Buszmenek Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Witam.Płytko do 1 m wychodziły jak głupie. Linka airflo sixth sense 8/9 intermediate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 no właśnie, coś mi słabo to latało jak na linkę dedykowana do łowienia szczupaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Michał, a gdzie łowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Wczorajsza wyprawa na szczupaki dzięki Tomasz Woblery Tg za wsparcie Krzysztof Kozłowski za muszki są łowne Sklep Wędkarski "RED" za sprzęt Daiwa True Flight ST 9'6" #8Brały aż miło kurde muszę się nauczyć lepiej kamerować Jak sprawdziło się Pływadełko? Siedzi się w nim nad wodą czy siedzisko zamoczone jest już w wodzie? Ile wazysz? ???? Edytowane 5 Września 2017 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Kacper byłem na Kopieńcu w niedzielę jadę znowu . Ważę niestety 90 kg prawie dupę mam jakieś 3 mm w wodzie jak płetwami naleje do środka muszę zejść do 80 wtedy będę zupełnie nad lustrem wody a tak jestem prawie na równi. Pływadło stabilne siedzenie i oparcie pompowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Muchy testowe na mętną wodę... na tubie "predator", SR wiązany na rewers + flasz, "Bałer rig" z ogonkiem "łigel" z czepka pływackiego + grzechotka. Pierwsze mokre testy za mną... Ciężko się tym rzuca siedząc na belly (kij 9' #9 & Guideline Pike #8 + polyleader fast sinking salmon). Ogólnie nic nie udało się ułowić, choć dwa razy "coś" zjadło ogonek. Cóż widać czepek nie zastąpi w pełni oryginalnych "wiggle tails", mimo iż pracuje w wodzie całkiem fajnie... Będziemy próbować dalej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Czemu używasz linki o klase niższą od wędki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 bo używałem jej z ciężkim polyleader-em... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Praktycznie każdą wędkę można przeciążyć o klase. Gdybyś użył linki w klasie wędki, plus przypon, dużo lepiej by Ci się rzucało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Dokładnie. Jeżeli nie masz linki z długa głowicą (powyżej 9m) to przy ściąganiu pod same nogi lepiej jest mieć linke o klasę cięższa. W sumie zależy to tez od kija ale gdy nie próbujesz rozbujać zestawu do 12m czy wyżej, a chcesz rzucać od razu (samą głowicą) to lepiej jest mieć ciężej poza szczytem. Jeżeli zaś lubisz, masz czas i miejsce aby "rozkręcać się" w powietrzu z pętlą to lepiej linka w tej samej klasie i głowicy np. 10.5m-12m. Z "piórami" w powietrzu i tak nie jest to zbyt łatwe i proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 (edytowane) Pierwsze mokre testy za mną... Ciężko się tym rzuca siedząc na belly (kij 9' #9 & Guideline Pike #8 + polyleader fast sinking salmon). Ogólnie nic nie udało się ułowić, choć dwa razy "coś" zjadło ogonek. Cóż widać czepek nie zastąpi w pełni oryginalnych "wiggle tails", mimo iż pracuje w wodzie całkiem fajnie... Będziemy próbować dalej. Nieźle sobie utrudniłeś...GuPik niby 'maczuga' ale w sumie cienki front potem cięższy tip co daje sumie długą głowicę,mimo wagi podklasową!?!O ile na łódce można wędki skracać(zwłaszcza jak wieje)to do belki lepsze są dłuższe (by podnieść pętlę) za to krótsze głowice np iShort...długość blanku zależy od umiejętności optymalnego zrotowania ->mechanika dźwigni.Dopinka czy tramwaj z linek całkowicie zmienia przekaz pędu.Granat lub gencjany zadziwiająco skuteczne...dozbrojony ogon nie zanika?! Edytowane 10 Września 2017 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 A tak to wygląda na Odrze, na napływie: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 No i co chłopaki, łowicie coś? Ja uderzam w weekend na jakąś wodę stojącą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Nooooo.Woda poszła do góry (zalało trawy) i po łowieniu na muchy. Solina. Pewnie na wiosnę kwiecień-maj trzeba będzie sprawdzać. Zostały głowacice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Nooooo.Woda poszła do góry (zalało trawy) i po łowieniu na muchy. Solina. Pewnie na wiosnę kwiecień-maj trzeba będzie sprawdzać. Zostały głowacice. Hmm. .. Na Północnej rubieży dopiero się zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Hmm. .. Na Północnej rubieży dopiero się zaczyna Oby, bo jak na razie to szału nie ma. Przynajmniej u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Oby, bo jak na razie to szału nie ma. Przynajmniej u mnie... Czekaj aż zgniją te rośliny... siedzą te mamuśki gdzieś w gąszczu, cały rok zajadają się linami i karasiami na wyciągnięcie paszczy... walczymy do końca grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Zostały głowacice. o ile jeszcze zostały ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lafer Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 coś tam się co jakiś czas uwiesi, ale szału nie ma... [emoji52] 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Oby, bo jak na razie to szału nie ma. Przynajmniej u mnie... No i się zaczęło . Dzisiejsze 105. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Piękny[emoji106][emoji120] Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 No i się zaczęło . Dzisiejsze 105. Ale gruba mamusia!! A mucha jaka dziwna taki ceglasty kolor! Gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Ale gruba mamusia!! A mucha jaka dziwna taki ceglasty kolor! Gratulacje!! Dzięks Nie wiem co mnie podkusiło że taką paskudę ukręciłem, aczkolwiek okazała się całkiem łowna . Aparat trochę zniekształca kolory. Poniżej foto zbliżone do stanu faktycznego. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) No i się zaczęło . Dzisiejsze 105. U nas piździawa i śnieg z deszczem... odpuściłem. Wczoraj bez tknięcia... A jak kijek? Edytowane 11 Listopada 2017 przez hi tower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 U nas piździawa i śnieg z deszczem... odpuściłem. Wczoraj bez tknięcia... A jak kijek? Jak widzisz został zacnie przetestowany Trochę problematyczne jest zapanowanie nad linką przy dużym wietrze. Aczkolwiek tylko osobniki mocno okaleczone psychicznie machają przy wietrze ok 40km/h 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi