Kadet Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Witam.Przeglądając w sieci opinie o wobkach Jaxona, trzeba stwierdzić że lista kilerów tej firmy nie kończy się na popularnym karasiu. Niska cena i łowność tych przynęt zachęca do kupna. Może macie doswiadczenia z innymi modelami o podobnej lub moze nawet wyższej łowności od wspomnianego karasia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Możecie się śmiać bo ja na początku też się śmiałem. Takie cudo poniżej, wczesną jesienią było nie do przebicia na mojej Wiśle. Wszystkie inne wobki zawiodły, łącznie z RH, Bonito, Thrillami, Hunterami i innymi hand made. Natomiast ten poniżej sprawdza się na jesienne sandacze po ciemaku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Karasia, to od dawna nie mogę nigdzie kupić gdzie się pokaże to słyszę wczoraj przyszedł i już nie ma .Może inne kolorki są ale tego właściwego już dawno nie spotkałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Karaś swoją łownosć zawdzięcza pewnie nieregularnej pracy tzn. w nieoczekiwanych momentach jego praca wygasa, poczym nagle ożywa. Nie potrafię tego wytłumaczyć. Nie znam drugiej takiej przynęty o podobnym zachowaniu.Mogę sie założyć że nawet producent nie przewidział tego fenomenu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Pokażcie o jakiego karasia chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 U mnie Karaś Jaxona sprawdzał się na wiosenne łowienie szczupaków na płytkich rozlewiskach i starorzeczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Bo jak o tego to jest pod dostatkiem http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/karas-holo-select-a20-p138-k738.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 No w łasnie to ten Karaś...? Mam kilka Jaxonów niektóre maja nawet fajna prace ale cos nic mi na nie nie bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Na feroxa macie wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc203 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Od kilku sezonów Karaś przynosi mi kilka fajnych ryb, a te wobki wymienione przez @pawello też nie odstają łownością Na ten sezon kupiłem kilka nowości do testowania. Wady to trwałość powłoki wersji Holo Select i dziadowskie kotwiczki, zwłaszcza w serii Atract. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 No w łasnie to ten Karaś...? Mam kilka Jaxonów niektóre maja nawet fajna prace ale cos nic mi na nie nie bierze Ten.Podejrzewam, ze dżaksonowscy inżynierowie nawet nie zdają sobie sprawy z tego, jak łowną przynętę stworzyli Co ważne, jest seria Karasi uzbrojonych fabrycznie w Ownery, koszt około 21 ~ 23 PLN. Da się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Karasia, to od dawna nie mogę nigdzie kupić gdzie się pokaże to słyszę wczoraj przyszedł i już nie ma .Może inne kolorki są ale tego właściwego już dawno nie spotkałem .A co to za właściwy kolor? Panowie, jakie rozmiary i kolory są przez Was używane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc203 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 W rozmiarze 7,5 i 9cm kolory wszystkie naturalne killer kolor " W ". Na ten sezon do łowienia w grążelach kupiłem wersję SW schodzącą 0,2 do 0,7m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 U mnie 6 cm. Ferox w kolorze P to kiler na duże klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Nie łowiłem nigdy żadnym woblerem z logo Jaxon. Po zakupie wiele lat temu kilku kołowrotków roztałem się z tą marką na... wiele , wiele lat a właściwie do teraz.Po tylu pozytywnych opiniach o tym legendarnym "Karasiu" , postanowiłem że znajdzie i w moim pudełku.Zestaw moj na początak , to jakiś okoń , płotka , i red head czli klasycznie . Z tymi woblerkami Jaxona to miałem kilka lat temu taką histoię :-)Do jednego wrocławskiego sklepu wedkarskiego weszło dwóch młodych Czechów i dopadło się do wielkiego kosza gdzie leżały w wyprzedarzy woblery . Jeden z nich nierwowo przebierając podnosi woblerka , pokazuje koledze i czyta śmieszną polszczyzną " karas" . Drugi w tym momencie wyrywa mu z rąk woblerka i wyrzuca do innego kosza i nerwowo mówi: ZDENEK TO JE JAXONOVSKA SRAĆKA :-) Nawiasem mówiąc jakie te słowiańskie języki są podobne Pozdrawia Mirek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Nie łowiłem nigdy żadnym woblerem z logo Jaxon. Po zakupie wiele lat temu kilku kołowrotków roztałem się z tą marką na... wiele , wiele lat a właściwie do teraz.Po tylu pozytywnych opiniach o tym legendarnym "Karasiu" , postanowiłem że znajdzie i w moim pudełku.Zestaw moj na początak , to jakiś okoń , płotka , i red head czli klasycznie . Z tymi woblerkami Jaxona to miałem kilka lat temu taką histoię :-)Do jednego wrocławskiego sklepu wedkarskiego weszło dwóch młodych Czechów i dopadło się do wielkiego kosza gdzie leżały w wyprzedarzy woblery .Jeden z nich nierwowo przebierając podnosi woblerka , pokazuje koledze i czyta śmieszną polszczyzną " karas" . Drugi w tym momencie wyrywa mu z rąk woblerka i wyrzuca do innego kosza i nerwowo mówi: ZDENEK TO JE JAXONOVSKA SRAĆKA :-) Nawiasem mówiąc jakie te słowiańskie języki są podobne Pozdrawia Mirek To prawda, że w słowiańskim języku dogadamy się np. z czechem. Jednak jak dla mnie podany przykład jest niesmakiem Edytowane 15 Marca 2015 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grelo6 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) U mnie na karasia 6 przyładował taki leszcz było to 3 maja. Myślałem że się podhaczył, ale woblera miał centralnie w pyszczku. Edytowane 17 Marca 2015 przez grelo6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Możecie się śmiać bo ja na początku też się śmiałem. Takie cudo poniżej, wczesną jesienią było nie do przebicia na mojej Wiśle. Wszystkie inne wobki zawiodły, łącznie z RH, Bonito, Thrillami, Hunterami i innymi hand made. Natomiast ten poniżej sprawdza się na jesienne sandacze po ciemaku. tu się z kolegą @pawello w 100% zgadzam co do woblera tego poniżej,są strasznie łowne na warcie na poznańskim odcinku,w nocy wyjął mi naprawde sporo sandaczy,z jaxona polecam również wszelkie poppery,bardzo dobrze pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 U mnie na karasia 6 przyładował taki leszcz było to 3 maja. Myślałem że się podhaczył, ale woblera miał centralnie w pyszczku.A ten szczupak na trawie na co wzial? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/jaxon-valader-holo-select-a20-p138-k3648.htmlcoś takiego miałem kiedyś, w kolorze okonia.Kilka szczupaków się czepiło w dni kiedy nie brało nic.....choć może dlatego, że z rozpaczy rzucałem w miejsca gdzie niemal na pewno był zaczep,,,,a był szczupal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Kto produkuje dla Jaxona te wobki ? Na FM napisane jest przy kilku modelach Made In Poland. Możliwe że robi to HRT ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Kto produkuje dla Jaxona te wobki ? Na FM napisane jest przy kilku modelach Made In Poland. Możliwe że robi to HRT ?więcej niż możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grelo6 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 A ten szczupak na trawie na co wzial?Na łamańca Gębskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Raczej na pewno, mam jednego Karasia z logo HRT na sterze. Swoją droga najbardziej łowny z całej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus2 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Mam gdzieś jedyny wobler jaxona-szczupaczek, chodzi gorzej niż moje woblery robione 20 lat temu, tego karasia nie widziałem ale mam podobnego DAM-a -świetny na noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi