Skocz do zawartości

Multiplikator do L/ML

Kamil_Be

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Szukam multika do Finezze cast 3-12g. Będę łowił raczej 5-12g więc żaden UL nie jest poszukiwany. Wolałbym coś z Daiwy bądź Megabass-a. Do Shimano nie mam zaufania...

Chciałem podpiąć MGX-a i ten byłby fajny, ale zrezygnowałem z niego. Mam też Rocket-a czy STX-a ale ABU średnio mi podchodzi.

Budżet? No nie wiem... może to być 500 bądź też 2000 zł. Do Fineze 4-18g mam Tatulę po tuningu i bardzo mi pasuje  :D

Kijem chcę łowić czasem dropem, czasem jakiś topwater ale głównie sandacz na lekko.

Daiwa Sol, Pixy, Alphas SV czy może T3 SV? Może Zonda bądź FX68? 

Nie wiem, trochę tego jest  :D

• Like 1

Szkoda, że masz taki stosunek do Szimańca. Ja starym Scorpionem po tuninngu rzucałem przynęty wielce lajtowe, tzn. wobki 1,5 i 2g. Niżej nie łowię, nie łowiłem nawet spiningiem ( chyba, że zbok trok ale też rzadko i tego porównać nie można). W zasadzie mój arsenał młynków też opiera się na Daiwie, ale nigdy Shimano nie powiem:Nie.

Jak MB to lepiej FX73SV do tej gramatury

Nie podoba mi się jego design. Wolałbym FX68 i zapolować na inną szpulkę.

MB IS 71 + honey comb spool....

Znajomy ma IS-a ale Hyper Lariat. Bardzo fajny kręcioł ale tak jak MGX jest zrobiony z magnezu a czasem zdarzy się łowić w słonej wodzie.

Kamil a tak na szybko jaka buda Ci najlepiej lezy w lapie ? T3 nie kazdemu ( dla mnie ideal ) steez chyba wszystkim lezy, alphas podobnie.

Właśnie T3 zajebiście mi leży. Szkoda, ze  nie ma czarnej T3 MX z płytką szpulką. Cena u Mefisto to jakieś 1250 zł, więc z normalnej dystrybucji przez znajomka wyjdzie poniżej tysiaka.

Szkoda, że masz taki stosunek do Szimańca. Ja starym Scorpionem po tuninngu rzucałem przynęty wielce lajtowe, tzn. wobki 1,5 i 2g. Niżej nie łowię, nie łowiłem nawet spiningiem ( chyba, że zbok trok ale też rzadko i tego porównać nie można). W zasadzie mój arsenał młynków też opiera się na Daiwie, ale nigdy Shimano nie powiem:Nie.

Byłem kiedyś fanem Shimano, ale wolę Daiwy. Znam takie multiki jak Scorpion, Calais, Curado czy Excense DC i nie uważam że są złe, wprost przeciwnie. Ale wolę skupić się na Daiwie.