Skocz do zawartości

St. Croix Legend Xtreme LXS610MXF czy LXS610MLXF

marxxl5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Używam od dwóch sezonów Xtrema LXS68MXF. Kijek fajnie współpracuje od główki 12 gram + guma 4" typu Keitech do 20 gram z podobnym rozmiarem gumy. Chociaż najbardziej optymalne łowienie jest w zakresie główek 12-15 gram. Na ten sezon chciałbym zakupić Xtrema do główek 5-10 gram + 4" Keitech. Metoda połowu, aż boję się napisać, bo jest objęta ekskomuniką przez SOB'a, oppading :P . Co byście polecili z tej serii? LXS610MXF czy LXS610MLXF?

P.S.

Nie chcę wędki z pracowni.

Nikt? Nic? Udało mi się pomacać LXS610MLXF. Czy LXS610MXF będzie miała jeszcze delikatniejszą szczytówkę? Dolne c.w, mają identyczne, górą wg opisu mocniejsza jest MLXF. Wg użytkownika MLXF optimum główek jest w przedziale 7,5-12 gram. Może jednak ktoś podzieli się doświadczeniem z MXF?

Miałem kilka Xtrem-ów na stojaku. 

X-fast do 10,5g - mocny kij okoniowy oraz sandacz na lekko jak najbardziej.

fast 213cm do 10,5g - tego ściagałem dla klienta na okonie jesienią, klenie i jazie w lato - chłop jest bardziej niż zadowolony z kija.

fast HM do 21g - kij do siłowego wyciągania dużych szczupaków  :D

Miałem też ML ale fasta - kupił go człowiek do łowienia szczupaków przez cały sezon (nie łowi ciężej niż 15g plus kopyta 3") - też sobie go chwali.

Były jeszcze inne ale nie pamiętam jak się sprawdzały. Jak chcesz kupić nowy, to najdrożej kupisz u Żbika  :D

A jak chcesz pogadać o błędach na stronie to dzwoń do Kasi  ;)

Edytowane przez Kamil_Be

Tylko nie kupuj w ciemno bez ogladania kija bo na starcie potrafią mieć klikającą bądź krzywo wklejoną przelotke :) kilka takich widzialem zanim wybrałem :) Pomijając te mało znaczące mankamenty świetne kije.

Posiadam 70MHF i 70LF szykuje się jeszcze na 68MXF albo MF musze obadać. Jak byś chciał coś więcej wiedzieć o w/w modelach to wal na priv.

• Like 1

Tylko nie kupuj w ciemno bez ogladania kija bo na starcie potrafią mieć klikającą bądź krzywo wklejoną przelotke :) kilka takich widzialem zanim wybrałem :) Pomijając te mało znaczące mankamenty świetne kije.

Posiadam 70MHF i 70LF szykuje się jeszcze na 68MXF albo MF musze obadać. Jak byś chciał coś więcej wiedzieć o w/w modelach to wal na priv.

Na 3 kije   przysłane   do mnie  każdy miał jakieś wady produkcyjne.

Co ala produkcja na dżonkach gdzie cały czas  buja .

Nie kupować  w ciemno !!

• Like 1

Na 3 kije   przysłane   do mnie  każdy miał jakieś wady produkcyjne.

Co ala produkcja na dżonkach gdzie cały czas  buja .

Nie kupować  w ciemno !!

To znajdź w okolicy sklep który ma całą przekrojówkę Legend Xtrema...

Poproś w sklepie, by gdy oni wezmą kij od Żbika to by ten sprawdził całego kija. Poproś o tzw wyselekcjonowanie. Gdy ja prosiłem o to, zazwyczaj dostawałem kije poprawnie wykonane. I co lepsze, sklep zawsze zaoferuje cenę lepszą niż Żbik. Ale w tym roku pojechali po bandzie i każą zamawiać od nich po 5 kijów a nie pojedynczo jak wcześniej, także sklepy mogą robić problemy jeśli chodzi o zamawianie... 

Ale warto próbować  ;)

To znajdź w okolicy sklep który ma całą przekrojówkę Legend Xtrema...

Poproś w sklepie, by gdy oni wezmą kij od Żbika to by ten sprawdził całego kija. Poproś o tzw wyselekcjonowanie. Gdy ja prosiłem o to, zazwyczaj dostawałem kije poprawnie wykonane. I co lepsze, sklep zawsze zaoferuje cenę lepszą niż Żbik. Ale w tym roku pojechali po bandzie i każą zamawiać od nich po 5 kijów a nie pojedynczo jak wcześniej, także sklepy mogą robić problemy jeśli chodzi o zamawianie... 

Ale warto próbować  ;)

ART-ROD Poznań pełny wybór :) Zakupiłem u nich dwa patyki,na stojaku taniej niż u Zbika a i coś mozna jeszcze urwac.