Skocz do zawartości

Temat do zamknięcia

SPIDERLING84

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno dawno temu jak mnie pamięć nie myli typ Sowos błyszczał na giełdzie JB nieuczciwością, kombinatorstwem i ludzie na niego psioczyli. Więc wedle odwetu Jak Kuba Bogu ,tak Bóg Kubie nie podarowałbym mu złamanego haczyka choćby historia spalonej chudoba okazała się prawdą.

Z tym, że według mnie odbija się to temu forum czkawką. ;-)

Bo to forum chce byc czyste jak łza i chroni krętaczy, handlarzyków  a śmierdzące sprawy zamiata pod dywan. 

Co, Wy chłopcy wymyślacie nie wiem ale, złą drogą podążacie ;) .

Bardziej wygląda to na załatwianie starych porachunków ;) .

Trochę więcej zimnej krwi :) .

Sprawy jeśli mają się wyjaśnić, wyjaśnią się :) .

Powiedz to chłopcze tym,którzy wysłali do typa sprzęt. 

Powiedz to chłopcze tym,którzy wysłali do typa sprzęt. 

Oczywiście, kiedy tylko ich spotkam :) .

A te, Twoje oskarżenia kierowane pod złym adresem powinieneś mocno przemyśleć :) .

I tak już na koniec tej polemiki z Tobą... :) ...burdelu na forum nie tworzy moderacja czy jego właściciele ;) .

Ja tylko twierdzę i zawsze będę twierdził, że powinna być możliwość jawnego ostrzegania innych przed pewnymi zachowaniami patologicznymi na forum. Tyle.

Ja tylko twierdzę i zawsze będę twierdził, że powinna być możliwość jawnego ostrzegania innych przed pewnymi zachowaniami patologicznymi na forum. Tyle.

I bardzo słusznie. Natomiast, w obu wypowiedziach zabrzmiały wyrzuty pod adresem "rządzących"  i to uważam za nieporozumienie ;) .

• Like 1

Dobra, wątek do zamknięcia. 
Jak można obrażać moderatorów za to, że zamknęli poprzedni wątek? To jest właśnie ich zadanie. Temat się wyczerpał i zmierzał donikąd więc dobrze, że go zamknięto (informując, że do czasu wyjaśnienia sprawy). Pytanie, kiedy ta sprawa zostanie oficjalnie wyjaśniona. Mamy nadzieję, że się nie rozmyje. 

• Like 1

Widzę że Moderacja jeszcze śpi w ten niedzielny poranek, bo temat egzystuje. 

Temat oczywiście od natychmiastowego zamknięcia. Moderacja akurat w tym wypadku wie co robi, zaś Koledzy domagający się jawności i tematów " ostrzegawczych ", zachowują się odrobinę bezrozumnie. Mam wytłumaczyć dlaczego? :)

Widzę że Moderacja jeszcze śpi w ten niedzielny poranek, bo temat egzystuje. 

Temat oczywiście od natychmiastowego zamknięcia. Moderacja akurat w tym wypadku wie co robi, zaś Koledzy domagający się jawności i tematów " ostrzegawczych ", zachowują się odrobinę bezrozumnie. Mam wytłumaczyć dlaczego? :)

Dajesz.

Po pierwsze, obowiązuje ustawa o ochronie danych osobowych, więc nie można ujawniać imienia i nazwiska, adresu i tak dalej. O ile Moderacja w ogóle zna dane osobnika. Po drugie, blokowanie konta też ma niewielki sens, bo kont można założyć od groma i trochę. Zakładanie blokady na IP też o kant d.., można otłuc. Wystarczy logować się np. przez bramkę PROXY. Za moment oszust pod zablokowanym nikiem Sowos, wystąpi np. pod Uszatek 3354287, 34 albo dowolnym innym. I zabawa zacznie się od nowa. Tak więc nie ma co wylewać pomyj na Moderację, tylko kto oszukany niech idzie na Policję. Jedyne i najsensowniejsze wyjście.

Tak uważam.

Aha, co do multikont, mam w tym niejakie doświadczenie. Zresztą nie ja jeden. :)

Tyle że ja nikogo nie oszukuję.

• Like 2

Z tego co wiem, niektórzy do kol. sowos jeździli osobiście. Więc jego dane są znane. Zdaje się, że w wątku nawet je ujawnił (może ktoś sprawdzi, czy nie są rozbieżne). Moderacja zachowała się ok. Tyle, że o ile pamiętam wątek zawieszono "do czasu". Do czasu aż sprawa się wyjaśni. Czy wyjaśnianie sprawy jest w toku? Czy po prostu zapomniano o wszystkim. Nie chcę żeby ten wątek przeistoczył się w nagonkę na moderatorów i narzekanie na wszystkich chcących pomocy. Chcę tylko dowiedzieć się na jakim etapie jest ta sprawa. Jeśli brak zdjęć do teraz to może warto podsumować wątek, żeby z tym a tamtym człowiekiem nie robić żadnych interesów a w internecie niech ślad po tym zostanie. Może komuś to pomorze, a przynajmniej kolejne próby krętactw sowosa będą narażone na większe ryzyko zdemaskowania. 

Po pierwsze, obowiązuje ustawa o ochronie danych osobowych, więc nie można ujawniać imienia i nazwiska, adresu i tak dalej. O ile Moderacja w ogóle zna dane osobnika. Po drugie, blokowanie konta też ma niewielki sens, bo kont można założyć od groma i trochę. Zakładanie blokady na IP też o kant d.., można otłuc. Wystarczy logować się np. przez bramkę PROXY. Za moment oszust pod zablokowanym nikiem Sowos, wystąpi np. pod Uszatek 3354287, 34 albo dowolnym innym. I zabawa zacznie się od nowa. Tak więc nie ma co wylewać pomyj na Moderację, tylko kto oszukany niech idzie na Policję. Jedyne i najsensowniejsze wyjście.

Tak uważam.

Aha, co do multikont, mam w tym niejakie doświadczenie. Zresztą nie ja jeden. :)

Tyle że ja nikogo nie oszukuję.

Tu nie chodzi, żeby kogoś wymieniać z imienia i nazwiska! Posługiwanie się nickiem nie łamie żadnej ustawy danych osobowych... a nick wystarczy. Nie chodzi, żeby kogoś banować (chociaż to jest jeden ze sposobów zapobiegania - może nie być do końca skuteczny). Abstrahuje to wszystko od władz forum itp... Jest wyraźnie powiedziane, że forum nie ponosi żadnej odpowiedzialności. Tym bardziej czemu nie można opisać swojej negatywnej przygody używając NICKU? Brak możliwości komentowania nieudanych transakcji w niczym forum nie pomaga.

• Like 1

Z tego co wiem, niektórzy do kol. sowos jeździli osobiście. Więc jego dane są znane. Zdaje się, że w wątku nawet je ujawnił (może ktoś sprawdzi, czy nie są rozbieżne). Moderacja zachowała się ok. Tyle, że o ile pamiętam wątek zawieszono "do czasu". Do czasu aż sprawa się wyjaśni. Czy wyjaśnianie sprawy jest w toku? Czy po prostu zapomniano o wszystkim. Nie chcę żeby ten wątek przeistoczył się w nagonkę na moderatorów i narzekanie na wszystkich chcących pomocy. Chcę tylko dowiedzieć się na jakim etapie jest ta sprawa. Jeśli brak zdjęć do teraz to może warto podsumować wątek, żeby z tym a tamtym człowiekiem nie robić żadnych interesów a w internecie niech ślad po tym zostanie. Może komuś to pomorze, a przynajmniej kolejne próby krętactw sowosa będą narażone na większe ryzyko zdemaskowania. 

Zgadzam się w 100%... niech to się wyjaśni. Spaliła mu się ta chałupa czy nie? 

To czy miał problemy z wywiązaniem się ze zobowiązań w przeszłości automatycznie nie przesądza tej sprawy. 

Zaoferowałem mu wędkę i ta leży na szafie. Sam teraz nie wiem co mam zrobić. Słowo dałem, a jak dałem to chcę go dotrzymać, acz co innego nieświadomie "pomóc" komuś kto tejże pomocy nie potrzebuje, a co innego świadomie.

Czekam na wyjaśnienie.  

• Like 4