meme174 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) plywadelko jest zarejestrowane - tylks ja ulomny z rana zapomjialem numerow napisac ale juz naprawione Edytowane 1 Maja 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Witam, mam nadzieje ze pisze w dobrym temacie, chcialbym zaczac polawiac szczupaki na muche znalazlem taka oto wede Sage rplxi 890 3 niby saltwater ale i na szczupaka podobno sie nadaje, jakies opinie? Za i przeciw? Dodam ze nie lowilem jeszcze na muche, mam kolege ktory pomoze postawic pierwsze kroki w rzutach, wiec szukam opini nt kto ma badz lowil ta wedka wyniki z google juz znam. Pozdrawiam Adam Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Mam rplxi 8wt. ale uzywam jej tylko do lososiowatych( ewentualnie Bonefish..kiedys) Na zebacze uzywam 10wt. tez rplxi. O dziesiatce cos bym powiedzial wiecej natomiast osemka do malych much bedzie ok . Linke tez mozesz uzyc o jedna klase wiecej, te kije sobie z tym radza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Mam rplxi 8wt. ale uzywam jej tylko do lososiowatych( ewentualnie Bonefish..kiedys) Na zebacze uzywam 10wt. tez rplxi. O dziesiatce cos bym powiedzial wiecej natomiast osemka do malych much bedzie ok . Linke tez mozesz uzyc o jedna klase wiecej, te kije sobie z tym radza.Dzieki, malych ogolnie czy do malych szczupakowych? Pozdr Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 @meme a to z naszej wyprawy dawaj zdjęcie z wypuszczenia ryby i uciętą moją głową hehe . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Mówisz masz, sorki za fote jeszcze raz ale to odzwierciedla predkość wypuszczanej ryby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Dzieki, malych ogolnie czy do malych szczupakowych?PozdrWysłane z mojego iPad przez Tapatalk..szczupakowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 ..szczupakowych.Ok ostatnie pytanie, warta jest 800pln czy kogos ponioslo? :-) Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Nie znam reali cenowych w Polsce wiec nie oodpowiem. Na ebay w U.S. ceny rplxi to $150-300 w zaleznosci od kondycji , skladu i wt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Nie znam reali cenowych w Polsce wiec nie oodpowiem. Na ebay w U.S. ceny rplxi to $150-300 w zaleznosci od kondycji , skladu i wt.Czyli wychodzi to samo z tym ze ja mieszkam w holandii a wedka jest nowa, nie chce poprostu kupic tej wedki a pozniej sie meczyc badz wstawic do kata Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Skoro nigdy nie lowiles na muche a kwota ktora wymieniles nie jest mala to na twoim miejscu poszukal bym cos tanszego. Nie wiadomo czy Ci podejdzie ta metoda bo nie zawsze to co wyglada fajnie na fotkach czy filmikach przeklada sie na rzeczywistosc. Zakladajac ze po jakims czasie stwierdzasz ze to jest to ale...kij 8wt. okaze sie za slaby do miotania duzymi muchami. Sam to przerabialem i kilku forumowiczow tez. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Czyli wychodzi to samo z tym ze ja mieszkam w holandii a wedka jest nowa, nie chce poprostu kupic tej wedki a pozniej sie meczyc badz wstawic do kata Wysłane z mojego iPad przez TapatalkJa używam wędki na szczupaki z poniższego linku http://www.team-rapa.pl/recenzja/daiwa-true-flight-st-10-aftm-8/ a linki w klasie 8# ale zmieniam na 9# ponieważ lepiej ładuję wędkę http://www.rioproducts.com/fly-lines/saltwater/coldwater/outbound-short/ Używam much których wielkość dochodzi do 25 cm i nie odczuwam zbyt dużego obciążenia wędki . W tej cenie na początek nie szukał bym nic innego . Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woder Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Mam tą Daiwę w klasie 7 ,kupiłem w zeszłym roku na szczupłe i jestem zadowolony .Przy maksymalnym wyrzucie zostaje mi jakieś 2 metry linki (wf) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanley1 Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Mam pytanie , czy jeśli nawinę głowicę 40+, to czy muszę jeszcze do tej linki coś jeszcze doczepić zanim przywiążę przypon? chodzi mi o running . w jakim celu się go stosuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Running to jest ta cienka czesc linki, ktora dowiazujesz do wczesniej nawinietego na kolowrotek podkladu (backingu). Podczas wymachu, gruba czesc linki (glowica) wystaje poza szczytowa przelotke, a running (rozbiegowka) jest rozlozona pod nogami lub w koszyku i podczas rzutu do przodu puszczasz ja, zeby uzyska odleglosc. Muche przywiazujesz do glowicy za pomoca przyponu, 1-2m zylki powinno wystarczyc. To tak w skrocie, bo do konca to nie jestem pewny czy wlasnie o to pytales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanley1 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 a jeśli znalazłem opis iż airflo 40+ ma w sobie rozbiegówkę tzn ,że już nic nie dowiązuje , tylko podkład łączę bespośrednio ze sznurem w którym jest już rozbiegówka?http://www.sport-fish.pl/airflo-forty-plus-extremebr-18900-c-431_590_488.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 a jeśli znalazłem opis iż airflo 40+ ma w sobie rozbiegówkę tzn ,że już nic nie dowiązuje , tylko podkład łączę bespośrednio ze sznurem w którym jest już rozbiegówka?http://www.sport-fish.pl/airflo-forty-plus-extremebr-18900-c-431_590_488.htmlMylisz trochę pojęcia. Sznur w tym przypadku to zintegrowana (połączona) głowica z running line'm. Głowica czyli część linki ( z reguły grubsza), która ma odpowiednią wagę i służy do tego żeby wyrzucić cały zestaw - czyli tak jak @lukomat napisał za przelotką szczytową podczas rzutu znajduje się głowica, a running wybrany z kołowrotka leży na ziemi. Gdy oddajesz rzut puszczasz linkę i głowica swoim ciężarem "ciągnie" running line za sobą i tym sposobem możesz dość daleko wyrzucić cały zestaw Podkład łączysz z rozbiegówką (running line), a żyłkę z głowicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanley1 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 ok . dzięki . czyli wszystko jest zintegrowane , nie muszę runningu łączyć głowicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Głowica zintegrowana z runningiem, czyli już połączona, na stałe - nic łączyć nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Czy ktos probowal ten material na przypony szczupakowe? http://www.chesilbaitntackle.co.uk/knot-2-kinky-wire-trace-14355-p.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Jezeli to ta sama linkahttp://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Drut-Ni-Titanium-Knot2Kinky-na-przypony-4%2C6m15ft/563To polecam - nie skreca sie - lowilem jednym przyponem cały z Pawlem caly dzien ( 6-8 h ? ) i nic sie nie skręciło, załamało... ja szczerze polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Wyglada, ze to samo. W takim razie bede musial zamowic. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanley1 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 i rzeczywiście rybka tego nie przegryzie? a jak z tonięciem tego ? chodzi mi o ciężar , jak się to ma do takiej samej grubości wolframu lub stalówki . ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Potwierdzam to co piszę Michał że ten materiał jest bardzo dobry nic z nim się nie dzieje podczas łowienia a ani ryba tego nie przegrysła a łowiliśmy cały dzień bez oszczędzania latały kurczaki po 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 i rzeczywiście rybka tego nie przegryzie? a jak z tonięciem tego ? chodzi mi o ciężar , jak się to ma do takiej samej grubości wolframu lub stalówki . ?To jest coś w rodzaji linki tytanowej - tonie jak linka tyanowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi