Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Tak więc siódma już edycja łebskiej imprezy odbędzie się w nowej formule . Jako pierwsza z trociowych spotkań w Polsce uznaje stosowanie reguły no kill za conajmniej równoprawny , nie dyskwalifikujący uczestniczących , a wyznających ta zasadę zawodników, metodę ..Towarzystwo Miłośników Rzeki Łeby i Klub Muchowy Dolina Łeby w drodze do doskonałości , daje tym samym możliwość rywalizowania o laur najlepszego każdemu , nie tylko dostarczycielom keltów a'la grateful dead . Zwykła fotografia i niewątpliwa uczciwość łowców wystarczy ..Chyba że ktoś bardzo musi inaczej .O ile sie orientuję , każda z imprez trociowych ma zasady preferujące ciosy w beret . Mają teraz wzór do naśladowania .. Jeśli jeszcze tam nie byliście , tam gdzie starzy i młodzi , poniekąd kwiat naszego flyfisingu ma dwudniowe jamboree , spróbujcie choć raz . Zostawione tam pieniądze to sam pożytek dla tamtejszych rzek , a i nudzić się nie sposób .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Hmm brzmi kusząco, powiedz Sławku, to sa zawody czy po prostu koleżeńskie spotkanie a zawody to taka wymówka dla żony? znaczy ciśnienie czy lejzi stajla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Chociaż w nazwie są zawody , nie czuje się presji na wynik , co jest wg mnie zaletą tych spotkań , i łowi się z przyjemnością , bez zwyczajowej zawodniczej sraczki .. Jest to bardziej zlot pasjonatów , gdzie w zawodach startuje około setki , a przybywa dwa razy tyle miłośników troci , muchy i atmosfery . I tylko tam spotkasz w jednym miejscu wielkich , sławnych i całą osobową resztę , muchowego matecznika . Obejrzeć grafiki Roberta Tracza , sprawdzić w działaniu klejonki Artura Banachowskiego , posłuchać Kuby Chruszczewskiego , albo uścisnąć z szacunkiem dłoń E . Antropika .Sporo ludzi przybywa juz na poczatku tygodnia , bo okolica daje wiele możliwości , oprócz szalonych kolacji . Jest bliziutko dolna igórna Łeba , nad Łupawę kawałeczek , a do Bałtyku pół godziny jazdy furą . Atmosfery samej imprezy nie podejmuję sie szerzej opisać , bo pewnie bym bardzo skiepścił i pomniejszył .. A organizatorzy , czyli leborskie i słupskie srodowisko to niekwestionowany , krajowy numer jeden . Kreatywni , sprawni i czujący flyfishingowego bluesa jak mało kto .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 To coś czuję ze chyba mnie zawieje tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Kuba -to skontaktuj się z organizatorem,bo zawody są na zaproszenia.Ja swoje już mam. A pewnie ilość miejsc jest ograniczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 No i słowo się ciałem stało , czyli sukces wywieszczyłem chwaląc ..Otóż chwile temu dowiedziałem się , że Towarzystwo Przyjaciół Rzeki Łeby otrzymało nagrodę Bursztynowego Mieczyka , przyznawaną od pietnastu lat najlepiej działającym organizacjom pozarządowym w dziedzinie poltyki społecznej i ochrony środowiska . TPRŁ otrzymał główną nagrodę w kategorii : działania na rzecz ochrony środowiska i edukacji ekologicznej .Czyli jak widać , nie jesteśmy tak do końca subkulturą zrzeszającą pierdołowatych , jękliwych matysiaków .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Moze za rok mi sie uda :( Po kazdej imprezie dostaje ''sprawozdanie'' od kolegow jak to super bylo itd Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Cześć,Nie jest to pierwsza impreza trociowa na której nie trza palnąć troćkę w beret...Ktoś się jeszcze wybiera? Ja będe.pozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Jak się uda z zaproszeniem to się spotkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Ok, jak będziesz miał problem z miejscówką daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Polecam imprezę!!Byłem na większości edycji i nigdy nie żałowałem. Czy pojadę w tym roku czas pokaże......zaproszenie już mam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi