magnum666 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Ja byłem wczroaj na Strykowie , bialoryb już przy brzegu, ale drapieżnik nie żerował Dzisiaj chyba skocze na Cybinie / Warte za Bolkiem.Ostatnio miałem podobny wynik co kolega @esox81.Masz jakieś informacje czy na Strykowie pozostało coś jeszcze z sandacza? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Podobno jest , ale ja nigdy nie złowiłem Chyba najlepiej samemu sprawdzić , bo może rybak swoje robi ale nie jest tak złe jak ludzie zazwyczaj gadają.Nie ma ryb a łódek i wędkarzy na pomostach pełno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Przypilnuje w tym roku strykowa zobaczymy co tam pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Ja na strykowo zawsze tylko na okonie jeździłem , ale szczupak napewno tez jest tez w tym roku chce więcej tam jeździć z racji ze mam teraz ponton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Strykowo to wielka wanna mało jest górek ale parę jest . Szczupaka nigdy nie złowiłem ale sandacze tak no i sumek jest ... sam widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Panowie jakby ktoś z Was złowił suma ok. 1,3-1,5 m z zielonym woblerem tapsa w pysku, w warciance to za znaleźne obiecuje co najmniej czteropak dobrego piwka....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Ha ha gdzie tobie porwał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 porwał, porwał ..ciągle jak o tym pomyślę to jakoś nieswojo mi się robi ... skubany, już się witałem z gąską , dałem mu się poszaleć, wyleżeć, poszaleć, pojeździć, w końcu zachęcony mocniejszym niż zazwyczaj kijem w dolniku i świeżo związanym zestawem zacząłem go podciągać do powierzchni (z palcem na szpuli...) no i okazało się że nie był jeszcze gotowy... plecionka 12 lb - pooszłłła , a ryba z kolczykiem w psyku odpłynęła nie pozwalając się sfotografować , dodam że tego dnia miąłem 2 wychodzone kontakty z bolkami (żadnego nie wyholowałem), i jeszcze na końcu to, z jednej strony dzień pełen wrażeń i śwwietnie z drugiej strony "ręka rybą nie śmierdziała" , smuteczek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Superowski dzień ...najważniejsze emocje ryb s koda ale cóż..Może wieczorkiem . Na którym odcinku łowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 okolice karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azterias Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Czy ktoś z premedytacją łowi sumy na spinning w Poznaniu lub okolicach? Można regularnie łowić większe osobniki na spinning? Co wam się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlekD Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Ja co roku próbuję. Efekty są ale na regularne łowienie bym się nie nastawiał, tym bardziej większych ryb. No chyba że namierzysz dobrą metę to można powiedzmy kilka ryb z jednego miejsca wydłubać w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 By w miarę regularnie łowic sumy to raczej troling po rynnach mam kolegę który w ten sposób łowi ładne ryby . Co do spiningu to trzeba spełnić parę warunków odnośnie sprzętu no i sporo szczęścia i na regularne efekty bym się nie nastawiał przy łowieniu z brzegu . Ale próbować zawsze warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Ja co roku próbuję. Efekty są ale na regularne łowienie bym się nie nastawiał, tym bardziej większych ryb. No chyba że namierzysz dobrą metę to można powiedzmy kilka ryb z jednego miejsca wydłubać w sezonie.Łowisz w dzień czy w nocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlekD Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Łowię przeważnie w dzień, najczęściej na granicy nocy i dnia. Nie dłużej niż do 9. Zdarzają mi się wieczorne wypady, efekty porównywalne jak za dnia. W ogóle mam wrażenie że w ciągu dnia suma łatwiej jest namierzyć, nie są wtedy takie mobilne jak w nocy kiedy mogą być dosłownie wszędzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azterias Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 By w miarę regularnie łowic sumy to raczej troling po rynnach mam kolegę który w ten sposób łowi ładne ryby . Co do spiningu to trzeba spełnić parę warunków odnośnie sprzętu no i sporo szczęścia i na regularne efekty bym się nie nastawiał przy łowieniu z brzegu . Ale próbować zawsze warto U mnie wchodzi w grę tylko łowienie z brzegu. Możesz napisać coś więcej o sprzęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Nie jestem specem w tym temacie . Łowię głównie bolenie i sandacze a sumki to raczej przyłów a na sandaczowym kiju też idzie powalczyć oczywiście jak nie weźmie jakiś mamut. Ja łowię cd blue rapid do 35 gr młynek spro red arc 10400 pletka 0,18 i ok. Ale co do sumów są tu fachowcy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Mój kolega w trolu łowi kijem do 150 gr 240 cm pletka 0.32 młynek penn 6000 przypony sam robi . Ale nie polecam takiego zestawu do spiningu po 5 godzinach mucenia wody ręka tobie odpadnie trzeba wybrać jakiś rozsądny kompromis ale jak mówiłem są tu koledzy którzy celowo łowią sumy i oni napewno Cię pokierują co gdzie czym i na co . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlekD Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Xzoga JaS90MH2, Daiwa BG3500, plecionka 0,32, przypon Dragon Big Game 60 cm do 30 kg. To jest chyba ten kompromis o którym kolega wcześniej pisał. Jeśli chce się łowić te ryby celowo a nie liczyć, że może się uda po dłuuugim holu. Jak zaczynałem to też się zastanawiałem czy mój zestaw nie jest przesadnie mocny. Pierwsza gruba ryba rozwiała moje wątpliwości. A i tak nie miałem 100% kontroli nad nią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Dziś zrobiłem 2 godzinny spacerek jeden bolek pi razy drzwi 60 cm ,jeden spinka czegoś na ołówek Janusza Widła sądzę że sandał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmgg Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 W mieście, czy poza miastem ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 W mieście między mostami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmgg Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Dzięki, może trzeba się przekonać do łowienia w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Jest to jakaś alternatywa na szybki 2 godzinny wyskok. Idzie naprawdę coś wytargać ale swoje trzeba wydeptać. Proponuję wieczorkiem koło mostu jak zapalą się latarnie. Wychodzą fajne rybki na kolację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Czasami mam lepsze wyniki w mieście ja poza. No i samemu troszkę bezpieczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi