mariusz199044 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Witam Rok temu zawiesiło mi się coś na kotwiczce, nie wiadomo co, i kilka osób które pytałem też nie wiedzą. Co to to to to ? Strzebla ? Edytowane 16 Marca 2015 przez mariusz199044 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Ya gdzie to to to cos złapałeś ? W PL ??? Jezioro czy rzeka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Strzebla przekopowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz199044 Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Rzeka, Dania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Strzebla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Strzebla, tylko nie jestem pewien która. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Po kolorze przekopowa, Ale Dania i rzeka tu mocno nie pasują. Jaka rzeka w sensie charakteru? Czy raczej bagienna albo płynąca wśród połączonych z nią starorzeczy czy dość szybka jak na Danię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Strzebla potokowa. Z pewnoscią złowina w okresie tarła tzn kwiecień-czerwiec. Na zdjeciu widać barwy, jakie przybiera w okresie tarła. Podczas tała rybka pokrywa się jaskrawowymi barwami, końcówki płetw robią się czerwone, podobnie usta czerwienieją. Wyglada egzotycznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinningista13 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Strzebla Potokowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwiersandacz1 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Rety, złota rybka!! I czego sobie zażyczyłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinningista13 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Rety, złota rybka!! I czego sobie zażyczyłeś?? czy ja wiem czy taka zlota??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz199044 Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Po kolorze przekopowa, Ale Dania i rzeka tu mocno nie pasują. Jaka rzeka w sensie charakteru? Czy raczej bagienna albo płynąca wśród połączonych z nią starorzeczy czy dość szybka jak na Danię? No właśnie ta rzeka ma bardzo duży uciąg i bardzo ciężko na niej łowić. Złowiłem tam tylko 2 kropki po 15cm, 2 szczupaki 40+ no i właśnie tę "strzeblę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Strzelba... Dubeltówka na 90% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 No i charakter wody wyklucza przekopową. W międzyczasie pooglądałem sobie zdjęcia potokowej w szacie godowej i faktycznie wszystko trafia na swoje miejsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Przekopowa na 99.9%http://nahak.pl/strzebla-przekopowa-phoxinus-percnurus/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Przekopowa zyje w malych bajorkach wodnych , na polnocy kraju jest zaledwie kilkanascie stanowisk . Ta rybka ze zdjecia to strzebla potokowa w szacie godowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Przekopowa zyje w malych bajorkach wodnych , na polnocy kraju jest zaledwie kilkanascie stanowisk . Ta rybka ze zdjecia to strzebla potokowa w szacie godowej gdzie można sprawdzić stanowiska tej rybki? U znajomej na Kaszubach jest małe bajorko, bagienne, i tam tej strzebli jest mnóstwo, może warto dopisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 przepiękna strzebla w szacie godowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi