Skocz do zawartości

St.Croix Legend Elite

suli102

Rekomendowane odpowiedzi

Tak zapytam :)

A ten 2,60 do 28gram jest sporo mocniejszy czy tylko trochę :D

Miałem tą elitkę do 28 gram w dlugości 260cm. Sprzedalem ,poniewaz dla mnie to za mocna palka. Generalnie blank bardzo mocno nie doszacowany...Moim zdaniem te kije są do cięzkiego łowienia rzecznego ... ogarnie nawet gumy 4' do ok 30gram. Co nie zmienia faktu , że cholernie elektryczne kije na nich wychodzą. 

Pzdr

Nie przesadzajmy. Ja tu żadnej pałki nie widzę :) . Świetne narzędzie na silne ryby.

post-53729-0-82560700-1428922538_thumb.jpg

post-53729-0-32520600-1428922550_thumb.jpg

• Like 3

..ta uncjowa elitka 8'6 to świetne narzędzie do miotania cięższymi boleniowkami w nurcie (Rh12, Rh85). Warto ja uzbroić ciut lzej niż oryginał,szczególnie w szczycie...

Kij ożywa pod obciążeniem, na sucho sprawia wrażenie "mocarnego"...hol tym kijem to poezja,dla mnie to wzór płynności ugięcia

• Like 6

Ugięcie Elitki wspaniałe , ale powiedzmy sobie szczerze, że pod byle czym gięła się tak nie będzie , co akurat jest zaletą w tym przypadku bo to kij na poważne sztuki :)

To samo Elitka 25lb, niby że to już mocarny kij ale bardzo chętny do współpracy. Aż dziw że można już zaczynać łowić od 7cm wobków typu Executor SDR. 

Na pewno nie są to pałki.  ;)

..Szymon82,pamiętaj ze często średnia ryba w nurcie walczy jsk powazna na zastoisku. To kije z serii S&S tworzone pod nurtowe ryby z gatunku łososiowatych...a boleń to taka ich odmiana dla ubogich ;)

Dokładnie jak piszesz , ale mimo wszystko dla mnie wydała się na sucho zbyt szybka , to tylko moje odczucia bo nie tak znowu dawno temu łowiłem wolniejszymi kijkami i faktycznie robi wrażenie taka przesiadka.Poszedłem w stronę 8,6 w Elitce 12 lb , które i tak jest zaniżone do 17 lb na blanku Avida , który dopiero będzie u mnie testowany w długości 8,6.Jak ktoś się obawia , że Elitka za szybka , można rozważyć taką opcję.

Edytowane przez Szymon82

...mógłby ktoś odnieść 9ft 10lb do 12lb

Miałem przyjemność połowić chwilę  z tym , że dłuższe 9'6''  w obydwu kijkach . Typowe niedoszacowanie jeżeli chodzi moc i  o górne cw , dolny cw opisany wzorowo . Do batsona rx7 nie mam porównania .

Miałem przyjemność połowić chwilę  z tym , że dłuższe 9'6''  w obydwu kijkach . Typowe niedoszacowanie jeżeli chodzi moc i  o górne cw , dolny cw opisany wzorowo . Do batsona rx7 nie mam porównania .

A lowiles Mateusz moze 12lb 8'6? Chodzi mi po glowie wlasnie taki patyk ;)