Paweł nizinny Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Nie znam w/w kijków, jednak tydzień temu dostałem uzbrojonego MHX #8 9', i zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Cenowo blank #9 9' pewnie będzie ze zrobieniem, podobny do w/w. Jak chłopaki przygotowania do FFPike 2014? Mi się już nawijarka grzeje... A na moim jeziorze, szczupaki wytarte od dwóch tygodni... pozdroPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtmisiu Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Panowie pytanie: jak sobie radzicie z mocnymi zaczepami ?Czekam teraz na linke Rio OBS 9 F/I z Salara (ma byc na dniach) i obawiam sie o jej stan po takich zaczepach gdy bede łowił z brzegujako przypon bedzie fluocarbon 30lb ,boje sie ze przy rwaniu moze strzelic linka -dodam ze zaczynam przygode z muchowką.Pewnie bede właził do wody hehe Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez mtmisiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Z 30 lbs fluorem ta linka nie peknie. Tylko zrob polaczenie ,,pentelka w pentelke''. Tak jest najpewniej moim zdaniem. Pieknie to moze nie wyglada, ale w lowieniu nie przeszkadza. Jak zaczniesz fluor wiazac do koncowki linki jakims wezlem, to posciskasz ten plastik i na moj leb nie bedzie za dobrze...Z tymi oryginalnymi zakonczeniami linek trzeba delikatnie, jesli ktos chce lowic na przypony po 30 lbs etc...A jak chcesz miec pewnosc i zawiazane wszystko na beton, to obetnij oryginalna koncowke, przytwierdz z pol metra fluoru 45-50 lbs, zalej wezel klejem do woderow i predzej ci serce peknie, niz cokolwiek w tym miejscu Cienszy kawalek przyponu mozesz sobie wtedy dowiazywac do tego grubego fluoru - na zderzak. Pol metra starczy na dlugo, a jak sie skonczy, to obetnij 2 cm linki z wezlem i zrob wszystko od nowa...To jest rozwiazanie na hardkory. Ale ze szczupakami raczej nie grozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Zakupilem ostatno okazyjnie poprzednia wersje Rio coldwater OBS 11wt.( tylko 11 byla na wyprzedarzy) do kija Sage RPLXi 10 wt.Mialem troche obawy ze glowica moze byc za ciezka bo tak wyczytalem w poprzednich postach. Porzucalem troche na zielonej trawce i powiem ze linka lata calkiem dobrze, ciezka glowica ciagnie zdecydowanie linke do przodu a kij latwo sobie radzi z przeciazona linka. Reszta testow juz nad woda za miesiac. Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez Darecki72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekfish Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam,ostatnio byłem z kolegą na rybach , który posiada nowy zestaw z vision Pike.Porzucałem sobie tym zestawem i powiem że wrażenia bardzo pozytywne.Zestaw bardzo lekki,rzuca się daleko nawet dużymi muchami.Sam zastanawiam się nad kupnem tego zestawu. Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez lucekfish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekfish Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Tutaj link do strony Vision z tym zestawem.Vision FlyFishing Polska Pike - Wędki jednoręczne.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Co to za wędka/kręcioł/linka ?Przyznam ze cena niezła jak na taką propozycję i lokalną gwarancje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Panowie czy ktos z Was ma jakies doswiadczenie z linkami rio pike/musky szczególnie interesuje mnie ta z koncówka tonaca I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 rio pike mam ale #9 F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 rio pike mam ale #9 FPitt, powiedz przy okazji cos wiecej o tej lince. Czy to ostatnia edycja? Spelnia oczekiwanie? Jakim kijem machasz ? Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 tak, to najnowsza wersja, mowiac szczerze o rzucaniu na odleglosc, to po uzyciu outbound short to zadna nie lata ale ta rio musky/pike nadaje sie lepiej do krotkich rzutow, nie koniecznie z nad glowy (ale tez), na pewno dobrze sprawdzi sie przy polowie z lodzi, wedlug mnie jest bardzo podobna do czerwonego cortlanda pike, z tym ze rio jest jednak troche ciezsza z przodu i rzuty sa bardziej kanciaste, uzywam wedki redington predator #9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Dzieki Pitt za wyczerpujaca odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanley1 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 czy ktoś mi powie w skrócie czym się różni sznur WF od DF . Kópiłem ten drugi w klasie 7 do kijka 6/7 do much 10 cm na szczupaka i średnio mi to leci na próbach przeprowadzonych na łące ,.? 10-15 metrów z pomocą wiaterku. Czy może trzeba nauczyć się lepiej obsługiwać taki zestaw ? tzn technikę rzutu ? Czy może lepiej zamienić n WF , ? bo ponoć lepiej załadować i lepiej wyrzucić taki zestaw? dzięki za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Jak technika jest dobra to każdą linką poleci daleka ,dobra linka jeszcze to ułatwia ale jak nigdy nie rzucałeś dużym muszyskiem to musisz się podszkolić .Rzut suchą muchą a dużym strimerem to dwie różne bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 DT to bardzo słabe rozwiazanie do takiego łowienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) czy ktoś mi powie w skrócie czym się różni sznur WF od DF . Kópiłem ten drugi w klasie 7 do kijka 6/7 do much 10 cm na szczupaka i średnio mi to leci na próbach przeprowadzonych na łące ,.? 10-15 metrów z pomocą wiaterku. Czy może trzeba nauczyć się lepiej obsługiwać taki zestaw ? tzn technikę rzutu ? Czy może lepiej zamienić n WF , ? bo ponoć lepiej załadować i lepiej wyrzucić taki zestaw? dzięki za wszelkie informacje Mówiąc prosto w DT środek linki jest równy, oba jej końce zwężają się ku początkowi. Natomiast w WF głowica skupiona jest w pierwszych metrach linki, a dalej jest równa i cienka aż do końca Czyli do rzucania kurczakami tylko WF Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 JUz sie nie moge doczekać.... motorówka napompowana ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Jakiej firmy ta motorówka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 ron thompson. Dmuchane siedzisko co mam nadzieje troche jaja z wody wyciagnie, przymierzalem sie i nawet nawet choc na wodzie pewnie bedzie zupelnie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Kolega ma takie i jest ok, tyłek nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Kolega ma takie i jest ok, tyłek nad wodą no i gitara Aby juro chociaz 40 cm sie zaczepiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Powodzenia i mocnych nog zycze! Frajda jest... Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez Darecki72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Czuje sie jak dziewica - a mianowicie prawiczek... 1 w nocy za 3 h wyjezdzamy - 1 raz belly boat, 1 raz mucha z belly boata 1 raz szczupaki na muche.... ile jeszcze 1 razów może być ? Ide coś pokrece jeszcze to te 3 h minie szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Pływadełko jest super :wub: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mares Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Kolego meme174 nie zapomnij zarejestrować pływadełka bo mogą być kłopoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi