Skocz do zawartości
  • 0

Wędkarskie przygody Oriona w UK - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Dla wszystkich tych, którzy przyszli do nas wieczorem (23:07) ... nowy artykuł Oriona Wędkarskie przygody Oriona w UK. Zapraszam jak zwykle do lektury tej fajnej opowieści o tym jak Wielka Brytania przywitała naszego kolegę. Zapraszam do dyskusji!

Orion, piękne dzięki - świetnie się tam bawisz!

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ciesze sie ze moge pierwszy skomentowac.

@Orion, przeczytałem z zapartym tchem. REWELACJA. Aż brak słów. Ryby po prostu piękne. Krępe rzeczne szczupale, wypasione klenie, a ten lorbas... wow !

:o :o :o

Oby tak dalej!

Pozdrawiam

ps. zapomnialem dodac - swietne, klimatyczne zdjecia

• 0

Fajnie napisane, super fotki. Dlaczego u nas nie może być tak jak jest wszędzie za granicą, dużo i duże ryby które łowi się nawet w centrum miasta, gdzie wędkarze wypuszczają to co złowią i jest to dla nich normalna sprawa. Dlaczego akurat my jesteśmy takim narodem że musimy wszystko niszczyć? U nas też kiedyś pewnie tak było że duże szczupaki pływały w takich rzeczkach. Widać jakie są możliwości tego gatunku, tylko trzeba mu pozwolić tam urosnąć.

• 0

Remek nie masz za grosz litości :D .

Nie mam ... będę Was nękał do bólu :D

Świetnie, że się podoba. Artykuł mnie osobiście też baaardzo przypadł do gustu. Jak ja bym tak chciał łowić na upatrzonego ... te brzany, szczupaki co rzut ... auuuu (czyt. wycie wilka).

Pozdrawiam

Remek

• 0

Orion i Remek - gratulacje za super artykuł.

Coś pięknego - klenie mnie powaliły na ziemię, a szczupaki rzut po rzucie dobiły :huh:... Może jakiś kleniowy zlocik ;) u Oriona - bilety lotnicze nie są wcale takie drogie, a i samochodem dojedziesz...

Jak sie jeszcze pomysli, ze sa tam (co prawda Szkocja, Walia) takie rzeki jak Shannon czy Wye wybrukowane kleniami i brzanami, to łezka się kręci w jednym miejscu, a żal ściska co innego :( :angry: .

• 0

Nie mamy szans na takie wody i takie ryby :( :( :( .........bo nie mamy brytyjskiej mentalności tylko naszą polską :unsure: ........a to jest podstawa wszelkich zachowań społecznych.

Mieszkałem w Londynie przez 12 lat i trochę się napatrzyłem jak się brytyjskie społeczeństwo zachowuje........tylko pozazdrościć !!!!

• 0

Bardzo ciekawa lektura a na dodatek rewelacyjne fotki...Obudziła się we mnie zazdrość (zdrowa zazdrość), a poziom mojej wędkarskiej gorączki osiągnął apogeum. Czytałem z zapartym tchem i proszę o następną porcję wędkarskich emocji w wolnej chwili.

Przy okazji pojawiła się refleksja i pytania na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi...Dlaczego w kraju gęściej zaludnionym, bardziej uprzemysłowionym można łowić piękne ryby praktycznie wszędzie, osiągając wyniki lepsze niż u nas na łowiskach specjalnych??

Może macie jakieś pomysły na uzdrowienie sytuacji w naszych wodach?? Na wstępie należałoby rozwiązać PZW i zmienić koncepcję zarządzania i ochrony wód. Mam wrażenie, że pieniądze wpłacane na konto PZW są przejadane przez nadmiernie rozbudowaną strukturę administracyjną. Skoro model brytyjski jest tak skuteczny to może trzeba go wprowadzić u nas??

Pozdrawiam,

P.