Skocz do zawartości
  • 0

Kultura pracy silników 10-konnych (4-suw)

komanch

Pytanie

Panowie, wielka prośba o opinie i poradę odnośnie wyboru silnika 10KM. Do tej pory byłem nastawiony na model 9.9AS od Suzuki, niestety przed chwilą dowiedziałem się, że tego modelu nie będzie w 2015r. będzie zastąpiony droższym i cięższym modelem BS. Jako, że nie odpowiada mi zarówno cena jak i waga tego drugiego, teraz moim faworytem stał się Tohatsu 9.8. Oczywiście gdzieś tam po trochu myślałem o Hondzie i Yamaszce w tej mocy. Za Tohatsu przemawia do mnie waga. A jak wygląda kwestia jego kultury pracy? Czy wszystkie te silniczki "mruczą" podobnie? Czy może jednak w przypadku Toski wygląda to inaczej?

Bardzo prosze o jakieś porady bo już głupieję, co tu wybrać :unsure:

Edytowane przez komanch

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kolego mam Tohatsu 9,9 i jestem b. zadowolony , jest to wersja skandynawska na bloku 18 konnego , jedyna jego wada to ciężar 46kg , ale mam go zamontowanego na stałe także to mi nie przeszkadza.  Jeśli chodzi o kulturę pracy super równe obroty.Polecam

• Like 1

• 0

Ja też jestem ciekawy jak pracuje moja Honda 10km.Wisi na wózku w garażu i czeka na pierwsze uruchomienie.Ja także rozwarzałem zakup Tohatsu i Suzuki głównie ze względu na cenę,ale pod koniec stycznia była promocja na silniki Hondy.Można było kupić po 9199.

Kolega posiada taki silnik Tohatsu model z roku 2011i jest bardzo zadowolony.Pływałem nim osobiście.Silnik generuje lekkie wibracje na wolnych obrotach pozatym niema się czego czepić.Jak narazie bezproblemowe urzytkowanie przez trzy lata.