałwą i kebabem, no i spotkać się z prorokiem . Tylko alkohol trzeba zabrać własny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Albo 40 chłopców, pachnących tytoniem... Co kto lubi, to przecież Raj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 W wątku przewinął się temat pieniędzy. Są istotne, pozwalają spełniać marzenia, zająć się ulubionym hobby. Jednak im jestem starszy tym bardziej sobie cenię zdrowie, spokój, wygodę niż pogoń za kasą. Lubię to co robię ale chyba marzeniem większości z nas byłoby połączenie pracy z hobby . A mam przyjaciela który tak właśnie ma .I nie zazdroszczę mu dochodów które są zapewne wyższe niż średnia krajowa ale właśnie tego że ma połączone dwa tematy. Wiele razy się zdażyło że dzwonię do niego do firmy:- jesteś w robocie?- taaa, tyram jak zwierzę.-to podjadę na kawę.-ale ja tyram na Narwi za Pułtuskiem ( lub Wiśle, Ebro, Szwecji czy gdziekolwiek indziej).Zdażyło się że i ja mogłem mieć wolne gdy On musiał tyrać i wtedy tyraliśmy we dwóch albo z kimś jeszcze.I gdyby moja wiedza o sprzęcie była zdecydowanie bardziej rozległa to taka praca bardzo by mi się podobała, niestety mogę przekazać uwagi tylko czy mnie odpowiada to czy tamto albo jak mi się trzyma ten czy inny "patyk" albo inne pierdółki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Albo 40 chłopców, pachnących tytoniem... Co kto lubi, to przecież Raj. A aniołki to jakiej są płci właściwie ? zawsze chłopiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Panowie, jest NIEBO!!!Dziś na rekolekcjach mój syn dostał nawet darmowy bilet... A nie mógłby syn zapytać o coś? Na początek kwietnia do Barcelony czy nie mają? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Taka mi się scenka przypomniała z " Przygód Hucka " Marka Twaina:Pewnego razu cioteczka Poly wzięła Hucka na rozmowę i zaczęła przed nim roztaczać rajskie wizje. Jak to w tym Niebie dobrze, bo człowiek nic nie musi robić, tylko cały dzień przechadza się z harfą po wiecznie zielonych łąkach Pana i pienia anielskie z siebie wydaje.Huck chwilę pomyślał i ta perspektywa wydała mu się strasznie nudną. Bo to ani fajeczki zapalić, ani ryb połowić, ani się w rzece wykapać...Postanowił uczynić wszystko aby do Raju jednak nie wstąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 A aniołki to jakiej są płci właściwie ? zawsze chłopiec? Aniołki zdaje się są bezpłciowe. To Amorki mają siusiaczki. Ale mogę się mylić, bo z żadnym do tej pory nie miałem przyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Panowie, jest NIEBO!!!Dziś na rekolekcjach mój syn dostał nawet darmowy bilet... Teraz to bilet a kiedy trzeba było po schodach:https://www.youtube.com/watch?v=9Q7Vr3yQYWQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Kuballa44, zgodnie z twoją prośbą będzie do rzeczy, jednak nie byłem w stanie się zrobienia OT aby ubarwić ten wątek. Co po nas może zostac? Kiedyś będąc młodym jeszcze, zawsze powtarzałem taką maksymę z pewnego filmu - "Żyj szybko, umrzyj młodo, zostaw po sobie miłe wspomnienia." Wiadomo młodość, szaleństwo życie takie a nie inne...Mogą po nas zostać wspomnienia, wrażenia ludzi, słowa, przesłania... Nie chcę tu brnąć w tematy polityki, wiary i innych takich, trzymajmy się tematu. Część z nas pamięta świętej pamięci Krystkawolfa.Facet po sobie nam zostawił ileś rzeczy...- pustkę- ból- miłe wspomnienia- naukę- wiedzę-... Weźmy księdza Tischner, zostawił nam pewną spuściznę w formie swoich nauk. Jest wiele rzeczy które po sobie możemy zostawić. Może pytanie - Co po nas może zostać? - powinniśmy poprzedzić innym pytaniem - Co chcemy aby po nas zostało? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Marcin, mi możesz zostawić w tym tygodniu 5 dych za jerki. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Róże Europy mają fajny kawałek 'Żyj szybko, kochaj mocno i umieraj młodo' Wczoraj Ksiądz powiedział fajny kawał:Małżeństwo 60-latków miało rocznicę ślubu.Objawił im się Anioł i powiedział że mają po 1 życzeniu.Kobieta poprosiła o bilet dookoła świata.Pyk - bilety lotnicze, rezerwacje hoteli, wszelkie atrakcji i takie tam - wypasy.Cieszy się jak szalona do męża który odparł, że on chce żonę 30 lat młodszą.Anioł pyk - dodał facetowi 30 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Anioł pyk - dodał facetowi 30 lat Toż to panie nie Anioł ino sam Szejtan z głębi Piekieł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Marcin, mi możesz zostawić w tym tygodniu 5 dych za jerki. jak to śpiewało OTTO z ręki do ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) I może nie do końca na temat ale...... Odkąd segreguję śmieci i widzę te ilości, to....... Mniej mnie obchodzi napis na moim nagrobku a bardziej jego.....otoczenie... Edytowane 16 Marca 2015 przez popper 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 jak to śpiewało OTTO z ręki do ręki leżą, czekają... jutro do 20 zapier...am na Siennej na budowie to możesz podjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi