Skocz do zawartości

Warta, Poznań i okolice

rataj81

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Może ktoś mi podpowie.

Chciałbym się przejsc polowic ryby ma samice steszewska.

Nie widzę jej w wykazie wód pzw, prywatna tez napewno nie jest, czy to oznacza ze wystarcza karta wędkarska?

Szukam szukam i nigdzie nie widzę miejsca w którym mógłbym wykupić pozwolenie

daj sobie spokój,  mało wody , pełno zielska , na wiosnę można za białorybem wyskoczyć , ujście Samicy do Warty to tzw Kanał Mosiński

który po tym jak dopadli go melioranci , można sobie również odpuścić , jedynie wpływy i wypływy  do jezior Witobel i Łódzko-Dymaczewskie coś by jeszcze wróżyły ,ale to już są  w granicach WPN

• 2 miesiące temu...

Cześć, ponieważ z początkiem sierpnia będę stacjonował w Sierakowie z rodziną, chciałem uzyskać kilka informacja dot. tamtejszej Warty.

Będę łowił w Sierakowie i okolicach ale nie strasznie mi zapuszczenie się kilkadziesiąt km wyżej i niżej. Jaki to właściwie jest okręg wędkarski? Czy być może akurat są tam dwa - jakaś granica(?). Chciałbym w nocy spływać belly za sumkiem i czy tam w ogóle można pływać i łowić nocą? Mapa pokazuje rezerwat - czy nie jest to miejsce wyłączone z wędkowania? Będę wdzięczny jeśli ktoś mieszkający tam przybliży mi ten temat ;) 
Pozdrawiam

do granic wielkopolski możesz łowić opłacając pzw Poznań , powyżej to pzw Gorzów , Mierzyn - Zamyślin  to granica Wielkopolski  na temat rezerwatu - myślisz o Sierakowskim  Parku Krajobrazowym  bo jeśli tak to nic nie wiem o ograniczeniach   - możesz spokojnie łowić

zobacz na Pzw Poznań  masz tam szczegółowo opisanie wody i nowe porozumienia 

z jakiego jesteś okręgu ?

Poniżej to PZW Gorzów, a powyżej Sierakowa to Okręg Nadnotecki (Piła). 

Artur mylisz się ;)  z reszta ja tez sie pomyliłem, teraz sprawdziłem jeszcze raz

od ujścia Wełny  aż do m. Stary Kraków  - pzw poznań , później od Chojno -Młyn do Zatom Stary -pzw poznań , dalej do granic wielkopolski jak się jest w okręgu Poznań - porozumienie z pzw Gorzów

• 2 miesiące temu...

Coś się działo w sobotę, ale tak ...przy doplywach, widziałem nawet oznaki żerowania przy powierzchni (W warcie), jeden jazik wyjechał taki 38-39 cm z "warcianki" wczesniej tez sie sztuka poajwila ale mniejszy byl, podobnie jak klonek, powoli sie rozkreca,chcoc pewnie ochlodzenie przystopuje i jezeli sie ociepli pod koniec tygodnia to trzeba ruszać nad wode????

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Panowie , z racji ze wykupiłem PZW pierwszy raz i zastanawiam się gdzie wyskoczyć :) polecicie jakieś jeziorko w którym uda mi się coś wydłubać? Mam tu na myśli okoni i szczupaka :) o miejscówki nie proszę :)

Na pzw jeszcze nigdy nie łowiłem :(

Ps oczywiscie jak już sytuacja się uspokoi

Edytowane przez Mateo90

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...