pacek222 Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) Witam,mam problem z gołębiami,mieszkam w bloku na 10p i na balkonie mam sajgon za sprawą gołębi które upodobały sobie mój balkon i chcą zakładać gniazda na nim ,do odstraszania używałem porozwieszanych reklamówek jednorazowych,płyt cd,drukowałem szablony z drapieżnikami i nic nie pomaga może ktoś z kolegów ma jakiś sprawdzony sposób na pozbycie się ptaszków,albo wie gdzie kupić atrapę drapieżnego ptaka kupowałem atrapy kruka na allegro ale gołębie olewają je. Edytowane 19 Marca 2015 przez pacek222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Spróbuj może takiego (lub podobnego) preparatu.http://www.sklep.linarem.pl/p154,preparat-odstraszajacy-na-golebie-arox-granulat-spray.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Próbowałem czegoś podobnego tylko w aerozolu działało przez tydzień później olewały to a zapach też miało niezaciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Kup kota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Rozwieś siatkę na ptaki. Koszt na alledrogo około 30 zł. Wizualnie nie stracisz jakoś mega, a gołębie przestaną cie nękać. Ja tak miałem z jaskółkami. Pomogło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Też z siatką myślałem,i chyba trzeba będzie tak zrobić,Kot odpada wolę psy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Podobno bardzo skuteczne jest odtwarzanie odgłosów ptactwa drapieżnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Na krótko niestety. Później ptaki się uczą, że nic się nie dzieje i wracają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Siatka, te dziwne kolczaste konstrukcje na parapety + pozatykanie miejsc do zrobienia gniazda (choć to zależy jaki masz balkon i czy jest sens i możliwość instalacji tego), albo z grubej rury - http://rolmarket.pl/product-pol-5316-Profesjonalny-odstraszacz-ptakow-i-dzikow-armatka-hukowa-Guardian-2.html ale sąsiedzi nie będą zadowoleni i pewnie szyby trzeba bedzie często wstawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Podobno bardzo skuteczne jest odtwarzanie odgłosów ptactwa drapieżnego. Jak zaczynają się czereśnie to sąsiad włącza coś takiego. Szału idzie dostać. A szpaki z całej okolicy się zlatują - bo wiadomo już gdzie mają lecieć. Myślę, że na gołębie zadziała podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Czarne worki foliowe pocięte w długie paski. Przywiązane sznurkiem by luźno trzepotaly. Ja tak robiłem ale na dachu bloku i pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Worki już testowałem zdaje egzamin na kilka dni,kolczatki na parapetach mam i sprawdzają się ale na balkonie nie ma jak zamontować,siatkę muszę zamontować chyba to i komary załatwię jednym posunięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Worki już testowałem zdaje egzamin na kilka dni,kolczatki na parapetach mam i sprawdzają się ale na balkonie nie ma jak zamontować,siatkę muszę zamontować chyba to i komary załatwię jednym posunięciem.z takimi małymi oczkami to bym jednak nie montował. Zatrzymasz mocno przepływ powietrza.Weź taką specjalną do ptaków - są większe oczka. nigdy nie mieszkałem tak wysoko - tam jeszcze komary dolatują? Myślałem ,że to już strefa wolna od tych łobuzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 zdecydowanie siatka, mam podobnie u siebie na balkonie, od tego roku siatka założona. Gołąbki póki co przylatują i się dziwują ale na balkon juz sie nie dostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Kot odpada wolę psy :-) To dzwoń! chcesz numer ? 997 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Kolega mojego brata ma taki sposób: kupił sobie wiatrówkę i zdejmuje gołębie za jej pomocą. Niektórzy tak robią, to pozostawmy jako fakt bez wycieczek moralizatorskich, wszystko byłoby zgodnie z "zasadami sztuki" gdyby nie to, że gościu strzela do nich celując w dół kiedy chodzą sobie po chodniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Tak, a potem zastukają panowie z pod wspomnianego numeru. Bez moralizatorstwa i strony humanitarnej - to zwykła głupota, łamanie prawa, proszenie się o kłopoty i sranie w parafię tym, którzy po prostu chcą sobie postrzelać rekreacyjnie z wiatrówki bez odium balkonowego snajpera. Takich szkodników należy tępić "siłom i godnościom osobistom".Co do wstrzymywania przepływu powietrza, z tego co pamiętam to często na tych wysokościach ono nadmiernie przepływa, znaczy pi*dzi jak w kieleckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Ja mam siatkę ........ chyba rybacką kupioną na Allegro. Szer. oczka chyba ze 3 może 4 cm i żaden głąb się nie dostaje a tak gniazdowały co roku. Czasami trafiałem na jajka które były usuwane bo raz mi było szkoda o zasrały cały balkon. Siatkę w zasadzie kupiłem nie przeciwko gołebiom a po to żeby mi się Kocio nie rzucił z VII piętra ale na gołebie też działa. A przepływ powietrza jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Kolega ma i siatkę i kota. Ptaki na balkonie ma tylko te, które kot złapie przez siatkę i wciągnie je przez oczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Ja nie lubisz kotów, to może zainwestuj w łasicę - miłe i sprytne zwierzątko, przy okazji odstraszy koty jakby który zawędrował na 10 piętro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi