rataj81 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 witam chociaz sezon juz prawie za pasem chciałbym wyskoczyc jeszczena duzego szczupaczka zna moze kto jakis gleboki odcinek Wartykolo Ponania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Chyba nie za pasem ale ma sie ku zakonczeniu...niewazne, poszukaj glebokich jezior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 koło Poznania nie znam,znam koło siebie ale na Warcie z dużym szczupakiem jest jak z dużym sumem ,lepiej jedż nad jezioro jak Ci kolega radzi.A jak już tylko Warta to szukaj miejscówek gdzie ryby zimują w zeszłym roku byłem świadkiem jak z takiego miejsca wyciągnieto 92 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnum666 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 A propos łowisk w pobliżu Poznania.Szukam łowiska typowo sandaczowego, najlepiej z możliwością wypożyczenia łódki.Bytyń już zwiedziłem, niestety w tym roku jakby za karę łódki z tego jeziora zniknęły przed sezonem sandaczowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 A na Bytyń można przyjechać ze swoją łódką? Czy to ciekawa woda pod względem drapieżnika? Już w tym roku planowałem je odwiedzić, ale jakoś nie znalazłem nikogo kto by mnie zachęcił . O duże szczupaki niestety coraz trudniej...Ja wędkuje gdzieś między Poznaniem a Gnieznem ale nie słyszłem by ktoś z moich znajomych w tym roku złapał szczupaka większego niż 80cm... No ale każdy ma innych znajomych wiec może kto inny wie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnum666 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Jak najbardziej można przyjechać z własną łodzią, niemniej jednak zezwolenia na wędkowanie z łodzi sprzedawane były (w tym roku) do końca września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Szczerze mówiąc nigdy w bytyn nie wierzyłem. Mam swoje zdanie co do wód PGR udostępnionych dla wędkarzy , myślę że są to wody w których niewiele już zostało dla nas wędkarzy. Owszem pierwsze sezony bywają dobre bo przecież jakoś trzeba klienta przyciągnac i przyzwyczaić. Co do sandaczy w okolicy poznania już dawno nie słyszałem. Za to w okolicy leszna jest jeszcze kilka jezior gdzie nie są przypadkiem min woniesc i klika kilka okolicznych. Co do szczupaka to też nie jest najlepiej choć coś ruszylo się na warcie. W tym roku zaliczylem co najmniej ok 50 sztuk po ok 50cm. Kilka pod 60cm jeden 67cm jeden 72cm no i jeden 86cm. Najważniejsze to uszanowac te pistolety i Będzie dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnum666 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Wracając do wątku sandaczy: dzisiaj w TV widziałem jak straż rybacka ściągała sieci kłusoli z jeziora Łódzko-Dymaczewskiego w których było mnóstwo pięknych sandaczy, w jakim stanie możecie sobie wyobrazić . Wniosek: ryby są, ale WYĆ się chce oglądając takie obrazki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Jeśli chodzi o sandacze to jest jeden taki 200ha zalew jakieś 20km od Poznania. Niestety nie można wędkować tam z łódki, bo pewnie PGRy wiedzą że jest dużo sandacza - albo było... Co tu dużo mówić kończy się dzierżawa rybakowi i ten czesze wodę równo . A jeszcze pare lat temu było to świetne łowisko... Podobno za rok ma się to zmienić, ale jest to tylko informacja zasłyszana, więc nie bierzcie sobie jej do serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam:)Jak w temacie chodzi może ktoś z kolegów w tych rejonach ze spinningiem? Dzisiaj byłem od 3:30 łowiąc na małe wobki (pod klenia) i złowiłem kilkanaście okonków w tym jeden miarowy....Są momenty ,że bolenie biją jak by wojna była i ktoś granatmi rzucałJak wam tam idzie z jaziem i kleniem?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Byłem tam parę razy, jednak bez rewelacji Głównie starałem się oszukać bolenia, co mi się tam jeszcze nie udało. Dla mnie łowisko monotonne, przez ten beton.Pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 WitamCzęsto łowię na Warcie, ale unikam betonu ponieważ na tym odcinku ciężko o konkretną rybę (króluje okoń i to mały). Generalnie na Warcie w Poznaniu trudno złapać coś porządnego, ale niespodzianki się zdarzają. Po powodzi pojawiło się sporo ładnego okonia takiego do 30 cm, ale trzeba dobrze szukać. Jeśli chodzi o bolenie to te z miejskiego odcinka są wyjątkowo wybredne i trudno je namówić do brania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 A co z kleniem i jaziem na betonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Z Wartą w Poznaniu nie jest źle. Ja nie łowię w zasadzie na betonach, wolę inne odcinki. Jednak na bolenie nie narzekam, zeszłe dwa lata rzadko wracałem bez ryby (znaczy metaforycznie bo ryba wracała do wody). Sum też się zdarza. Z sandaczem gorzej, ale ma jeszcze sens za nim pochodzić. Szczupak to już dłubanina choć jak ktoś zdesperowany to można spróbować, bywają niespodzianki. Ja tu w zasadzie jestem z importu, choć już kilka lat i nie mogę się nadziwić skąd tej ryby tyle w tej rzece w sytuacji, gdy co drugi skur..... ma 3-4 wędkizarzucone, w łeb dostaje wszystko co się rusza, gdy popada to nurtem płynie papier toaletowy, prezerwatywy i co tam tylko człowiek wymyślił. A rzeka jeszcze się jakoś broni, przynajmniej póki co.....A odnośnie betonów to naprawdę w Poznaniu są lepsze i o wiele przyjemniejsze miejscówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Nie łowiłem od 2lat na betonach, ale dla mnie to było pierwsze łowisko jaziowo-kleniowe (prawy brzeg do mostu kolejowego za którym beton się kończył). Polecam małe wobki smużące po powierzchni. Wtedy nie ma problemu z czepiącymi się małymi okoniami a kleniki i jazie atakuja aż milo (choc oczywiście nie są to olbrzymy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Prawy to jest ten od strony katedry czy od strony miasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Witam a może ktoś chodzi za Sandaczem na betonce??Jeżeli tak to proszę o jakies informacje:)p.s nie wierzę ,że koledzy z WLkp nigdy tam nie łapiecie,łapaliście Podzielcie się info heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemko Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Bobesku sprawdź pm.pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 ok dzięki każde info cenne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Panowie idzie gdzieś porzucać na Warcie w Poznaniu lub bliskich okolicach? Próbuje ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Jak jesteś akrobatą co na stoku wału stoi to pewnie idzie Woda wysoka ale powolutku powolutku opada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 A zejść z wału na rozlewiska??p.s woda rośnie kolego (info z pogodynki) na stan dzisiejszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Nie wiem, czy zakaz wchodzenia na wały nie obowiązuje... Ja na razie odpuszczam, bo i z czasem krucho, więc mniej żal, że nie da się połowić na rzece. Woda nie chce opadać i już długo utrzymuje się pow. alarmowego... Jakby co to połamania życzę i daj znać jak poszło, ale raczej radzę poszukać nieoblodzonej wody stojącej. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Ja mam właśnie ptk,sob,ndz czas a nie mam pojęcia gdzie popróbować;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 A p.s woda rośnie kolego (info z pogodynki) na stan dzisiejszy:)Pogodynki dawno nie sprawdzałem, pomiary robiłem na oko, jak widać do d... Może na kanałku Mosińskim wart oby było spróbować, choć nie wiem jak tam z możliwością łowienia.Pozdrawiam i daj znać jak będą jakieś efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi