admin Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Kolejne pytanie z cyklu - kompletuję sprzęt muchowy. Przyszła pora na pytanie o ... podbierak muchowy - duży pstrąg, lipień. Co polecacie? Na co zwrócić uwagę. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Jesli chodzi o mnie to zdecydowanie polecam modele z gumowa siatka, dobrze zeby byla dosc gleboka. Mialem kiedys Visiona bodajze z wbudowana miarka ale okazal sie za plytki- ryby potrafily z niego wyskoczyc. Dostal sie w spadku jednemu z redaktorow Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Bo nie wiedziałeś komu ofiarować. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Bo nie wiedziałeś komu ofiarować. <_< Zostal jako zdobyczny Kazalem wyslac jedynie magnes Teraz bedzie mial jak znalazl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Panie Baronie, Proszę o pełniejszą wypowiedź. Wiemy: bez supełków, gumowy (czy gumowany, tzn. powlekany gumą? Dlaczego pytam? Bo taki opis pojawił się na co.uk stronach), jak długa rączka, drewniany (pływający), czy kosmiczna technologia (też pływająca)?Panie Baronie, mów do nas więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 ja to widze ze wy knliscie TE intryge od dluzszego czasu- o ja nieszczęsny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Mifciu, Dobrze kombinujesz, ale nie wiedziałeś, że Baron rozstał się z niechcianym modelem, bo chce szpanować na naszych łowiskach totalnym wypasem, coby mu nikt nie podskoczył, szczególnie żaden Krzyżak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Witam, Kryst- zobacze jutro co dokladnie mam bo jak na razie gnije w magazynie. Jest to jakis drewniak z bezsuplowa siatka gumowa Jutro wiecej @mifek- faktycznie biedny ty, oj biedny Ale ostrzegalem :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Ja mam od kilku dni największy Salix Alba. Wejdzie w niego ryba pewnie pod meter, dobrze wykonany jak wszystkie ich wyroby, dwa zaczepy na magnes i sam magnes w komplecie. No i co najważniejsze - Polski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek_z2 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 WitamZobacz w komisie, mam fajny podbierak do sprzedania.Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Szukałem podobnych tematów i trafiłem tylko na ten więc pozwólcie że podbiję.Jakie są na rynku podbieraki z gumową siatką warte polecenia? Wiem że Brodin to bardzo dobry produkt ale niestety nie jestem w stanie przeznaczyć tyle kasy na podbierak. Także raczej celuję w coś tańszego.Dodam że oprócz oczywistego dobra ryby owa gumowa siatka uchroni mnie od wyplątywania z niej przynęt spinningowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Kuba-nadal masz ten podbierak? Jak się sprawowal? Sprawuje?Szukam dużego drewnianego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zawsze powtarzam, nie ma jak podbierak kudłaty Niestety mój gordon nie dał się na podbierak urobić pozdrawiam,Adam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Szukałem podobnych tematów i trafiłem tylko na ten więc pozwólcie że podbiję. Jakie są na rynku podbieraki z gumową siatką warte polecenia? Wiem że Brodin to bardzo dobry produkt ale niestety nie jestem w stanie przeznaczyć tyle kasy na podbierak. Także raczej celuję w coś tańszego. Dodam że oprócz oczywistego dobra ryby owa gumowa siatka uchroni mnie od wyplątywania z niej przynęt spinningowych... Greys kosztuje w UK 20 funtow i ma gumowana siatke, wykonany jest przyzwoicie i spelni swoja role. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedź.Mógłbyś mi go wskazać który to jest bo próbowałem znaleźć na stronie producenta.Która siatka jest lepsza gumowa czy gumowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Podbierak to dla muszkarza bardzo istotny element wyposażenia.Na wielu odcinkach no kill wprost wymagany. Sam łowię z podbierakiem zawsze i mam ich kilka. Uważam, że taki podbierak powinien być duży, lekki z dobrym i prostym systemem mocowania do kamizelki. Moim zdaniem jednym z najlepszych jakie ostatnio widziałem jest ten produkt http://wildcreek.pl/pl/p/Snowbee-Aluminium-Frame-Hand-Trout-Net-Large-/741Takim sporym podbierakiem można łatwo i szybko podebrać rybę w przeciwieństwie do maleńkiego nie wiele wartego podczas wędkowania gadżetu. Rzecz w tym żeby możliwe było szybkie podebranie ryby i równie szybkie uwolnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedź.Mógłbyś mi go wskazać który to jest bo próbowałem znaleźć na stronie producenta.Która siatka jest lepsza gumowa czy gumowana? Witam, Taki jak z linku: http://www.sportfish.co.uk/greys-gs-scoop-fishing-net.html Polecam, ma wszystko czego podbierakowi potrzeba, jest lekki i wygodny plus siatka nie jest za plytka i nie wyskakuja z niej ryby jak w przypadku niektorych modeli Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Niewiem czy ktoś polecał ale ja napewno zasugeruje http://www.salix-alba.com/shop.php?cat_id=12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Witam, Osobiście uważam, iż kupowanie nowego podbieraka bez gumowanej siatki jest obecnie, cóż takie sobie kiedyś był tylko Brodin i coś tam jeszcze ale teraz taki Greys za 100 zł jest już przystępny cenowo. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Michał - mam Brodin-a i Salix Alba i ten drugi jest całkiem fajny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Bujo a jak mają się wymiary podane na stronie?Czy są to wymiary samego kosza czy łącznie z uchwytem?Width Lenght38.1cm/15in L 49.5cm/19.5in Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Jakies nowe fajne podbieraki z gumowa siatka nie zawitaly na rynek?Cos pod lipien & pstrag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Fajne od dawna są na rynku, na przykład fishpond z serii nomad. Najmniejszy jak najbardziej pod pstrąga.tomaszek11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Fajne od dawna są na rynku, na przykład fishpond z serii nomad. Najmniejszy jak najbardziej pod pstrąga.tomaszek11 hahaha no fajny, ale wolalbym zeby nie kosztowal wiecej niz moja wedka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi