Skocz do zawartości

Pasy na kręgosłup.

ZedSet

Rekomendowane odpowiedzi

Od 2 lat używam NEOX pas ledzwiowo-krzyzowy.

Orteza tułowia(sznurowka ortopedyczna) model 09 rozmiar L.Mam 1 sz nieuzywana.

Odn diagnoz to lepiej iść do fachowca.

Rano 2min rozciaganie na łóżku+strecing.

A i spinningu też nie naduzywaj-niestety.

Rozciąganie po śnie...fachowcy?!

zwykle boli z zimna lub braku wody w nerkach-rozciąganie studzi i wysusza-jakby mało efektywne(z praktyki).

Edytowane przez klim

Proszę o trzymanie się tematu. Każdy kto ma choć trochę rozumu w głowie pójdzie do specjalisty w przypadku problemu z kręgosłupem a nie będzie zasięgał porad na forum wędkarskim.
TOMIS1975 NEOX wygląda ciekawie, jeśli patrzeć na ich stronę to mnie bardziej interesuje model P-03. W jakiej cenie go dostałeś?

• Like 1

http://allegro.pl/pas-antyprzeciazeniowy-ledzwiowy-przewiewny-fv-vat-i5110777254.html   :rockon:

na kilka godzin na rybach raz na jakiś czas starczy...

Do normalnej rehabilitacji trzeba jednak sie skontaktować z medykiem...

Edytowane przez venom_666

Pasy będą tylko lagodzily skutki czyli ból okolic kregoslupa lędźwiowego. Trzeba zdiagnozować przyczynę. A ta moze byc różna. ..przepuklina, dyskopatia , zmiany zwyrodnieniowe i masę innych. ..wiem coś o tym! ! Parę lat temu mialem robioną przeskorna nukleoplastyke właśnie ledzwi i od czasu do czasu sie odzywa.

Moj sposób to ćwiczenia wzmocnieniowe miesni kręgosłupa odpowiednie dzwiganie nawet najmniejszych ciężarów odpowiednie schylanie się itp... w skrajnych przypadkach jade do znajomego nastawiacza(też wedkarz) ktory zna się na robocie.... jak ktos z wawy to moge telefon podać. ...

Zdrowia!

• 8 lat później...

Panowie odkopie temat, polećcie proszę jakiś rozsądny pas lędźwiowy. Ogólnie nie mam problemów z bolem, ale chciałbym w zimniejsze dni lepiej osłonić nerki.

Rozmiar tylko sobie wyszukaj odpowiedni. Mam taki, używam od kilku lat i szczerze polecam

https://allegro.pl/oferta/welna-pas-wygrzewajacy-kregoslup-nerki-ocieplacz15-12854751244

• Like 1