Skocz do zawartości

Woblery Jaxona

Kadet

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam w swojej kolekcji tego wychwalanego Karasia w wersji 5,5cm 6g znalazł sie przez przypadek u mnie bo znaleziony ktoś go urwał :P Był koloru okoń ale bardzo zniszczony juz był wiekszosci biały ale i tak szczypki w niego walił... Teraz go przemalowałem na płoteczke wiec sądzę ze sie jeszcze zwiększy ilość brań... Polecam zakupić

Dziwne,ze nikt nie wymienia carpana ?!Wobler równie skuteczny jak karaś ,a ma nawet przewagę bo jest bardzo lotny przy zarzucaniu ,czego o tym pierwszym powiedzieć się nie da.Lubia go sumy ,sandacze i szczupaki ,a nawet bolenie,jak dla mnie kosa i mam ich najwięcej podobnie jak karasi w swoim arsenale .Z woblerów jaxona używam jeszcze feroxa i jest to mój absolutny faworyt na pstrągi.

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/jaxon-valader-holo-select-a20-p138-k3648.html

coś takiego miałem kiedyś, w kolorze okonia.

Kilka szczupaków się czepiło w dni kiedy nie brało nic.

....choć może dlatego, że z rozpaczy rzucałem w miejsca gdzie niemal na pewno był zaczep,,,,a był szczupal :)

Valader 7 cm kolor KZ - mam go w pudełku zawsze... rewelacja dla mnie na wodę od 1 do 2 metrów. Bardzo łowny i już nie raz ratował mi tyłek. Barwa wzdręgi w moich łowiska sprawdza się bardzo dobrze. Polecam :)

Edytowane przez Bootleg
  • Like 1

Ale on żyje!  Miał go w pysku ten leszcz i kolega nie zdążył wypuścić ;)

Leszcze to jednak zażarte bestie. Nie dziwota, że o szczupaka w wodach nizinnych ciężko jak abramisy się tak rozpanoszyły! Wyżrą całą populację, jeszcze trochę. ;)  

A Jaxon Diver 11cm na sumka ? Moim zdaniem lepsza konstrukcja od bliźniaczego odpowiedniaka Rapali Deep Tail Dancer. Schodzą na podobną głębokość praca porównywalna ale Jaxon ma przewagę ...  Nie ma wklejanego steru i ma mniejszą cenę :)

• Like 1

A Jaxon Diver 11cm na sumka ? Moim zdaniem lepsza konstrukcja od bliźniaczego odpowiedniaka Rapali Deep Tail Dancer. Schodzą na podobną głębokość praca porównywalna ale Jaxon ma przewagę ...  Nie ma wklejanego steru i ma mniejszą cenę :)

Niedawno znalazlem filmik z M.Szymańskim jak na divera wyjął sumka ponad 2m  .Kusiło mnie ,żeby wystawić na sprzedaż wszystkie Mierniki  i zainwestować właśnie w te woblerki ,ale ostatecznie je zostawię niech zdobią pudełko , a na sezon sumowy i tak kupie właśnie ten model jaxona.

A co jest nie tak z Miernikami ? <_< Jak coś staję w kolejce po wszystkie ! B) Widziałem też ten filmik, ale chyba każdy go widział :). Co lepsze znajomy jak trolingowaliśmy 2 sezony  temu (nasze trolingowe początki) dostał na głębokiej na 10m opasce suma 185cm a na drugi dzień 150cm włąśnie na 11cm Divera :) Mi pozostało tylko dobre sterowanie pychówką i podbieranie ryb :)

Z miernikami wszystko ok,ale to maja być moje początki wiślanego pływania za sumem ,to narwę pewnie dużo ,a  brań mogę nie mieć wcale .Zerwanie divera mniej boli bo to 1/3 ceny Miernika.  Czyli taka 11 na ile zejdzie ,chyba tylko największe doły ,ewentualnie skrócić długość linki maksymalnie jak się da , ?

Ja się dopiero uczę, teraz będzie 3 sezon i jestem z jednym braniem ... Ale myślę że ten sezon będzie przełomowy :D Nie patrz na to czy zerwiesz czy nie bo z takim tokiem myślenia będziesz wyglądał jak ja na początku ... Uuuuu tu nie płynę bo drzewa szkoda mi woblera ... A na koniec sezonu deprecha bo inni łowią a ja nie ... Druga sprawa na Wiśle jest mało miejsc gdzie w toni poprowadzisz 11cm Divera, a na ten wobler trzeba zakładać 2 kotwy co daje nam czepliwość 1000% :) Więc na moje urwiesz więcej Jaxonów niż Mierników które schodzą płycej... Z resztą i tak drzewa i inne zawady zweryfikują Twój arsenał :) Wisła zje wszystko pamiętaj :) Powodzenia :)

Przepraszam za odejście od tematu.

Edytowane przez gawron
  • Like 1

Posiadam kilka woblerow wyzej wymienionych w swoim arsenale, szczerze mwoiac nie zadawalaja mnie swoja praca, wiem, wiem woblery sa drogie i czesto sie je rwie, ale moim zdaniem lepiej zainwestowac w porzadnego wobka, a nie w szit ktory bedzie zle pracowal, oczywiscie to tylko moje zdanie na temat woblerow jaxona, moze trafilem na zle sztuki ;) Pozdrawiam

i zapomnialem dodac :P sory ale fubkcja edit mi cos szfankuje, lakier na woblerach jaxona jest slabej jakosci, z ciekowosci wlasnie keidys kupilem ok.10 sztuk, wydawaly sie super jezeli chodzi o prezentacje, ale nie wiedzialem ze bedzie taka lipa w wodzie :P A co do tego lakieru, na 10 wobkow, z szesciu zszedl lakier :/