piotrrd Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Ogólnie to jest śmieszna sytuacja, miłośnicy elitek dzielą się na dwie grupy: jedna miota 30gr+4"druga 25gr+3" Ja należę zdecydowania do tej drugiej grupy. Dopiero mocniejszy brat do 25 gr miotał u mnie 30gr + 4" aaa i tak bym go nie nazwał mega mocnym badylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 ...jeżeli mowa o SC V to służę radą... Dzieki Patu, odezwe sie na priv wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 A lowiles Mateusz moze 12lb 8'6? Chodzi mi po glowie wlasnie taki patyk Nie widziałem w realu niestety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 A więc chłopaki przy Rybce 1.5kg ta niby (pałka)skórka nie wygnie się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Jak już przy tych elitkach i ich mocach jesteśmy, to może mógłby ktoś odnieść 9ft 10lb do 12lb. Czy tej 10 bliżej do takich batsonowych RX7 czy też to typowy niedoszacowany StC?To chyba jedyna elika S&S prawidłowo opisana.Na rzece może robic za lekko/półśredni uniwersal kleniowo/okoniowo/boleniowy na lekko..Np. ukleja Jaza 12-13g to maks komfortu dynamicznego podania przynęty.Gumy smukłe 3i 4"na 10-14g to też maks. Z dołu ładnie podaje 3g Boniciaki, Widły 4cm. W wiślanych kłatkach okonie dłubałem najlżej 5g+5cm.Tak przynajmniej ja łowiłem. Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 za 2tyg moze sie doczekac zamowionego kija w kwietniu:O:O:O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 za 2tyg moze sie doczekac zamowionego kija w kwietniu:O:O:OU Żbika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 art rod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 w tamtym tyg dostalem kijek i jestem zadowolony pieknie wyglada i sie zachowuje nad woda...naprawde polecam kij na tym blanku:-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 w tamtym tyg dostalem kijek i jestem zadowolony pieknie wyglada i sie zachowuje nad woda...naprawde polecam kij na tym blanku:-):-):-) Pochwal sie jakimis fotami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 w weekend cos dodam:-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 FotkiNie wlazły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Foto:-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Kij ma być do łowienia sandaczy w rzekach przynetami (gumami 4 od 20do 30gr)...Taiahy nie znam, ale znam Elitkę bo mam taką i jest to moim zdaniem wymarzone narzędzie do połowu sandacza rzecznego przynętami właśnie w takim zakresie. Używam już parę sezonów zarówno 17 lb jak i 25 lb 8'6"Ft .Kije odpowiedzialne za sporą ilość złowionych ryb i niczego innego nie szukam a szukałem ładnych parę sezonów ....no chyba żeby Phenix zrobił kij 8'6 Ft i ze 20 lb i tylko z materiału K2 to wtedy rozważę sprawę ale Elitek na pewno nie sprzedam 17 lb startuje od 10 g główka i 3" guma kończy na 28 -30 g główka i 4 " guma ,oczywiście pełen komfort przy podbijaniu25 lb startuje od 14 g główka i 3 " guma a kończy hmmm ...próbowałem maksymalnie 35 g główka oraz 7 " guma w pełnym komforcie Elitki robiłem w systemie KR i zalecam lekkie zbrojenie , u mnie sprawdziły się KR od 25 H do tunelu na 4kach w obu kijach Edytowane 1 Lipca 2015 przez mrWhite7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 fakrycznie kij na tym blanku jest rewelacja...mialem na haku sumy ..jednego trzymalem pół godz ale nie dałem rady...zachowanie kija było piękne przy holu jak i pukaniu przynęta o dno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 fakrycznie kij na tym blanku jest rewelacja...mialem na haku sumy ..jednego trzymalem pół godz ale nie dałem rady...zachowanie kija było piękne przy holu jak i pukaniu przynęta o dno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi