marxxl5 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Witam.Używam od dwóch sezonów Xtrema LXS68MXF. Kijek fajnie współpracuje od główki 12 gram + guma 4" typu Keitech do 20 gram z podobnym rozmiarem gumy. Chociaż najbardziej optymalne łowienie jest w zakresie główek 12-15 gram. Na ten sezon chciałbym zakupić Xtrema do główek 5-10 gram + 4" Keitech. Metoda połowu, aż boję się napisać, bo jest objęta ekskomuniką przez SOB'a, oppading . Co byście polecili z tej serii? LXS610MXF czy LXS610MLXF?P.S.Nie chcę wędki z pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Nikt? Nic? Udało mi się pomacać LXS610MLXF. Czy LXS610MXF będzie miała jeszcze delikatniejszą szczytówkę? Dolne c.w, mają identyczne, górą wg opisu mocniejsza jest MLXF. Wg użytkownika MLXF optimum główek jest w przedziale 7,5-12 gram. Może jednak ktoś podzieli się doświadczeniem z MXF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Jakim cudem kij o mocy Medium będzie czulszy od kija o mocy Medium-Light? Na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) LXS610MLXF 2,08m ML X-Fast 3-5kg 3-14g 94gLXS610MXF 2,08m M X-Fast 3-6kg 3,5-10g 102gCzyżby błąd w opisie? ML mocniejszy górnym cw od M? Edytowane 17 Marca 2015 przez marxxl5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Miałem kilka Xtrem-ów na stojaku. X-fast do 10,5g - mocny kij okoniowy oraz sandacz na lekko jak najbardziej.fast 213cm do 10,5g - tego ściagałem dla klienta na okonie jesienią, klenie i jazie w lato - chłop jest bardziej niż zadowolony z kija.fast HM do 21g - kij do siłowego wyciągania dużych szczupaków Miałem też ML ale fasta - kupił go człowiek do łowienia szczupaków przez cały sezon (nie łowi ciężej niż 15g plus kopyta 3") - też sobie go chwali. Były jeszcze inne ale nie pamiętam jak się sprawdzały. Jak chcesz kupić nowy, to najdrożej kupisz u Żbika A jak chcesz pogadać o błędach na stronie to dzwoń do Kasi Edytowane 17 Marca 2015 przez Kamil_Be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 W jakiej długości miałeś tego X-fasta do 10,5 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Chyba 2,05cm. Nie pamiętam już bo sprzedałem go jeszcze w 2013r na jesień. Albo była to wersja do 9g właśnie... Musiałbym wejść w historię paragonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Tylko nie kupuj w ciemno bez ogladania kija bo na starcie potrafią mieć klikającą bądź krzywo wklejoną przelotke kilka takich widzialem zanim wybrałem Pomijając te mało znaczące mankamenty świetne kije.Posiadam 70MHF i 70LF szykuje się jeszcze na 68MXF albo MF musze obadać. Jak byś chciał coś więcej wiedzieć o w/w modelach to wal na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Tylko nie kupuj w ciemno bez ogladania kija bo na starcie potrafią mieć klikającą bądź krzywo wklejoną przelotke kilka takich widzialem zanim wybrałem Pomijając te mało znaczące mankamenty świetne kije.Posiadam 70MHF i 70LF szykuje się jeszcze na 68MXF albo MF musze obadać. Jak byś chciał coś więcej wiedzieć o w/w modelach to wal na priv.Na 3 kije przysłane do mnie każdy miał jakieś wady produkcyjne.Co ala produkcja na dżonkach gdzie cały czas buja .Nie kupować w ciemno !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Na 3 kije przysłane do mnie każdy miał jakieś wady produkcyjne.Co ala produkcja na dżonkach gdzie cały czas buja .Nie kupować w ciemno !! To znajdź w okolicy sklep który ma całą przekrojówkę Legend Xtrema... Poproś w sklepie, by gdy oni wezmą kij od Żbika to by ten sprawdził całego kija. Poproś o tzw wyselekcjonowanie. Gdy ja prosiłem o to, zazwyczaj dostawałem kije poprawnie wykonane. I co lepsze, sklep zawsze zaoferuje cenę lepszą niż Żbik. Ale w tym roku pojechali po bandzie i każą zamawiać od nich po 5 kijów a nie pojedynczo jak wcześniej, także sklepy mogą robić problemy jeśli chodzi o zamawianie... Ale warto próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 To znajdź w okolicy sklep który ma całą przekrojówkę Legend Xtrema... Poproś w sklepie, by gdy oni wezmą kij od Żbika to by ten sprawdził całego kija. Poproś o tzw wyselekcjonowanie. Gdy ja prosiłem o to, zazwyczaj dostawałem kije poprawnie wykonane. I co lepsze, sklep zawsze zaoferuje cenę lepszą niż Żbik. Ale w tym roku pojechali po bandzie i każą zamawiać od nich po 5 kijów a nie pojedynczo jak wcześniej, także sklepy mogą robić problemy jeśli chodzi o zamawianie... Ale warto próbować ART-ROD Poznań pełny wybór Zakupiłem u nich dwa patyki,na stojaku taniej niż u Zbika a i coś mozna jeszcze urwac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi