Skocz do zawartości

Podbieraki muchowe

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Baronie,

Proszę o pełniejszą wypowiedź. Wiemy: bez supełków, gumowy (czy gumowany, tzn. powlekany gumą? Dlaczego pytam? Bo taki opis pojawił się na co.uk stronach), jak długa rączka, drewniany (pływający), czy kosmiczna technologia (też pływająca)?

Panie Baronie, mów do nas więcej! :mellow:

• 4 lata później...

Szukałem podobnych tematów i trafiłem tylko na ten więc pozwólcie że podbiję.

Jakie są na rynku podbieraki z gumową siatką warte polecenia? Wiem że Brodin to bardzo dobry produkt ale niestety nie jestem w stanie przeznaczyć tyle kasy na podbierak. Także raczej celuję w coś tańszego.

Dodam że oprócz oczywistego dobra ryby owa gumowa siatka uchroni mnie od wyplątywania z niej przynęt spinningowych...

Szukałem podobnych tematów i trafiłem tylko na ten więc pozwólcie że podbiję.

Jakie są na rynku podbieraki z gumową siatką warte polecenia? Wiem że Brodin to bardzo dobry produkt ale niestety nie jestem w stanie przeznaczyć tyle kasy na podbierak. Także raczej celuję w coś tańszego.

Dodam że oprócz oczywistego dobra ryby owa gumowa siatka uchroni mnie od wyplątywania z niej przynęt spinningowych...

Greys kosztuje w UK 20 funtow i ma gumowana siatke, wykonany jest przyzwoicie i spelni swoja role.

Bujo

Podbierak to dla muszkarza bardzo istotny element wyposażenia.Na wielu odcinkach no kill wprost wymagany. Sam łowię z podbierakiem zawsze i mam ich kilka. Uważam, że taki podbierak powinien być duży, lekki z dobrym i prostym systemem mocowania do kamizelki. Moim zdaniem jednym z najlepszych jakie ostatnio widziałem jest ten produkt  http://wildcreek.pl/pl/p/Snowbee-Aluminium-Frame-Hand-Trout-Net-Large-/741

Takim sporym podbierakiem można łatwo i szybko podebrać rybę w przeciwieństwie do maleńkiego nie wiele wartego podczas wędkowania gadżetu. Rzecz w tym żeby możliwe było szybkie podebranie ryby i równie szybkie uwolnienie.

Dzięki za odpowiedź.

Mógłbyś mi go wskazać który to jest bo próbowałem znaleźć na stronie producenta.

Która siatka jest lepsza gumowa czy gumowana?

Witam,

Taki jak z linku: http://www.sportfish.co.uk/greys-gs-scoop-fishing-net.html

Polecam, ma wszystko czego podbierakowi potrzeba, jest lekki i wygodny plus siatka nie jest za plytka i nie wyskakuja z niej ryby jak w przypadku niektorych modeli :) 

Pozdrawiam,

Bujo

• 3 lata później...