Buszmenek Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Wyprawa na Belony zakończyła się jeziorowym szczupakowaniem. [media] [/media] 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Majowe Szwedy. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Majowe Szwedy. Artur - przyjemnie popatrzeć jak wygląda okazały szczupak. U mnie plaga pistoletów, na dodatek w pełnym kamuflażu... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Andrzej, borykałem się z podobnymi problemami, ilość pistoletów była irytująca. Ciepła wiosna zrobiła swoje i większe ryby były już mało aktywne. Dopiero zejście z rozmiarem muchy do 4-5 cm skutkowało rybami w przedziale 75-80cm. Okazało się ze średniaki żerują już na narybku. Oczywiście mamuchy nie zauważały takiego maleństwa, tak więc zamiennie obławiałem miejscówki okoniowym przecinkiem i wielgachnym muszyskiem 25-30 cm. Edytowane 5 Czerwca 2018 przez ark70 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Andrzej, borykałem się z podobnymi problemami, ilość pistoletów była irytująca. Ciepła wiosna zrobiła swoje i większe ryby były już mało aktywne. Dopiero zejście z rozmiarem muchy do 4-5 cm skutkowało rybami w przedziale 75-80cm. Okazało się ze średniaki żerują już na narybku. Oczywiście mamuchy nie zauważały takiego maleństwa, tak więc zamiennie obławiałem miejscówki okoniowym przecinkiem i wielgachnym muszyskiem 25-30 cm. Dzięki za sugestię. Mam narybku multum, głownie okoń, płotka. Muszki w kolor pasiaka, rozmiary 12-18 cm. Akurat siedzę przy imadle i nawijam na OWNER SSW 3/0 (polecam te haki, SUPER trzymają rybę). Jutro wyjazd na chatkę, łowię do niedzieli. Powinny pokazywać się coraz większe sztuki, ziela podrosły, mają gdzie się ukryć. Pozdro. PS. Ten na fotce śmiechem chciał mnie dobić... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Akurat siedzę przy imadle i nawijam na OWNER SSW 3/0 (polecam te haki, SUPER trzymają rybę).Nawiń kilka więcej, rozlicze się Ownerami ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 http://jerkbait.pl/topic/105864-szczupaki-2018/?p=2419505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Witam.jbk ... super relacja Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 @Andrzej.Spróbuj tego https://www.glowatka.com/pl/p/Scientific-Anglers-Knot-2-Kinky-Wire/3906 Co do drutu vision także polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Jak Koledzy? Łowicie coś? Mnie ostatnio zastanawia znaczenie rozmiaru muchy, tylko mało na razie "materiału" do testowania. Wstępne wnioski, jak narazie nie zauważyłem żeby na większe muchy brały większe ryby. "slim boy" z ostatniego wypadu na zielono-żółtego flash tail-a z SR a'la baby pike, dł. ok. 30cm. Jedyne branie tego dnia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Jak Koledzy? Łowicie coś? Mnie ostatnio zastanawia znaczenie rozmiaru muchy, tylko mało na razie "materiału" do testowania. Wstępne wnioski, jak narazie nie zauważyłem żeby na większe muchy brały większe ryby. "slim boy" z ostatniego wypadu na zielono-żółtego flash tail-a z SR a'la baby pike, dł. ok. 30cm. Jedyne branie tego dnia. Bo jeszcze czas nie ten.Jak będą już otępiałe chłodną wodą szybciej ruszy się ten większy, co nie znaczy że pistolety nie będą się czepiać.Aczkolwiek udział procentowy w urobku godnych ryb ulegnie poprawie . Chyba że takowe oglądają już zamrażarkę od środka, wtedy lipa.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Witam,czy ktoś coś popełnia w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Tak, kręcimy muchy i lowimy szczupaki na muchę. Tzn jak na razie szczupaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 U mnie zastój, woda w bajorkach niska i ciepła, ściupaki nie aktywne.Po ochłodzeniu muszę wyskoczyć nad wodę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Pora zmienić gatunek. Bolenie się skończyły,czas na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 U mnie zastój, woda w bajorkach niska i ciepła, ściupaki nie aktywne.Po ochłodzeniu muszę wyskoczyć nad wodę.Też czekam aż woda ostygnie i zrobi się bardziej przejrzysta. Muchy już gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Pora zmienić gatunek. Bolenie się skończyły,czas na zmianę.Brt3, na ZS mucha z brzegu da pajki czy trzeba łodzi? Macham jak cepem i boję się, że kogoś trafię na łódce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Nasza grupa jest podzielona na belly i brodzenie. W sumie to będzie nasz pierwszy,typowy sezon na pajki. Info na gorąco będziemy przekazywać. Dziś pomimo strasznej fali znowu padły bolenie. W week ruszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Brt3, na ZS mucha z brzegu da pajki czy trzeba łodzi?Macham jak cepem i boję się, że kogoś trafię na łódce. Jest ryzyko, jest zabawa. Jeden z moich łódkowych partnerów ma ksywę bezuchy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Mucha z łódki to raczej wg.mnie zabawa jednoosobowa. Mam 2 łódki w porcie i na dodatek kupiłem belly. Mam nadzieję że będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Zobaczcie filmy z kanalgratis. 2 muszkarzy plus kamerzysta lub 3 muszkarzy. We 2ch sam łowiłem wielokrotnie i nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Słusznie, nie ma co demonizować, przy łodzi 390 -410 cm spokojnie można ogarnąć dwie "muszace'' osoby. Oczywiście wskazana odrobina uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Poza tym jak jest dwóch praworęcznych to jeden może podawać kurczaka back cast'em, kiedy jeden jest leworęczny a drugi prawo - to nie ma problemu. Uważać jednak zawsze trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Zobaczcie filmy z kanalgratis. 2 muszkarzy plus kamerzysta lub 3 muszkarzy. We 2ch sam łowiłem wielokrotnie i nie ma problemu.Pod warunkiem, że dobrze rzucasz, a nie machasz cepem. Czy któryś z was używa głowic opst commando 350grain lub salmologic? Czy znacie jakieś neopreny ze skarpetą żeby na belly spokojnie popływać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 (...) Czy znacie jakieś neopreny ze skarpetą żeby na belly spokojnie popływać?A czemu do belly chcesz ze skarpetą? Lepiej chyba zainwestować w płetwy techniczne typu "jet" i wtedy każdy but czy kalosz wchodzi bez problemu. A odpowiadając na Twoje pytanie to Vision ma takie w ofercie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi