Skocz do zawartości

Woblery Jaxona

Kadet

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie, że ktoś wspomniał o tych jaxonach. Sam złowiłem mnóstwo szczupaczków właśnie na karasia. Chociaż wcześniej byłem bardzo uprzedzony do woblerów. Jedyny mankament, jak już wcześniej wspomniano, to słabiutki lakier, który odpada płatami po kilku wyprawach.

• 6 miesięcy temu...

He, he. Łowiłem Feroxem 12 cm cały zeszły sezon. Został mi bez skalpu. Dosłownie biały. Kilkanaście szczupłych i jedeń okoń. Kolor holo SC. Nie mam pretensji do producenta, oby wszystkie woby były takie łowne, przy tej cenie. A propos, testował ktoś model zwany stynką?

Potwierdzam.

Bardzo łowny wobler.Wygrał nawet z karasiem tego dnia.

Macie wyniki na imitację szczupaka lub na Runnera..?

U mnie sprawdzają się na jeziorkach z łódki  wertykalne jaxony Atract XTR-E długości 7cm. Maja dość mocna akcję boczną i są dni, że szczupłe biją bez opamiętania.

177_003_VR-SE-B.jpg

Jak gleboko ten woblerek schodzi? Nada sie na lowiska 0.5-1.5m max? Czy wedka o CW 2-15g ogarnie prace tego wobka czy bede musial wziac cos ciezszego do reki?

• 4 miesiące temu...

Mi osobiście sprawdziły się feroxy i w poprzednim sezonie dały mi kilka fajnych rybek. Zachęcony efektami i niewygórowaną ceną (a to ważne przy woblerach głębiej schodzących - wiadomo ;-), tej zimy zaopatrzyłem się w kilka woblerów z tej samej stajni. Zakupiłem Atracty 6,5cm/6,5g, Holo Select Stynki m.in 9cm/8g i Longusa 11cm. Wszystko z nastawieniem na nocnego opaskowego sandacza.

Na pudełkach opisane jest, że Stynka DR schodzi 1,5m-3,5m. Mam dzieje, że przy słabym nurcie i wolnym prowadzeniu tak głęboko nurkował nie będzie bo mi za szybko ze stanu magazynowego zejdą ;-)

Ktoś z was ma jakieś doświadczenia z modelem Stynka?

post-51450-0-88575000-1488716567_thumb.jpg

Edytowane przez marienty
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

W zeszłym roku na 7,5cm karasia zapewne przypadkiem udało mi sie złowić blisko 40cm lipienia, zapięty prawidłowo za pyszczek, nie żadną kapotę, wiem, brzmi to nieprawdopodobnie ale mam to udokumentowane fotką. Brat na tejże wielkości karasia złowił ponad 50cm jazia. To z takich nietypowych rybek w porównaniu do wielkości woblera. Oczywiście szczupaki i okonie jak najbardziej.

Co niektórzy śmieją się z woblerów jaxona, a ja swojego największego szczupaka złowiłem ma feroxa 10cm w kolorze sc.

Ferox 4cm w kolorze p dobry na klenie, a karaś 5.5cm w kolorze a, na okonie. Generalnie mam ich w cholerę, bo kupuje je po 10zł. w sklepie u Chińczyków w Wólce.

Witam wszystkich. Waszym zdaniem łowniejszy jest karaś czy może carpan? Wyglądają bardzo podobnie. Planuje zakupić kilka sztuk...

U mnie carpan w rozmiarze 9cm w kolorze okonia i płoci to numer 1. Dodatkowo zdecydowanie bardziej lotny i jak dla mnie można go zdecydowanie ciekawiej poprowadzić :)

• 1 rok później...
  • 1 rok później...