Zulus Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam, orientuje sie moze ktos ze zgromadzonych czy mozna jeszcze gdzies zakupic blanki badz kije ze starej serii elite croix'a ? Chodzi mo o te brązowe strzaly . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Z Park Falls nie kupisz , ale szukając po ebay-u i sklepach znaleźć można , choć nie wszystkie modele ..A naprawdę pierwszorzędne były ; kto nie łowił , jego strata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Sporo ostatnimi czasy można było przeczytać o kijach St.Croix salmon&steelhead z seri Legend Elite. Niestety to, co można było przeczytać, to wyłącznie ochy i achy. Zero konkretów - proszę więc tych spośród Was, którzyście mieli z owymi LE do czynienia, byście pokusili się o porównanie tych badyli z Avidami albo Wild Riverami. W czym są lepsze? I w czym ewentualnie gorsze?Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Podstawowe pytanie - jakie długości chcesz porównywać? Choć we wszystkich wyraźnie można zauważyć przewagę szybkości i mniejszej wagi po stronie Legendów (SC V) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 1-uncjowy 2,90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Akurat w tej długości i gramaturze nie macałem jeszcze Legenda... ale Avida tak, jest zajeb..ty. Ideał na wielkorzeczne sandacze i bolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 A w takim razie macałeś jakiegoś Legenda (długiego) i jego odpowiednika z serii Avid? Albo ktokolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Tak, posiadałem niegdyś jednego, lecz nie w tej gramaturze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Zaraz płytkie pokłady mojej cierpliwości wyczerpią się ... <_< A konkretnie co miałeś i co wyszło Ci z porównania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Watek mimo, ze skreca w kierunku clue to jednak zaweza sie do wyrobow 1 f-my a w zasadzie 2 serii.Mnie najbardziej spodobaly sie blanki 2,75 12LB z SCIII.2,75 do 17lb 1oz to juz bylo do ciezszych przynet a tu skrecilbym w strone blanku do 40g (20LB) - innej f-my. Dlatego 9' bo powyzej juz pojawiaja sie kombinacje z podbieraniem a wedka ma mi sluzyc i na lodzi. Wedka ta przy mocy 12LB byla na tyle sztywna, ze nie bede juz probowal podobnej z wyzszego modulu - przy niezbyt ciezkim uzrojeniu to bedzie i tak zyleta.Blank ten wlasnie bede odbieral, wiec cos bardziej wiazacego bede mogl powiedziec na wiosne. Bedzie to takie uzupelnienie dla wolniejszego Talona 9' 15LB 21g i Lamiglasa G1000 9' 12LB, ktory choc opisany j.w. wyglada na 17LB.Zauwazylem, ze takie lekkie uniwersaly kreca mi sie wlasnie wokol blankow 21g. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Zaraz płytkie pokłady mojej cierpliwości wyczerpią się ... <_< A konkretnie co miałeś i co wyszło Ci z porównania? Nerwowy jesteś, zupełnie jak nie fatso .Miałem typowego lajta, którego nie mam jak porównać do serii Avidów.Legendami machałem, ale tylko jednoczęściowymi wykołaczkami. Porównując do Avidów - szybsze, lżejsze bardziej cięte. Zagadaj z Danielem XRods, wiem że niebawem ma mieć takowego 9`6 1 oz ( a może i już ma) BTW, mam Avida 8`6ft 1 oz, do boleni z wody. Świetnie latają z niego cięższe gumy i wobki - cięty jak cholera. Nie boi się przyłowów w postaci sumków, a bolki 70-80cm to dla niego nic specjalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Ee tam, zaraz nerwowy Tylko taki nadaktywny nieco A z Danielem zgadam się. Wiem o jego planach dostawowych, ale pomyślałem sobie, że zwłaszcza Sławek Oppeln Bronikowski wypowie się. Może i tylko na sucho, ale Legendami długimi machał a i Avidy - sądzę - zna.Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Witam ja wlasnie czekam na mojego Legenda 96 do 21gr tez jestem bardzo ciekaw co to za kij szczerze mowiac w rekach go nie mialem ani nim nie machalem,ale mam nadzieje ze sie nie rozczaruje.Pozostaje tylko czekac.Pozdrawiam wszystkich Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 witajjako ze mieszkam w lodzi czasami zagladam do zbikaoczywiscie rowniez bylem w posiadaniu st.croix'sowbylem w posiadaniu starego avida troche lzejszegofajny kijek jednak po sezonie go sprzedalem w mojej metodzie nie bardzo sie sprawdzal (dlugie napuszczenia wobka)-martwy ciagzamienilem go na talona VI+ale do rzeczynowy avid jest jeszcze szybszy i wydaje sie bardzo mocnyna 2,9 1 oz kolega lowi trocie i prawie wszystkie bieze na klate ja do tego uzywam w.r. 2,9 1 1/4 i jest troche przyjemnosci ale ja wole kijki bardziej z dusza legenda ogladalem na suchojak dla mnie to mega wykalaczka w porownaniu z avidem(wykalaczka) lecz troche lzejsza i sprawiajaca wrazenie nie tak mocnepozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Przyznam, że podejrzewałem te kije o megawykałaczkowatość . Ja też wolę kije z duszą, a nie szpady superwysokomodułowe i ceramiczne. Miałem parę Blue Rapidów i już nie mam - nie leżały mi. Natomiast ten Avid 1-uncjowy 2,90 do moich potrzeb pasuje, choć zastanawiałem się nad Legend Elitem. Pomyślę jeszcze ... Na razie mam plany, związane z Batsonami RX8 (salmon&steelhead). Na sucho bardzo mi się podobają i ze dwa chyba będą musiały wzbogacić mój wędkozbiór Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Fatso,handlowcy z corona fishing w Warszawie mają St.Croix LEC96MHF2 9'6 (MH, Fast, cz. 2, 8 – 17lb, 3/8 – 1oz., 5.7 oz.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Kontakt nawiązany. Wygląda na to, że jednak zostanę przy Avidzie (tak, jak podejrzewałem)Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Na razie mam plany, związane z Batsonami RX8 (salmon&steelhead). To ciekawe, chetnie uslusze cos wiecej, RX8 nie mialem przyjemnosci. RX7HS owszem i jestem nadal pod wielkim wrazeniem, to mój ulubiony kij szczupakowy a i suma dzwignal niemalego. Batson tu i ówdzie jest opluwany za chinskosc, ale raczej nieslusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Coś więcej o moich planach, czy coś więcej o blankach z tej serii? Jeżeli to drugie, to jeszcze nie mam i nie wiem, ale podobają mi się.Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Posiadam RX 8 do 3/4oz (9`6 przyciete do 9`3). Fajny, lekki i ciepły uniwersał. Nieźle zapodaje 3cm Sieczka i gumę na 20gr główce. Niezła alternatywa dla Avida do 3/4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Witam.Chciałbym prosić kolegów o pomoc w wyborze przelotek.Czytałem kilkakrotnie na tym forum że lekkie blanki(np.5S66LF2)warto uzbroić w tytany,to tak jakby rozumiem.Chciałbym zapytać czy Elitke 66MLF2 oraz 66MF2 warto uzbroić w tytany.Będę zbroił te dwa patyki i nie wiem czy są jakieś racjonalne przesłanki do tego aby pakować taką kasę czy dać sobie siana i zdecydować się na alconity.Czy tytany zrobią rzeczywiście wyczuwalną różnice w wadze i wpłyną na szybkość kija?Mam nadzieję że koledzy z jakimś doświadczeniem w budowie pomogą laikowi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Pewnikiem warto bo zdecydowanie poprawią dynamikę kija.Może zrób mikst np. zwykłe s-6 na szczyt tytany S-6.Przelicz sobie ile wyjdzie, tu masz linkhttp://www.fishingart.pl/komponenty/przelotki-s6-tytanowe/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Tytany zdecydowanie wpłyną na dynamikę i różnica w wadze w stosunku do innych będzie spora procentowo. Natomiast czy koniecznie ,,najlżejsze wg wielu alco, poczytaj przyklejony wątek o wadze przelotek z kalkulatorem w ręce. Tylko jak tu hardloy LV do SCV zapakować? Wstyd przecie.@Jozi zdążył dopisać, parokrotnie uzywałem S6 tyle że nie miałem np po 5 szt rozmiaru aby je zważyc. Warte są uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Dlatego polecam mu S-6 .Hardloy do scV jak kwiatek do kożucha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 A piasłem co nie uchodzi ale jak poważysz. Może ten , no kożuch barwiony pod kolor hardloya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi