Skocz do zawartości
  • 0

Usuwanie punktów ostrzeżeń na forum

admin

Pytanie

Wielu Formowiczów kieruje do nas zapytanie czy istnieje możliwość usunięcia punktów ostrzeżeń z kont. Od dnia dzisiejszego będzie taka możliwość. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom postanowiliśmy uruchomić jednorazową akcję, która będzie umożliwiała wyzerowanie licznika ostrzeżeń.

Zasady usuwania punktów ostrzeżeń z konta
1. Akcja ma charakter czasowy i trwa od dnia dzisiejszego (15.03.2015) do dnia 15.04.2015.
2. Punkty można zerować wpisując do bazy danych kołowrotków wpisy (niewpisane do tej pory) – dane katalogowe, techniczne kołowrotków.
3. Zaliczone zostają wpisy gdy:

• zawierają prawidłowe dane
  • są pełne – wypełniony formularz we wszystkich polach (w przypadku pojemności szpuli co najmniej pole ilości żyłki)
  • zawierają odpowiednie zdjęcia – kołowrotek na neutralnym tle
  • kołowrotek nie był wcześniej wpisany do bazy danych

4. TYLKO zatwierdzony wpis (pojawi się na forum po ocenie moderacyjnej) zostaje naliczony. UWAGA! Każdy nowy wpis będzie zatwierdzany przez moderatora - nie pojawia się na forum od razu po wpisaniu.

5. Trzy (3) wpisy do katalogu powodują usunięcie jednego (1) punktu ostrzeżenia.
6. Punkty zostaną podliczone automatycznie dnia 16.04.2015 - nie ma potrzeby pisania priv do admina oraz moderatorów.
7. Usunięcie odpowiedniej liczby punktów z konta nastąpi do 20.04.2015.

8. Komentarze, pytanie dotyczące akcji TYLKO w tym wątku (nie na prywatne wiadomości).

Link do katalogu: http://jerkbait.pl/page/index.php/kolowrotki.html

• Like 15

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mógłbym te tabele pouzupełniać (nawoje linek, ciężar itp) - tylko nie mam do nich dostępu. Jakbyś pogadał z naszymi specami od starych daiw to bym wysłany do Ciebie plik uzupełnił o te dane. Oni na pewno mieli wiele z tych kołowrotków w rękach, być może gdzieś pudełka się walają. Chętnie to zrobię bylebym miał te dane. W necie jakoś nie mogę ich odszukać.

• 0

Remku, chyba źle mnie zrozumiałeś. Wysłałem Tobie niedawno pliki z kołowrotkami daiwy. Były dwa pliki, m.in o starych daiwach (tournament, emblem) - tabele z danymi technicznymi tych młynków. Nie wszystkie były wypełnione bo nie mam dostępu do nich, gdyż w necie brakuje tych informacji. Natomiast jest kilka, może kilkanaście osób na jerku, które znają stare daiwy i mogą podać dane techniczne o nich. Powstałaby taka mała baza o tych daiwach, które wciąż cieszą się dużym zaufaniem wśród kolegów. Była propozycja z Twojej strony, aby je umieścić w bazie kołowrotków. Moja odpowiedź była odmowna. Teraz podjąłbym się uzupełnienia tych danych, ale nie chciałbym ich po kolei umieszczać w bazie. Wolałbym, aby to był jeden plik, ogólnie dostępny.

• 0

No właśnie nie chciałem być tą magiczną różdżką  :) . Umówmy może się tak, spróbujmy uzupełnić brakujące dane (tutaj prośba do adminów aby poprosili naszych użytkowników o podawanie tych danych, myślę że administracji znane są osoby, które parają się naprawą, tuningiem kołowrotków),a później pomyślimy co z tym zrobić. Być może w tzw. międzyczasie wpadnie jakiś pomysł. Przydałoby się też bazę kołowrotków jakoś uporządkować.

• 0

Dorzuciłem jeszcze, kilka sztuk :D

Baza rośnie. Dziękuję za wpisywanie danych. Liczę na to, że w przyszłości forumowicze będą wyrażali swoją opinię na temat poszczególnych kołowrotków.

Kolejne punkty usunięte.

No trudno, najwyżej zostanę zlinczowany.

Ja się pytam jaki cel ma wpisywanie milion pierdyliard sto dwudziesty czwarty raz tego samego modelu kołowrotka, różniącego się jedynie wielkością. No może gdyby był to jakiś rzadki model. Jaxona, czy innego Zaubera znajdę sobie bez problemu w sieci. 

PS Na pytanie - co Ty zrobiłeś - odpowiem, że nie zaśmiecam bazy, którą rzeczywiście ktoś może zechce przestudiować w poszukiwaniu jakiejś perełki. 

No ręce mi opadły: http://www.garnek.pl/hudy76/29097362/jerkbait, Edyta mowi, że to też wygląda epicko: :blink:  http://www.garnek.pl/hudy76/29097388/jerkbait1

Edytowane przez hudy76
  • Like 2

• 0

Ja tez trochę się pogubiłem z koncepcją tej bazy kołowrotków.

Od początku myślałem, że wpisy mają dotyczyć sprzętu używanego przez wystawiającego recenzję. Źle myślałem?

Dodam, że opierałem się na tym:

(...)

Co robimy?
1. ROZWÓJ BAZY
BRAK KOŁOWROTKA W BAZIE? - wpisujcie kolejne pozycje, kolejne kołowrotki, których używacie. Chcielibyśmy by baza żyła, rosła.
UŻYWACIE I CHCECIE PODZIELIĆ SIĘ SPOSTRZEŻENIAMI - pod każdym wpisem macie możliwość dodawania swoich komentarzy dotyczących użytkowania kołowrotków. Wpiszcie choć kilka słów - "polecam ponieważ ...", "nie polecam ponieważ ...".
(...)

Gdybym jakimś cudem miał rację, to mam pytanie do tych, którzy zasypali (dosłownie) bazę różnymi modelami. Chłopaki - naprawdę używacie tych kołowrotków? Czy tylko google i katalog wybranego producenta PDF?

• Like 5

• 0

Ja tez trochę się pogubiłem z koncepcją tej bazy kołowrotków.

Od początku myślałem, że wpisy mają dotyczyć sprzętu używanego przez wystawiającego recenzję. Źle myślałem?

Dodam, że opierałem się na tym:

Gdybym jakimś cudem miał rację, to mam pytanie do tych, którzy zasypali (dosłownie) bazę różnymi modelami. Chłopaki - naprawdę używacie tych kołowrotków? Czy tylko google i katalog wybranego producenta PDF?

Coś czuję, że masz Pan rację... Tak ogólną jak i dotyczącą "szczegółów"...

• 0

Tak używam kołowrotków Jaxona regularnie, na Stellę mnie niestety  nie stać :) Wszystkie opisane używam :)  nie w całej rozmiarówce oczywiście. Nie opisałem jeszcze kołowrotków karpiowych Jaxona z wolnym biegiem których używam :)

Chyba możesz śmiało wystąpić o Honorowe Członkostwo w Zarządzie...

• Like 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...