Mateo90 Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Jak tam dzisiaj po zmianie pogody?Wydaje mi się,że chyba trzeba jeszcze trochę poczekać aż temperatury sie ustabilizują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brek69 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Ja tam na warte w tym roku nie narzekam, szczupak, okoń, sum ,brzana, sandacz, coś z tej wody zawsze się wyciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mordeo Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Ja tam na warte w tym roku nie narzekam, szczupak, okoń, sum ,brzana, sandacz, coś z tej wody zawsze się wyciągnie. Wszystkiego po jednym w sezonie , czy regularnie je łowisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brek69 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 regularne połowy,najczęściej okoń,szczupak i sandacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 W Poznaniu lowisz czy po za ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 A jak u was z wymiarem? U mnie ilość jest, ale jakościowo bardzo słabo. Szczupak i sandacz do 50 cm, okoń do 20-25 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brek69 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Ja mam to samo z wymiarem, miałem jednego szczupaka wymiarowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Może ktoś mi podpowie.Chciałbym się przejsc polowic ryby ma samice steszewska.Nie widzę jej w wykazie wód pzw, prywatna tez napewno nie jest, czy to oznacza ze wystarcza karta wędkarska?Szukam szukam i nigdzie nie widzę miejsca w którym mógłbym wykupić pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 daj sobie spokój, mało wody , pełno zielska , na wiosnę można za białorybem wyskoczyć , ujście Samicy do Warty to tzw Kanał Mosińskiktóry po tym jak dopadli go melioranci , można sobie również odpuścić , jedynie wpływy i wypływy do jezior Witobel i Łódzko-Dymaczewskie coś by jeszcze wróżyły ,ale to już są w granicach WPN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Jak grudzień i sandacze w okolicach Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Cześć, ponieważ z początkiem sierpnia będę stacjonował w Sierakowie z rodziną, chciałem uzyskać kilka informacja dot. tamtejszej Warty.Będę łowił w Sierakowie i okolicach ale nie strasznie mi zapuszczenie się kilkadziesiąt km wyżej i niżej. Jaki to właściwie jest okręg wędkarski? Czy być może akurat są tam dwa - jakaś granica(?). Chciałbym w nocy spływać belly za sumkiem i czy tam w ogóle można pływać i łowić nocą? Mapa pokazuje rezerwat - czy nie jest to miejsce wyłączone z wędkowania? Będę wdzięczny jeśli ktoś mieszkający tam przybliży mi ten temat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 do granic wielkopolski możesz łowić opłacając pzw Poznań , powyżej to pzw Gorzów , Mierzyn - Zamyślin to granica Wielkopolski na temat rezerwatu - myślisz o Sierakowskim Parku Krajobrazowym bo jeśli tak to nic nie wiem o ograniczeniach - możesz spokojnie łowićzobacz na Pzw Poznań masz tam szczegółowo opisanie wody i nowe porozumienia z jakiego jesteś okręgu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Poniżej to PZW Gorzów, a powyżej Sierakowa to Okręg Nadnotecki (Piła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Poniżej to PZW Gorzów, a powyżej Sierakowa to Okręg Nadnotecki (Piła). Artur mylisz się z reszta ja tez sie pomyliłem, teraz sprawdziłem jeszcze razod ujścia Wełny aż do m. Stary Kraków - pzw poznań , później od Chojno -Młyn do Zatom Stary -pzw poznań , dalej do granic wielkopolski jak się jest w okręgu Poznań - porozumienie z pzw Gorzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Od Smolnicy przed Wronkami, aż do jezior Chojeńskich, to jest O. Nadnotecki, powyżej i poniżej Poznań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 tak zgadza się , tylko że pisałeś że powyżej Sierakowa to pzw Piła , i poniżej Gorzów , a to jednak Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 tak zgadza się , tylko że pisałeś że powyżej Sierakowa to pzw Piła , i poniżej Gorzów , a to jednak PoznańTo zależy od jakiej miejscowości zaczniesz łowić. Ogólnie jak kolega będzie się kręcił wokół Sierakowa to na pewno PZW Poznań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Cześć Łowcy,Jak u Was na Warcie w tym roku? U mnie tylko na dopływach trafiały się okonki. Jazi i kleni jeszcze nie uświadczyłem. Sama Warta na zero. Miał ktoś kontakt z kleniami, jaziami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Coś się działo w sobotę, ale tak ...przy doplywach, widziałem nawet oznaki żerowania przy powierzchni (W warcie), jeden jazik wyjechał taki 38-39 cm z "warcianki" wczesniej tez sie sztuka poajwila ale mniejszy byl, podobnie jak klonek, powoli sie rozkreca,chcoc pewnie ochlodzenie przystopuje i jezeli sie ociepli pod koniec tygodnia to trzeba ruszać nad wode???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Panowie , z racji ze wykupiłem PZW pierwszy raz i zastanawiam się gdzie wyskoczyć polecicie jakieś jeziorko w którym uda mi się coś wydłubać? Mam tu na myśli okoni i szczupaka o miejscówki nie proszę Na pzw jeszcze nigdy nie łowiłem Ps oczywiscie jak już sytuacja się uspokoi Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Mateo90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artek.76 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam, chciałem powiadomić że drugi tydzień spotykam się z kleniami nad Wartą. Większość złowionych kleni nie miała 40 cm. Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez Sasquatch WLKP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmgg Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Lowisz na woblery, czy obrotówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenitch Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Witam. Obecnie pracuje w delegacji we Wrześni. Interesują mnie moje ulubione kropki ... ale może być ciężko. Jaz kleń ? Gdzie można próbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brek69 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Witamjak tam wasze połowy na warcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Klenie, klenie, klenie... Jeden szczupak. Bolenia brak. Rybki trzeba wychodzić obserwując uważnie wodę. Są odcinki jałowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi