Jeziorm 1 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Przymierzam sie do zakupu aparatu fotograficznego Ma on służyć do robienia zdjeca i w plenerze i w domu, ogólnie uniwarsał..oczywiscie wolałbym jakąś lustrzanke bo chciałbym z czasem wejsc troche głebiej w fotografie , coś wiecej niż robienie zdjec na imieninach Niestety mój budzet nie pozwala na szaleństwa - 1000 zł no moze troche ponad... Myslicie ze jestem w stanie kupic cos w tej cenie a moze szukac jakiegos używanego sprzetu ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ja jednak poszedłbym w kierunku lustrzanki. Nie można za taką cenę? Polecam giełdę Nikona na forum.nikon.org.pl. Po 5 minutach szukania znalazłem Nikona D40 z przebiegiem 1000 klatek z obiektywem 18-55 za 900PLN. To tak na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 z 1000zł raczej niestety nie zaszalejesz Kwota którą podałeś wystarczy Tobie na zakup zaawansowanego kompakta np Canon z serii G10/11. Tymi aparatami naprawdę można robić super zdjęcia PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 z 1000zł raczej niestety nie zaszalejesz Kwota którą podałeś wystarczy Tobie na zakup zaawansowanego kompakta np Canon z serii G10/11. Tymi aparatami naprawdę można robić super zdjęcia PozdrawiamSlider Za 1000PLN nie kupi G10/G11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Fakt trochę więcej niż 1000zł. Znalazłem ofertę Canona G10 za 1339zł http://www.allegro.pl/item843510126_aparat_canon_powershot_g 10_gratisow_za_300zl.html PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ja jednak poszedłbym w kierunku lustrzanki. Nie można za taką cenę? Polecam giełdę Nikona na forum.nikon.org.pl. Po 5 minutach szukania znalazłem Nikona D40 z przebiegiem 1000 klatek z obiektywem 18-55 za 900PLN. To tak na szybko Ja D-40stkę kupiłem nówkę rok temu za 990zł w fotojokerze. Nie wiem jaką teraz cenę osiągają, ale po wzroście kursu dolara może być drożej. J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 ok, wiec mamy na poczatek :Nikona D40Canona G10/G11 Macie coś jeszzce ? Jesli chodzi okwote to może byc wieksza niż 1000 zł ale w tym przypadku wchodzi juz jakas nówka na raty... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Podaj proszę górną granicę. Ja poleciłem Tobie używany kit za 900PLN bo wydaje mi się, że to całkiem niezłe rozwiązanie. Jak będę znał granicę to coś doradzimy. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Taki max z wielkim bólem !! to 1500 zł pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 A co myslicie o nikonie D3000 ? D40 i D60 nie moge znalezc w okolicznych sklepach i z tego co mówia sprzedawcy nie ma juz tych aparatów w sklepach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Nikon D3000 to jest nowe wcielenie najtańszej lustrzanki D40 która już nie jest produkowana, tak samo jak D60 w zamian niego jest D5000. Jak na początek jest OK, lecz jeśli za jakiś czas będziesz chciał dokupić kolejne szkło to musisz się pogodzić z faktem że nie należą do tanich obiektywy z silnikiem AF. Jeszcze możesz wybrać coś z szkieł kitowych nikona 35?-105mm 3.5-4.6 , 35?-135mm 3.5-4.6, 18-200mm 3.5-4.6 PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 dzisiaj miałem go w rekach i nie podobałmi sie ten plastik,jak odlany wygladał... wiec jak narazie wybieram miedzy G10 a D3000... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Fakt D3000 jest mały jak na moje łapy Na Twoim miejscu wybrałbym G10, jest to zacny kompakt którym zrobisz super foty. Spokojnie do kieszeni w kamizelce wędkarskiej wejdzie, tylko trochę ciężki jak na compact:) P.s jak znajdę sample z G10 podeśle Tobie. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Jak na podstawowy aparat to wybrałbym jednak lustrzankę. Jak na coś dodatkowego pewnie G10. Wolę jednak przyszłościowe (które można poszerzać, rozbudowywać) rozwiązania chociaż G10 jest zacne. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Najpierw wybierz pomiędzy mobilnością kompaktu,a zabawą lustrzanką.Wybierz czy pstrykasz okazjonalnie czy wchodzisz w fotografię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Narazie bede pstrykał okazjonalnie,ale chce wejsc w fotografie ale wersję amatorską oczywiscie. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Kup lustrzanką Nikona lub Canona w zależności co mają znajomi aby pożyczać obiektywy.W tej sumie szukałbym czegoś z drugiej ręki.Im nowsza elektronika o mniejszym przebiegu tym lepiej.Jeżeli masz wątpliwości co do swojego zaangażowania w fotografię kup kompakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KokoN Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 1000 zł? hmm... kupa szmalu;)) Nie żartuję, za to mozna kupić juz fajny aparacik.Na foto sprzet można wydac każdą kasę 1. Myśląc o lustrzance polecam Ci Canona 350d - to dzisiaj wydatek ok 700 zł z kitem na poczatek - co nie oznacza, zę nie bedzie robil zdjęc;) To bardzo solidna konstrukcja. Pamietaj jednak, że to dopiero poczatek lustrzankowej drogi - cena korpusu to nic w porównaniu z cenami dobrych szkieł/obiektywów. 2. Bardziej uniwersalnie czyli hybrydę - FZ 30 lub FZ 50 - to przedział cenowy 500-1000 zł. Dobre szkła, troszkę gorzej z iso ale wierz mi - można wykonac naprawdę fajne zdjęcia;)Można iśc jeszcze dalej i z serii hybryd poszukać FZ20 - optyka ta sama, proszkę mniejszy korpus ale jak w/w Lumix'y - pancerna konstrukcja. FZ20 wydasz.. 380-450 zł. W/w sprzety miałem i szczerze je polecam. Za to co Ci ew. zostanie można kupić zewnętrzna lampę np. Metz'a 36 c2 (ok 100-140zł)- bedzie pasowała do tego i do tego aparatu. Zapewniem Cię, ze zabawa bedzie przednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Nie wertowalem, ale skoro mozna kupic body lustrzanki to moze cos dobrego trafi sie rzadziej, ale moze obiektywy tez mozna zaryzykowac.Z tym, ze okazji w rodzaju Allegro bym nie polecal, ot Remek nakreslil dobry kierunek - z forum Nikona. To dziala jak na naszych zasadach tutaj - skoro sprzedaje ktos kto na forum jest kilka lat i nie zmienia nickow/ nie znika to nie sprzeda chlamu. Podstawowa rzecz to obiektywy. To one daja optyke, a coz tym zrobimy to juz potem zalezy od mozliwosci body a przede wszystkim od...operatora. Sek w tym, ze najpierw trzeba wybrac system. Ze wzgledu na ilosc dostepnych szkieł wchodzi w gre Nikon oraz Canon.Ja wybralem Nikona.Jesli chodzi o body to teraz nic bym nie polecil(czytaj kup najprostrze body, np. D40X) bo chodzi mi o to, zeby aparat nie przypominal wielkoscia i waga kuchenki mikrofalowej.No i jeszcze czekam, zeby do takiej maszynki wlozyli wiecej pktow pomiaru ostrosci,dali matryce zamiast CCD - CMoS i jeszzce pare szzcegolow, z obracanym (ale k... nie tak jak w D5000 ekranem) Myslalem podobnie jak autor tego watku ale stwierdzilem, ze nie da sie dobrej optyki zmiescic w kompakcie.Oczywiscie nie ma co ( zreszta w sumie zalezy od egzemplarza <_< ) przeginac cenowo. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Ja rowniez polecam D350 ,tak jak kolega powyzej wspomnial ,solidna konstrukcja i bardzo prosty w obslodze z czytelnym menu .Latem na sloncu ,zima przy -10-15 bez zajekniecia .Przyznam ze aparat przeszedl i dostal po D. ,spadl tez raz czy dwa .Odpokac ,ma sie dobrze i jak na pocztek to super maszynka .Goraco polecam .Ale co tu gadac lepiej zerknac co porafi http://przewodnicywedkarscy.pl/?page_id=97&album=1&g allery=15i tak dzieki uprzejmosci Sebastiana mam kilka fotek z D350 w Jego galerji .Milego odbiru .pozdrawiam Termos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Za 1500 mozesz kupic G11 ktory ma podstawowa przewage nad G10 a mianowicie obracany wyswietlacz nieoceniony jesli lowisz sam. Ja przywiozlem sobie ze juesej G11 za 499 dolcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 No i G11 ma mniej pixli, albo pixeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Oczywiscie ale nie kazde zdjecie nadaje sie do kalendarza Producenci popularnych kompaktow zapedzili sie kozi rog srubujac parametry matryc. Canon sie opamietal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Producenci popularnych kompaktow zapedzili sie kozi rog srubujac parametry matryc. Canon sie opamietal. To prawda. Ja sobie tak myślę, że w pewnym momencie producenci staną na 10mpx i zaczną poprawiać jakość tych matryc - zwiększać dynamikę, zmniejszać szumy itd. To moim zdaniem dobra droga. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam!Mój kolega twierdzi że najlepszy Canon serii G to G5 i tylko, poza lustrzanką, takiego używa.Właśnie chcę kupić jakiś używany kompakt i on mnie namawia właśnie na G5.Cenowo to stoi 350-500zł.Co wy na to? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi