Kuba Standera Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Przekleję tu http://www.ebay.co.uk/itm/Scierra-Pike-Fly-Rod-9ft-4-Piece-/ 190600815311?pt=UK_SportingGoods_FishingAcces_RL&hash=it em2c60b1a2cfCena max to 99 funtówale kupisz za 350pln z wysyłką, dożywotnia gwarancja!!Swego czasu uznawany za jeden z najlepszych kijów szczupakowych, jest tego na ebayu jeszcze trochę http://www.ebay.co.uk/itm/WYCHWOOD-TRUEFLY-CASSETTE-REEL-2-S PARE-SPOOLS-7-8-/370517481615?pt=UK_SportingGoods_FishingAcc es_RL&var=&hash=item9503a9d8f1Da się taniej znaleźć, bardzo udany kołowrotek i linka na koniec: http://www.ebay.co.uk/itm/Airflo-Forty-Plus-Cold-Saltwater-F ly-Line-Intermediate-WF9-/320792139653?pt=UK_SportingGoods_F ishingAcces_RL&hash=item4ab0b39785100pln 700pln z małym groszemjako podkład - stara plecionka 30lb Nie ma za co Wink I to jest zestaw, który bez chwili dumania sam bym kupił i nim łowił, żadna wersja ekonomiczna czy półśrodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Jedyne co się znajdzie to 30lb plećka po jerkach Resztę trzeba niestety nabyć i to chyba jak najszybciej bo gryzo... Ale ebay to czarna magia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Eee tam ja mam spinning na blanku Sage Xi2 1090 są to na prawdę fajne blanki nigdzie nie widziałem takiej ładnej pracy aż po rękojeść. Cud malina tylko szkoda by mi było przerabiać tego spinn'a na muchówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Ok zdecydowałem jeśli ktoś pomoże to kompletuję zestaw i mam nadzieję złowić jeszcze w tym roku pike on the fly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Cześć @Wobler129 - podaj adres do wysyłki na priw, podeślę Ci małe streamer-ki do zabawy. Zabawa jest przednia i mocno wciąga... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Wobler, zakupy na eBay.co.uk nie różnią się prawie niczym od tych na allegro. Musisz tylko założyć konto na PayPalu, powiązać je z kartą wypukłą lub zasilić przelewem, a reszta to... klikanie: licytuj, kup, zapłać, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 kuba czym sie rozni 40+ cold saltwater od normalnego 40+ ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Teoretycznie powinna lepiej zachowywać miękkość w niskich temperaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Teoretycznie.W praktyce różnic jest sporo. Linka intermedium:-wolniej tonie-jest przeciążona-ma krótką głowicę - 9,1 metra-running jest intermedium, nie pływający-chyba jest trochę grubsza-chyba jest inny kształt głowicy, bardziej zwarty na końcu. W efekcie - muchy duze nosi jak marzenie, porównywalnie z najlepszymi linkami szczupakowymi na rynku, nie pływa, co jest dla mnie + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 wyrywanie tego z wody itp ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Cześć @Wobler129 - podaj adres do wysyłki na priw, podeślę Ci małe streamer-ki do zabawy. Zabawa jest przednia i mocno wciąga... Pozdro Priv - dziękuję bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Ok zdecydowałem jeśli ktoś pomoże to kompletuję zestaw i mam nadzieję złowić jeszcze w tym roku pike on the fly Zobaczysz jakie jaja są przy łowieniu szczupaków na duże muchozole, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 wobler129 jeśli nie łowiłeś jeszcze muchówką to czeka Cie niezła przeprawa. Proponuje pozaginać zadziory. Wyciąganie dużej muchy z ciała nie należy do przyjemności, o głowie nie wspomnę ;D Załatw sobie czapkę z twardego materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Łojtam łojtamJak ktoś kuma ładowanie kija castingowego i rzut multikiem nie skręconym na maxa, to nie ma opcji, zeby z tym trudności były. Dzieci tym rzucają na całym świecie, prostsze to niż spinning dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Łojtam łojtamJak ktoś kuma ładowanie kija castingowego i rzut multikiem nie skręconym na maxa, to nie ma opcji, zeby z tym trudności były. Dzieci tym rzucają na całym świecie, prostsze to niż spinning dla mnieMogę się mylić ale wydaje mi się ze @wobler129 używa korby nie multika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 to nie jest ważneNajważniejsze to mieć gdzie i co łowić. A ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Aż tak? Spoko mam swoją super-mega-hiper uszankę, osłonia całą głowę Ze sprzętem powoli do przodu - mam nadzieję, że coś jeszcze w tym roku złowię Dziękuję wszystkim, a w szczególności Kubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Dwa razy dostałem w karczycho i powiem że miałem wrażenie że ktoś podszedł od tyłu i walną sztachetką.Ważne żeby nie machać w pionie tylko lekko z boku.Jeden dzień intensywnego treningu i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Najlepsze są rozpędzone głowice w dwuręcznej klasie #10 z dużą muchą na końcu. Można przewrót przez twarz wykonać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Okej szanownej gawiedzi, będę się chwalił - wczoraj złowiłem pierwszego zębacza na muchę! W sumie to było bardziej zębiątko niż zębacz, bo okolice marnego 50 cm toto miało, ale szczupak jest szczupak . Poniżej szczęśliwa muszka (hak #2, długość jakieś 10 cm). Najlepsze są rozpędzone głowice w dwuręcznej klasie #10 z dużą muchą na końcu. Można przewrót przez twarz wykonać... Teraz to się zaczynam trochę bać... Może pozostanę jednak przy 6 AFTMA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Wstaw fotki, miło będzie popatrzeć Chciałem, żeby w tym roku szybko był lód, a teraz mi się odmieniło... Oglądałem trochę wideo - brania szczubli najczęściej widać po uciekającym sznurze, czy poprostu czuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam wszystkich zamuszonychPodepnę się do tematu z pytaniem,de facto dotyczącym pike on fly. Co używacie na ręce,jakie rękawiczki,które nie przemakają?U mnie z obciętymi palcami odpadają, dzisiaj po 30 min łowienia miałem serdecznie dosyć,a nie było tak zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Rok temu też sobie zadawałem takie pytanie. Po prostu czuc jak ściągasz linkę jak coś siada - mniej lub bardziej gwałtownie- ale czuć wyraźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Branie - zależy od ryby. Czasem jest to uczucie, jakby ktoś ci z mostu zrzucił na szczytówkę płytę chodnikową, czasem zaczep, czasem stuknięcie, puknięcie. Czasem... nie czujesz nic, po za uczuciem, jakby linka po kamieniach szorowała - szczupły zassał i płynie ciekawie w Twoją stronę. Czasem wrażenie jakby mucha zaczeła utykać w wodzie, lub jakby ją mini okoń skubał, a to właśnie metrowa laga płynie i nosem trąca i podrzuca muszkę. Raz coś takiego widziałem, stojąc na murku z półtora metra nad wodą. Mucha zaczeła właśnie tak jakoś utykać, pojawił się w zasięgu wzroku koniec sznura, mucha a za nią... krokodyl. Na nic kolejne próby, nic z tego nie wyszło, ale ryba była piękna i emocje też. Co do rękawiczek - testowałem wiele, skończyło się na łowieniu bez rękawiczek. Zimno, po chwili zaczyna boleś, po chwili chcesz sobie palce odgryźć i jak się to przetrzyma to... przestaje się czuć cokolwiek. Jedyny problem, to ze rzuty czasem knocę, z palców bez czucia źle linka wyfruwa i w środku ładowania jest pierdut i pół runinngu w powietrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 @szymanek69 Niestety nic poza cienkimi rękawicami bez palców z neoprenu nie przychodzi mi do głowy - ja z nich korzystam i nawet po przemoczeniu na lekkim minusie daję radę, ale... no właśnie - każdy inaczej odczuwa zimno. Może poszukaj jakiejś grzałki do rąk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi