thymalus Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 W ósemkę i mnie się nie sprawdza bo chyba zbyt monotonne to ściąganie. Krótkie, kilkunastocentymetrowe skoki ale agresywne tak. Trzeba kombinować zmieniać prędkość, głębokość prowadzenia. Jak nic nie skutkuje pozostaje ostatnia deska ratunku czyli granatowa mucha. Zawsze skuteczna,.Tylko nie wolno zapomnieć wyjąć zawleczki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Mógłby ktos napisąc cos wiecej o prowadzeniu muchy pod szczupaka długosc skoków jakies przerwy w prowadzeniu itp . U mnie podobnie jak u Kacpra. Ściągam różnymi prędkościami. Przerwy. Pociągnięcia skokami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Rydel Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Mógłby ktos napisąc cos wiecej o prowadzeniu muchy pod szczupaka długosc skoków jakies przerwy w prowadzeniu itp .Im temperatura wody niższa tym wolniej należy prowadzić muchę. W ciepłej wodzie szybsze tempo z licznymi urozaiceniami w postaci, przerw, opadów, potrząsania szczytówką, etc. Latem zdaża mi sie prowadzić wabiki ekspresowo ściągając linkę obiema rękami. Pzdrw,KR 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 I jak tam u Was?Ja byłem z kolegami na niewielkim jeziorze (12 ha). Wczoraj miałem 5 sztuk, największy 81cm, kolejny 76cm, no i 3 mniejsze (65cm, 54cm i 45cm). Spinningisci (10-15 osó łącznie mieli mniej ryb niż ja z kolegą na muchę (10ryb). Dzis zmiana łowiska na jeszcze mniejsze, ale pogoda się trochę zmieniła i tylko 2 ryby zlowilem (60 cm i 50+cm). Jutro kolejne lowisko . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Pięknie, ja jeszcze nie zacząłem sezonu. Wczoraj trochę za pstrągami ganiałem, dziś patrol po naszej rzece. Zobaczę może jutro coś popróbuje, ale została mi tylko #7, bo #9 mam złamaną, a Hardy wypiął się na dożywotnią gwarancje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Kacper u mnie podobnie najpierw śmichy hihihi ze strony spinningistów, że zaraz na tym dmuchanym fotelu pójdę na dno później, że z jakimiś piórami na szczupaki. Wystarczyło 15 minut i ich miny bezcenne ogólnie złowiłem więcej sam aniżeli oni w 4 łódki. W 3,5 godziny 7 ryb kilka brań i jedne spad takiego koło 70 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Jak się zdecydowałem wyjść z muchą to zaczęło grzmieć Więc w ciągu zaledwie 20 minut, zaliczyłem małego okonia i szczupaczka ok 45cm. Tak czy inaczej sezon otwarty. Może jak przejdzie burza to sobie jeszcze wyjdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 W sumie 5 sztuk, największy ok 65 cm A o to sprawca wszystkich brań 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 W sumie 5 sztuk, największy ok 65 cm A o to sprawca wszystkich brań Sprawcę to raczej widać na awatarze .Piękny wynik , gratulacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 U mnie dzisiaj kilka godzin spędzonych w pływadełku. Wyniki 4 ryby, 3 fajne spartolane brania i 2 spady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) W sumie 5 sztuk, największy ok 65 cm A o to sprawca wszystkich brań Jakiej wielkości killerek? Ja dzisiaj kilka godzin pomachałem za zębatym. Tylko jeden widowiskowy atak w muchę, niestety pudło.Zastanawiam się, czy nie używałem zbyt dużych much... Edytowane 3 Maja 2016 przez ch4ron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Całe 7 cm Łowiłem wędka #6, więc raczej małe strimki, żeby dało się w miarę komfortowo łowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Całe 7 cm Łowiłem wędka #6, więc raczej małe strimki, żeby dało się w miarę komfortowo łowić Ja łowiłem muszkami +/- 20cm.... chyba za wcześnie na takie kurczaczki, muszę sobie zrobić kilka mniejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ja zawsze na wiosnę łowie małymi, nie raz się przekonałem o ich skuteczności. Pewnie dlatego że to czas tarła i w wodzie pojawia się masa małych rybek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Zdradzisz jak wygląda Twój przypon szczupakowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Chyba prościej się nie da Przy mniejszych strimkach odcinek 2-3m 0,40-0,45 Shock-Leader Varivasa. Przy dużych podobnie ale 0,60-0,75mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Na jutrzejsze testy Kurde zapomniałem zagiąć zadziory, wrrrrrr.... Nie komentować, już to zrobiłem ;D Edytowane 4 Maja 2016 przez Tomek.M 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 ktoś może użytkuje wędkę g.loomis imx 9 stóp #9 ? Mam możliwość kupienia jej w dobrych pieniążkach i tak się zastanawiam czy podoła szczupakowym wyzwaniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 (edytowane) To lżejszy patyk na Tarpony zniesie i przyłów wąsa...tylko dłuższy hol. Edytowane 5 Maja 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Mniejsza wersja się sprawdziła, więc teraz pora na testy XL, ta zrobiona pod mocną #7. Mucha 16cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Za tak zagięty zadziorek np. na pstrągowym odcinku rzeki Wieprz dostałbyś mandat , bo musi mimo zagięcia musi być spiłowany pilnikiem do zera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Może bym dostał, może nie. Wisi mi to, bo nie jest to mucha pstrągowa. Ode wielu lat łowie na odcinkach OS różnych rzek i nikt nigdy nie miał problemu z moimi muchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 "Za tak zagięty zadziorek np. na pstrągowym odcinku rzeki Wieprz dostałbyś mandat , bo musi mimo zagięcia musi być spiłowany pilnikiem do zera."Wrzuć dokładnie zapis tego przepisu a jak nie to puknij się w "zadzior" ... pilnikiem. Tylko nie za mocno!!! @Tomek MW tej twojej XL jakiej wielkości oczka stosujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 10-12m, w tej są 10mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 I dobrze. Konkretne zawsze lepiej wabią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi