bialek Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Nie jest to jakaś super nowość ale polecam http://salix-alba.com/sklep/podbierak-drewniany-podwojnym-magnetycznym-klipsem-standardzie-model-1118g/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Traper wypuścił ciekawe podbieraki. Zajrzyj do ich oferty, Ego też ma drewniane podbieraki z gumową siatką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Najtańsze są chyba w Tiger Trout https://tigertrout.eu/pl/c/Podbieraki/36 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqu77 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Najtaniej z silikonową siatką ma Jaxon tylko nie są drewniane niestety. Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Zakupilem cos takiego w stylu tego Tiger Trout z linku Janusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Witam.Wykręć uszko do mocowania z rączki i wkręć z powrotem z odpowiednią dawką dobrego kleju.Bo może popłynąć albo nie zauważysz jak zostawisz na krzakach.Za płytki gwint - znajomemu odpadło od razu po zakupie przy samym oglądaniu. Może być że akurat egzemplarz taki, ale nie szkodzi wzmocnić.Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Witam.Wykręć uszko do mocowania z rączki i wkręć z powrotem z odpowiednią dawką dobrego kleju.Bo może popłynąć albo nie zauważysz jak zostawisz na krzakach.Za płytki gwint - znajomemu odpadło od razu po zakupie przy samym oglądaniu. Może być że akurat egzemplarz taki, ale nie szkodzi wzmocnić.Pozdrawiam. Dzieki, zwroce uwage na ten element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) Nie rozumiem dlaczego producentom tak trudno podac glebokosc siatki? Niektore z podbierakow pstragowych sa naprawde plytkie. Nie wiem czy tylko jak tak mam ale boje sie, ze mi taki pstrag 60cm moze wyleciec kiedys z podbieraka... Ps Pawel mozesz mi zmierzyc glebokosc tego TT? Edytowane 14 Września 2017 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Nie rozumiem dlaczego producentom tak trudno podac glebokosc siatki? Niektore z podbierakow pstragowych sa naprawde plytkie. Nie wiem czy tylko jak tak mam ale boje sie, ze mi taki pstrag 60cm moze wyleciec kiedys z podbieraka... Ps Pawel mozesz mi zmierzyc glebokosc tego TT? Jak go dostane to dam znac.A Ty jaki teraz masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Zdecydowanie za płytki jest ten podbierak.Używałem taki sam i szybko się go pozbyłem.Dla mnie za ciężki,nieporęczny.Zabrałem go raz na ponton( )Jak trafisz rybę 50+ to będzie problem.Ja jeszcze czasem jadę na zawody,z rybą(zanurzoną w wodzie) czasem trzeba iść do sędziego 20-30 metrów,na takim Sanie,gdzie wody bywa do kolan wyjątkowo trudne do wykonania. Od jakiegoś czasu unikam płytkich podbieraków.Ryba lubi wyskoczyć z niego :-) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 To jakiego teraz Michal uzywasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 To jakiego teraz Michal uzywasz? Teraz zwykłego siatkowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Teraz zwykłego siatkowego. Siatkowy mam, zobacze jak sie sprawdzi ten z gumowa siatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HalfdanTheBlack Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Witam. Czy istnieje połączenie drewnianego podbieraka z gumową siatka, z którym można z czystym sumieniem pójść na ryby do 70cm? Chodzi mi o któregoś z tańszych producentów. Nie mam ochoty wydawać monety na Brodina, czy na Visiona Oval & Green Rubber Net.Czytam i szukam, ale chyba wszystkie mają płytkie siatki. Może coś przeoczyłem? A może nadal najlepszym rozwiązaniem jest zwykła siatka, jeśli obawiam się, że większa ryba będzie chciała wyskoczyć? Nie rozumiem dlaczego producentom tak trudno podac glebokosc siatki? Niektore z podbierakow pstragowych sa naprawde plytkie. No właśnie. Poza tym nie rozumiem dlaczego tak trudno jest zrobić podbierak z głębszą siatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 a może...https://bogdangawlik.pl/product-pol-12342-Jaxon-Podbierak-Soft-Mesh-45.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HalfdanTheBlack Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 (edytowane) Dzięki, wiem że można kupić po taniości coś z gumą. Mam tylko cichą nadzieję że może być taki, ale drewniany. Edytowane 27 Października 2018 przez HalfdanTheBlack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cactus Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Również polecam podbieraki salix-alba, mam najmniejszy (lipień) na ryby do 50cm i największy (łosoś) do którego mam nadzieje wprowadze kiedyś coś konkretnego. Super wykonane, przyczepić można się jedynie do tego magnesu mocowanego w ramie - jest za słaby. Mały podbierak jeszcze trzyma ale przy tym dużym nie ma mowy. Nie jest to jakaś dyskwalifikująca go wada bo w zestawie jest elegancki podwójny magnes który trzyma jak należy.Tych z siatką gumowaną nie miałem, i nie chce mieć - za płytkie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Może siatka jest za płytka ale ryby traktuje dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz00100 Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 brodin phantom gallatin - głębokość jego siatki to jakieś 32 cm, ale ze względu na podłużną ramę podbieraka jeszcze żadna ryba (plus minus 60cm) mi z niego nie wyskoczyła. Przed zakupem mocno się wahałem, czy warto wydawać 400 zł na podbierak, ale z czasem twierdzę, że warto uzbierać trochę więcej pieniędzy i kupić coś solidnego. Długa siatka podbieraka często haczyła mi się o krzaki i trawy - z brodinem nie mam tego problemu. Dwa wymachy podbierakiem i siatka sucha. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Cieśliński Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Panowie za jakość trzeba zapłacić. Albo tania chińszczyzna z twardą i płytką siatką lub miękka i głęboka siatka w Fishpond , Brodin i Rising ale tu ceny zaczynają się od 400zł. Przerabiałem na własnej skórze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HalfdanTheBlack Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Dzięki za podpowiedzi. Czyli póki co kompromis nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz00100 Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Cieśliński Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 (edytowane) Dzięki za podpowiedzi. Czyli póki co kompromis nie istnieje.Istnieje możliwość dokupienia samej siatki w Fishpond:https://fishpondusa.com/core-fishing/nets Edytowane 2 Listopada 2018 przez Paweł Cieśliński 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Moim zdaniem siatka podbieraka musi być na tyle głęboka by ryba po podebraniu zniknęła w jej czeluściach i nie miała prawa wyskoczyć. Osobiście jestem nauczony, że podbierak po podebraniu ryby dodatkowo się "zamyka" - umożliwia to oczywiście odpowiednio głęboka siatka. Poniżej zrzut ekranu ze starego duńskiego klasyka z podbierakiem o prawidłowej głębokości: Stosowane przez wielu producentów siatki podbieraków są moim zdaniem zdecydowanie za płytkie - w trudnych warunkach to nie przejdzie. To czy siatka ma być wykonana z gumy, nici czy też sierści jednorożca to tylko kwestia gustu. Jeśli jest bezwęzłowa to jest ok. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Czy podbierak salix alba rubber z gumowa siatka niebedzie zbyt płytki by ryby powyzej 35cm z niego niewyskakiwały.Jesli ma ktos jakies info prosze o głebokosc kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi