Mateo90 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Jak majówka w Poznaniu i okolicach ? Ja wczoraj byłem nad Rusałka, w sumie pierwszy raz i na zero, ale do wakacji jeszcze wpadnę parę razy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 W piątek byłem na małym jeziorku na okoniach, trafiły się dwa krótkie pistolety jako przyłów.Wczoraj Warta - nic, zero, pustka. Woda praktycznie martwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 W piątek byłem na małym jeziorku na okoniach, trafiły się dwa krótkie pistolety jako przyłów.Wczoraj Warta - nic, zero, pustka. Woda praktycznie martwa Ja w tygodniu chce sie przejść za bolkiem na betonach A jak sie nie uda to gdzieś za Rogalinek nad Warte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Wczoraj 4h, Warta powyzej Poznania, krotki szczupaczek, 2 zaobserwowane wyjscia malych bolkow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Byłem wczoraj i ja. Rano w Gołaszynie jeden kaczor 60+ , wieczorem Warta ...totalna cisza,nawet drobnica nie oczkowała. A dziś jest jak jest więc...???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Ja ostatnio też zrobiłem 2 wypady nad Wartę i też na 0. Rzeka jeszcze się nie obudziła, zero ruchu na wodzie . Dziś miałem wyskoczyć na szczupłe z pontonem ale ...pogoda jest zbyt śliczna . Może jutro... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 (edytowane) Byłem wczoraj nad Wartą... Urokliwość zakłócił ruch zmotoryzowanych pontoniarzy. To i brak jakiejkolwiek aktywności drapieżników zachęciło mnie, aby pojechać na pobliskie jezioro. Tam złowiłem dwa szupalki i z jednym przegrałem... Edytowane 2 Maja 2021 przez Dokuś 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Człowiek odlicza dni z kalendarza i czeka na ten dzień..wieczorem pakuję ponton do auta sprawdzam aku.do silnika i echa. pakuje w torbę pudla z przynętami...I kątem oka widzę pogodę w TV.a w duchu słyszy cichy głos może te baranie flaki znów się pomyliły już nie raz tak było. Pobódka o 4 hm ..nie pada jest nadzieja no to 1,2,3 z psem torba na ramię i jazda 5 rano uderzenie o ziemię gnoi leje. I dupa blada ..a jutro to samo TRAGEDIA piąteczka dla tych którzy tak jak ja dostali pstryka w nos od pogody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Człowiek odlicza dni z kalendarza i czeka na ten dzień..wieczorem pakuję ponton do auta sprawdzam aku.do silnika i echa. pakuje w torbę pudla z przynętami...I kątem oka widzę pogodę w TV.a w duchu słyszy cichy głos może te baranie flaki znów się pomyliły już nie raz tak było. Pobódka o 4 hm ..nie pada jest nadzieja no to 1,2,3 z psem torba na ramię i jazda 5 rano uderzenie o ziemię gnoi leje. I dupa blada ..a jutro to samo TRAGEDIA piąteczka dla tych którzy tak jak ja dostali pstryka w nos od pogody Jutro ma byc juz lepiej Ja planuje podjecha do Wiórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 (edytowane) Byłem wczoraj nad Wartą... Urokliwość zakłócił ruch zmotoryzowanych pontoniarzy. To i brak jakiejkolwiek aktywności drapieżników zachęciło mnie, aby pojechać na pobliskie jezioro. Tam złowiłem dwa szupalki i z jednym przegrałem... 6D823F83-8169-4869-9581-8DEA1FE5B7CF.jpeg 35C10B80-C93F-41DB-B6A8-B47D00C1135C.jpeg 075C90F1-C111-49EE-83DC-97EF14E31D73.jpeg No ładnie. Pan tu sobie łowisz Panie Dokusiu, a ja dziergam jakieś lipowe wynalazki. Czyżbyś Wiesiu wykupił zezwolenie na Wartę nr 8 okręgu poznańskiego, czyli od ujścia Wełny do Starego Krakowa? Mateo90 - jutro będzie lepiej. W Wiórku ma przestać padać po osiemnastej. Edytowane 2 Maja 2021 przez jachu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 No ładnie. Pan tu sobie łowisz Panie Dokusiu, a ja dziergam jakieś lipowe wynalazki. Czyżbyś Wiesiu wykupił zezwolenie na Wartę nr 8 okręgu poznańskiego, czyli od ujścia Wełny do Starego Krakowa? Jasiu, nic się przed Tobą nie ukryje!.... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Próbuj z plaży Bielnik (maps google) od strony Lubochni Dzięki właśnie tam zwodowałem???? Od 6.00 do 12.00 jeden 60tak. Pogoda nas dosłownie zniszczyła. Stare konie nie uwierzyły w prognozę pogody i w ten sposób dwóch wariatów pływało samych na 175ha jeziorze???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GalaktycznyWojownik Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Dzięki właśnie tam zwodowałem Od 6.00 do 12.00 jeden 60tak. Pogoda nas dosłownie zniszczyła. Stare konie nie uwierzyły w prognozę pogody i w ten sposób dwóch wariatów pływało samych na 175ha jeziorze 60-tak z łąki? Głeboko ryby stały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Ryba stała pod głęboką trzciną, zdjęta z czterech metrów, chuda, jeśli samica to pusta, może samczyk, ale nie łał mleczem. Za to wypróżnił się przy odhaczaniu, więc coś tam żerował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Coś mocno ucichło na warcie? Czyżby szczupłe zupełnie nie gryzły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Zupełnie nic nie gryzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 (edytowane) A już myślałem, że tylko ja się mijam z rybami na stanowiskach..????, raz miałem jedno branie lokomotywy na małego wobka, jedno z tych nie do zatrzymania w początkowej fazie holu, jak próbowałem zatrzymać odjazd-wyskoczył wobek... I to raczej nie był sum, a kontakt był w zeszły piątek,musi się cieplej zrobić wtedy pewnie odpalą???? Edytowane 29 Maja 2021 przez Gary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Pewnie brzana . Ja dziś jednego małego bolka skusiłem i okonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlekD Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Woda jak na tą porę roku jeszcze zimna, aktywność powierzchniowa ryb praktycznie zerowa. Mi się przytrafił sumek podczas boleniowych podchodów, nie mierzony, na oko 120-130 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 To bomba emocje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Byłem dziś... Woda zimna... Pojedyncze małe rybki zawijały... Zero aktywności drapieżników... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Ja byłem wczroaj na Strykowie , bialoryb już przy brzegu, ale drapieżnik nie żerował Dzisiaj chyba skocze na Cybinie / Warte za Bolkiem.Ostatnio miałem podobny wynik co kolega @esox81. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Dziś byłem na pewnym jeziorku w pobliżu Poznania wynik 12 szczupakow i 4 okonie . Największy 65 cm cała reszta 50 do 60 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Dziś byłem na pewnym jeziorku w pobliżu Poznania wynik 12 szczupakow i 4 okonie . Największy 65 cm cała reszta 50 do 60 cm .Na jakie przynety braly ?15+ czy do 15 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Małe przynęty. Jerki 5 cm ,mepps 4 black fury i na gumę okonia gunki . Głębokość całego jeziora 0.9m średnia 1.4m a najgłębsze miejsca 2.2 m. Jak kałuża ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi