Jako początkujący motorowodniak biję się z myślą ponton czy łódka.
Jako poligon do łowienia mam Bug. I tu nasuwają się dwie opcje.
Łódka moim zdaniem bardziej stabilna (chyba że się mylę) wygodniejsza do wędkowania oraz ponton, cichszy w dopływaniu do łowiska- ryb, o mniejszym zanurzeniu. Obie jednostki chciałbym napędzać niewielkim silnikiem max 6 km. Długość łódki max 4 m więc ponton miałby podobne lub mniejsze wymiary.
To mój pierwszy nawodny środek transportu więc proszę o dyskusję wszystkich kolegów którzy mają setki km na wodzie i zęby na tym zjedli <_< samemu ciężko wybrać
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za okazaną pomoc!
Pytanie
Przemek
Witam.
Jako początkujący motorowodniak biję się z myślą ponton czy łódka.
Jako poligon do łowienia mam Bug. I tu nasuwają się dwie opcje.
Łódka moim zdaniem bardziej stabilna (chyba że się mylę) wygodniejsza do wędkowania oraz ponton, cichszy w dopływaniu do łowiska- ryb, o mniejszym zanurzeniu. Obie jednostki chciałbym napędzać niewielkim silnikiem max 6 km. Długość łódki max 4 m więc ponton miałby podobne lub mniejsze wymiary.
To mój pierwszy nawodny środek transportu więc proszę o dyskusję wszystkich kolegów którzy mają setki km na wodzie i zęby na tym zjedli <_< samemu ciężko wybrać
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za okazaną pomoc!
Top użytkownicy dla tego pytania
24
12
9
9
Popularne dni
17 Gru
21
16 Gru
18
19 Gru
13