flajsik Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 gratki BIGOS ale może tak jakaś dłuższa relacja z wyprawy, z ciekawością by się poczytało zanim wiosna przyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Złowiłem podobną na Florydzie, ale to na sprzęt morski.Na muchę sobie nie wyobrażam !!!Gratulacje !!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Zauwazylem prawidlowosc i bez znaczenia czy dotyczy pstrazka 50 cm czy takiego bydlaka z kopia na nosie- ryba na zestawie muchowym zachowuje sie zdecydowanie spokojniej niz na kazdym innym. Wiec jak ktos jest opanowany w tym co robi i cierpliwy, to na muche latwiej wyjac kazda rybe. Na spiningach etc. jest wiesza szasa cos spartaczyc- no chyba ze sie ryba zatnie na 2 kotwice jakiegos woblera i tak, ze pozniej wyjac sie tego nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) Dokladnie to mowil mi za pierwszym razem moj gaid od tarponow, ze na sprzecie muchowym ryba jest spokojniejsza niz na spinie. Pojedynczy hak tez jest pewniejszy niz kotwica w przypadku szalejacej ryby. Nie pozostaje mi nic innego jak sie w koncu o tym przekonac. Edytowane 18 Marca 2015 przez Darecki72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Panstwowe Technikum Rybackie. 5 lat zycia...ech życie Bigos. To se ne wrati jak mawial Pan Havranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 a wiesz ze czasem tobym wolal zeby nie wracalo ) tylu egzotycznych ludzi w jednym miejscu nigdy pozniej nie spotkalem. nie ma sie wiec co dziwic ze mam pomysly na lowienie jakis zaglic na muche )) srodowisko w jakim czlowiek dorasta ma wplyw na psyche ))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Eee... nie gadaj, w Kortowie też ciekawie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 malo pamietam bo wiekszosc czasu na studiach przesiedzialem nad pasleka )) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Cudowny połów! Szczere gratulacje, kolega ma powodu do ogromnej radości. Pozdrawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Lowilem w tym samym miejscu i nawet z tej samej lodzi ze zdjecia. Tarpony lowi sie tam na zywca-wylacznie. A skoro rybe zamordowali, to pewnie ktos podszedl do tematu ,, na sportowo'', ze sprzetem na szczupaki. Tarpon jest na tyle glupia ryba, ze potrafi sie sam zameczyc na smierc, jesli hol trwa za dlugo. Trup takiej ryby to nie jest trofeum w kazdym razie i lepiej temat przemilczec. Mogla miec kilkadziesiat lat- jak stary czlowiek. W dodatku samica. Marcin, z tej łodzi nie łowiłeś, wtedy jeszcze nie była wyprodukowana. Rybę zamordowali, bo była potrzebna do zdjęcia. W rozmowie z właścicielem bazy powiedziałem, że nie powinno się zabijać ryby bez powodu. On stwierdził, że jemu potrzebne są zdjęcia na nową stronę i taki argument ja uznaję za racjonalny. Ile lat miała z ciekawości zobaczę, ale muszę zmoczyć łuskę, bo na sucho jest nieczytelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ok moze nie ta sama. Pomaranczowy daszek taki sam, ale to bez znaczenia dla sprawy. Richard zabil tarpona dla zdjecia? Koniec swiata idzie... Chyba ze ze na Akundzie byliscie...Napisz mi prosze prywatnie co Ci wyszlo z tej luski, bo ciekaw jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Richard, a skąd tam Richard? To co on oferuje, bez problemu można zrobić samemu. Tam jest cztery bazy o różnym standardzie. Richard nie jest właścicielem żadnej, on tylko wynajmuje tam miejsce na turnusy. Wynajmuje tam gdzie dają mu lepsze warunki, a wtedy w e-mailach do swoich byłych kontrahentów dyskredytuje pozostałe obiekty, czasami śmiesznymi argumentami.Właścicielem bazy, na której byliśmy jest Eric, skądinąd bardzo sympatyczny facet.Z łuski wyszło mi małe naście lat, ale wygląda to dziwnie, bo zarówno centrum, jak i krawędź są bardzo niejednoznaczne. Obejrzałem dwie łuski, na obu bardzo podobnie. Może jeszcze poproszę, żeby ktoś mądrzejszy niż ja w tym zakresie je obejrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Ryba piękna totalna egzotyka,podoba mi sie tez kolor wody piekny niebieski.... ,prawie jak na kamionce w Opolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Bigos, kamerka nastepnym razem please!!! Kolwrotek chyba wyl niemilosiernie tak jak na tym filmiku (skrocony, i ryba mniejsza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 jest troche ponagrywane. moment brania chyba najlepszy- schiza total na pokladzie:)))) ta ryba ma fazy kiedy zachowuje sie spokojnie i odpoczywa, po czym sie budzi ni z gruchy ni z pietruchy i skacze, ucieka etc. to nie jest tak ze non stop akcja z filmu katastroficznego tego by czlowiek nie wyrzymal. holowalem kiedys tarpona 1,5 godziny na raczej mocnym spiningu, ale sie chyba tak nie umeczylem wtedy jak z tym delfinem z cyrku ))) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi